Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Urbonas – apie įgautą pasitikėjimą, įkandamus baltarusius ir E.Šetkaus situaciją

Lietuvos futbolo rinktinės vyrai susirinko Vilniaus LFF stadione, kur pradėjo pasiruošimą antrajam 2020 m. UEFA Tautų lygos „langui“. Tiesa, gimtinėje geriausi šalies futbolininkai neužsibus – jau antradienį jų laukia trumpa kelionė į Taliną.
Valdas Urbonas
Valdas Urbonas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nors kartu praleis tik 10 dienų, Lietuvos rinktinės žaidėjų laukia neįprastai daug – net trejos rungtynės.

Be Tautų lygos mačų, kuriuos spalio 11 ir 14 dienomis lietuviai namuose žais prieš baltarusius ir albanus, šalies nacionalinė komanda dar turės ir draugišką susitikimą su estais jau ateinantį trečiadienį.

Artimiausios lietuvos rinktinės rungtynės

  • Spalio 7 d., 19:00 val. Estija – Lietuva (Talinas, draugiškos rungtynės)
  • Spalio 11 d., 19.00 val. Lietuva – Baltarusija (Vilnius, UEFA Tautų lyga)
  • Spalio 14 d., 19:00 val. Lietuva – Albanija (Vilnius, UEFA Tautų lyga)

Dėl tokios įtemptos darbotvarkės treniruotėms laiko liks nedaug – pasitreniravę vos sykį LFF stadione, jau rytoj rinktinės futbolininkai išvyks į Taliną.

Tiesa, situaciją sušvelnins UEFA pagalba – kaip ir klubai Europos turnyrų atrankose, taip ir nacionalinės rinktinės į išvykas koronaviruso pandemijos akivaizdoje keliauja užsakomaisiais reisais, vadinamaisiais čarteriais.

Tad ir Lietuvos rinktinė vietoje beveik dešimties valandų kelionės autobusu į Estijos sostinę nusigaus vos per kiek daugiau nei valandą.

Į pirmąją treniruotę susirinko beveik visi rinktinės stratego Valdo Urbono kviesti žaidėjai – kol kas trūksta tik puikiai sezoną Turkijoje pradėjusio Arvydo Novikovo, kurio laukiama pirmadienio vakarą.

„Twitter“ nuotr./Arvydas Novikovas
„Twitter“ nuotr./Arvydas Novikovas

Vis dėlto visi kiti 22 futbolininkai, tarp jų – ir sugrįžęs Paulius Golubickas bei debiutantai Vytas Gašpuitis ir Gytis Paulauskas, – jau pradėjo pasiruošimą laukiantiems išbandymams.

Prieš pirmąsias rinktinės pratybas V.Urbonas kalbėjo apie įgautą pasitikėjimą po pergalės prieš Albaniją, būsimus varžovus, COVID-19 testus ir priežastis, kodėl rinktinėje šį kartą nėra praėjusių metų geriausio Lietuvos futbolininko Ernesto Šetkaus.

– Ar jau visi futbolininkai susirinko į pasirengimo stovyklą? – žurnalistai paklausė V.Urbono.

– Dar trūksta Arvydo Novikovo, pirmoje treniruotėje jo dar nematysime, bet šiandien vakare jis jau bus čia. Bet šiaip viskas gerai, visi atvažiavę, visi pilno noro, kaip visada. Jungiamės į darbą ir ruošiamės trečiadienio rungtynėms.

– Ar jaučiate, kad turėsite kitokią komandą, nei pirmajame „lange“? Joje jau bus ir Novikovas, ir Golubickas.

– Aš manau, kad ir jūs, ir aš matysime Lietuvos futbolo rinktinę – komanda ta pati. Prisidėjo kažkurie žaidėjai – tikiuosi ir tikiu, kad jie pridės meistriškumo, stabilumo, pasitikėjimo komandai, kurio jai ir taip netrūksta po paskutinių rungtynių su Albanija.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Urbonas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Urbonas

– Kokią sudėtį matysime rungtynėse prieš Estiją – ar tokią, kuria planuojate žaisti ir Tautų lygoje, ar rungtyniaus tie, kurie šiaip rungtyniauja mažiau?

– Kol kas į šį klausimą atsakyti negaliu, dar laukia pora treniruočių. Bet vienaip ar kitaip mums eilinių rungtynių nėra – visos svarbios. Į tas kontrolines rungtynes eisime su maksimaliais tikslais.

– Bet ar komanda atlaikytų trejas rungtynes per savaitę labai nekeičiant sudėties?

– Aišku, išliko treniruočių stovyklos trukmė išliko tokia pati, ir turėsime trejas rungtynes, bet aišku, rotacija bus reikalinga. Bet ji bus vykdoma siekiant rezultatų.

– Ar žaidėjams buvo padaryti COVID-19 testai?

– Čia antriniai reikalai, bet procesas vyksta, ir mes esame tų procesų dalis ir neišvengiamai tai atliekame ir darome. Reglamentas mus griežtai įpareigoja tai daryti.

– Ar jau spėjote pasidomėti Baltarusijos rinktinės žaidimu?

– Domėjomės visomis trimis komandomis – ir Estija, ir Baltarusija, ir Albanija. Visos komandos mums yra įdomios, sekame aplinką ir žiūrime, kas buvo iškviesta į rinktines ir ko galima tikėtis iš varžovų. Pagal tai modeliuojame ir savo sudėtį.

„Scanpix“ nuotr./UEFA Tautų lyga: Albanija – Lietuva
„Scanpix“ nuotr./UEFA Tautų lyga: Albanija – Lietuva

– Ką galite pasakyti apie baltarusius?

– Baltarusijos komandos dauguma žaidėjų žaidžia vietinėje lygoje, kurioje (per karantiną ir vasarą – aut.past.) nebuvo pertraukos. Aišku, tie žaidėjai tikrai turi meistriškumo, bet manau, kad tai mums yra įkandamas riešutėlis.

– Kaip atrodys tos pusantros savaitės, kokį planą ruošiate? Visgi trejos rungtynės yra neįprasta praktika.

– Pasiruošimas toks, kad rytoj išskrendame į Taliną, trečiadienį žaidžiame, vakare grįžtame atgal, o nuo ketvirtadienio ruošiamės sekmadienio, o po jų – trečiadienio rungtynėms. Tų pilnaverčių treniruočių nebus tiek daug, tad daugiau pasiruošimas vyks orientuojantis į rungtynes.

Baltarusiai mums yra įkandamas riešutėlis.

Ar keisis žaidimo stilius su prisijungusiais žaidėjais?

– Ne, manau, kad ir praėjusiais metais, ir per pirmąją stovyklą šiemet žiūrime ta kryptimi, kad nekeistume taktinės schemos. Gali būti tam tikros detalės būti, bet jos nedaro įtakos bendram vaizdui, apie kurį kalbame jau antrus metus.

– Rinktinėje nėra 2019 m. geriausio šalies futbolininko Ernesto Šetkaus. Kodėl?

– Jis turi šeimyninių problemų. Taip pat įtakos turi ir tai, jog sustabdytas Izraelio čempionatas. Bet tikiuosi Ernestą artimiausiu metu dar išvysti rinktinėje.

Lietuvos rinktinės sudėtis

Vartininkai: Tomas Švedkauskas („Lommel SK“, Belgija), Emilijus Zubas („Demirspor“, Turkija), Edvinas Gertmonas (Vilniaus „Žalgiris“).

Gynėjai: Mindaugas Palionis („Regensburg“, Vokietija), Egidijus Vaitkūnas („Kauno Žalgiris“), Saulius Mikoliūnas (Vilniaus „Žalgiris“), Dominykas Barauskas (Vilniaus „Riteriai“), Markas Beneta („Zaglebie Sosnowiec“, Lenkija), Edvinas Girdvainis („Uerdingen 05“, Vokietija), Vytas Gašpuitis („Panevėžys“).

Saugai: Domantas Šimkus, Modestas Vorobjovas (abu – Vilniaus „Žalgiris“), Donatas Kazlauskas („Lviv“, Ukraina), Justas Lasickas („Voždovac“, Serbija), Martynas Dapkus, Gratas Sirgėdas (abu – „Kauno Žalgiris“), Ovidijus Verbickas („Taraz“, Kazachstanas), Arvydas Novikovas („Erzurumspor“, Turkija), Danielis Romanovskis (Donecko „Olimpik“, Ukraina), Paulius Golubickas („HNK Gorica“, Kroatija).

Puolėjai: Fiodoras Černychas (Balstogės „Jagiellonia“, Lenkija), Karolis Laukžemis („Istra 1961“, Kroatija), Gytis Paulauskas (Vilniaus „Riteriai“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius