-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kapitono įvartis neišgelbėjo – Europos čempionato atranką Lietuvos rinktinė pradėjo nesėkme

Josy Barthelio stadione Liuksemburge buvo triukšmingi Lietuvos futbolo rinktinės sirgaliai, bet futbolininkai patriukšmavo trumpai. 2020 metų Europos čempionato atranką atidarė Fiodoro Černycho įvartis, tačiau likusį laiką dominuoti Liuksemburgui leidusi Lietuvos rinktinė krito 1:2. Naujasis Lietuvos rinktinės treneris Valdas Urbonas debiutavo pralaimėjimu ir pratęsė ilgą lietuvių pergalių sausrą oficialiose rungtynėse.
Fiodoras Černychas
Fiodoras Černychas / „Scanpix“ nuotr.

Nors Liuksemburge nuo rungtynių pradžios buvo aišku, kad tribūnose dominuos Lietuvos rinktinės sirgaliai, aikštėje geriau atrodė šeimininkai. Liuksemburgo futbolininkai atakavo lietuvių vartus, bet skaudžiai nusvilo. 14 minutę netikėtai Lietuva išsiveržė į priekį, kai į rinktinę sugrąžintas Saulius Mikoliūnas puikiai pakovojo dėl kamuolio ir atliko perdavimą Fiodorui Černychui, o komandos kapitonas iš aštraus kampo įmušė įvartį.

„Scanpix“ nuotr./Fiodoras Černychas
„Scanpix“ nuotr./Fiodoras Černychas

Po įmušto įvarčio Lietuvos rinktinė vėl sugrįžo arti gynyboje, kurią Liuksemburgas galiausiai pralaužė pirmojo kėlinio pabaigoje. Paskutinę minutę Barreiro Martinsas suklaidino kelis gynėjus ir paguldė vartininką Ernestą Šetkų. 19-metis „Mainz“ saugas išlygino rezultatą.

Pirmajame kėlinyje Liuksemburgo futbolininkai į lietuvių vartų pusę smūgiavo net 15 kartų, V.Urbono auklėtiniai – tik tris.

Antrojo kėlinio pradžioje Liuksemburgas nesnaudė ir jau 55 minutę išsiveržė į priekį. Rodrigueso smūgis buvo suktas ir neatremiamas E.Šetkui. Tai buvo pirmasis 23-ejų puolėjo įvartis rinktinėje.

Po antro praleisto įvarčio Lietuvos rinktinės puolimas susigrąžino pulsavimą. Vieną po kito pavojingus smūgius atliko Saulius Mikoliūnas ir F.Černychas. Tiesa, šeimininkai greitai susigrąžino persvarą ir ramiai nukeliavo iki pirmosios pergalės šiame atrankos cikle.

„Scanpix“ nuotr./Lietuvos futbolo rinktinė
„Scanpix“ nuotr./Lietuvos futbolo rinktinė

Pagal visus atliktus smūgius Liuksemburgas dominavo 23:10, o kamuolį kontroliavo 62 proc. laiko.

Kitose B grupės rungtynėse Portugalija 0:0 neįveikė Ukrainos.

Į Europos čempionatą pateks tik po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas.

Rungt. Perg. Lyg. Pral. Įvar.sant. Taškai
Liuksemburgas 1 1 0 0 1 3
Portugalija 1 0 1 0 0 1
Ukraina 1 0 1 0 0 1
Lietuva 1 0 0 1 -1 0
Serbija 0 0 0 0 0 0

Rungtynių eiga

Antrasis kėlinys: Lietuva – Liuksemburgas 1:2

90 min. Pozityvi rungtynių pabaiga. Lietuviai bandė išlyginti rezultatą, bet sensacijos neišplėšė.

76 min. Justinas Marazas pakeitė S.Mikoliūną.

62 min. Dar vienas keitimas Lietuvos rinktinėje. Nerijus Valskis pakeitė Deimantą Petravičių.

61 min. F.Černychas atliko smūgį virš vartų. Lietuviai įsidrąsina puolime.

57 min. Prošvaistė ir puikus tolimas S.Mikoliūno smūgis, kurį atrėmė tik Liuksemburgo vartininkas.

56 min. Iškart po įvarčio V.Urbonas atliko keitimą. Blankiai žaidusį A.Novikovą pakeitė Artūras Žulpa.

55 min. ĮVARTIS. Rodriguesas įmušė puikų įvartį ir išvedė Liuksemburgą į priekį. Įvartis brendo, nes lietuviai nuo antrojo kėlinio pradžios ir vėl susigrūdo į gynybą, kuri ir vėl buvo išderinta. Reikia atiduoti duoklę varžovui. Rodrigueso smūgis buvo suktas ir neatremiamas E.Šetkui. Tai buvo pirmasis puolėjo įvartis rinktinėje.

Pirmasis kėlinys: Lietuva – Liuksemburgas 1:1

Per pridėtą laiką dar geltoną kortelę gavo S.Mikoliūnas. Pirmajame kėlinyje kamuolio kontrolė priklausė Liuksemburgui, kuris buvo kur kas aktyvesnis. F.Černychas išnaudojo auksinę progą, bet kėlinio pabaigoje šeimininkai išlygino rezultatą.

45 min. ĮVARTIS. Barreiro Martinsas išlygino rezultatą, o Lietuvos rinktinę gavo įvartį „į rūbinę“. Futbolininkas pats pradėjo ataką, iki galo kovodamas dėl kamuolio ir galiausiai suklydo lietuvių gynybos linija, o 19-metis „Mainz“ saugas paguldė E.Šetkų.

34 min. Leandro Barreiro Martinsas pavojingai smūgiuoja galva. Laimei, kamuolys skrieja šalia virpsto.

30 min. Christopheris Martinsas šiurkščiai stabdo Saulių Mikoliūną. Geltona kortelė.

28 min. Lietuvių kontratakos labai smagios ir pavojingos. Saulius Mikoliūnas smūgiuoja galva, bet kamuolys, lietęs varžovą, nuskrieja už galinės linijos.

21 min. Lietuviams pelnius įvartį, žaidimo tempas kiek krenta. Liuksemburgo futbolininkai atrodo kiek pasimetę, jų atakos jau ne tokios aktyvios.

14 min. ĮVARTIS!!! Nors beveik visas žaidimas vyko lietuvių aikštės pusėje, pirmą įvartį įmušė Valdo Urbono auklėtiniai. Į rinktinę sugrąžintas Saulius Mikoliūnas puikiai pakovojo dėl kamuolio ir atliko perdavimą Fiodorui Černychui, o komandos kapitonas iš aštraus kampo išveda svečius į priekį – 1:0.

5 min. Rungtynes kiek aktyviau pradėjo šeimininkai. Pirmosiomis dvikovos minutėmis gerokai daugiau ginasi mūsiškiai, beveik visas žaidimas mūsų aikštės pusėje.

Liuksemburgas – Lietuva 0:1
14' [0:1] Fiodoras Černychas

Liuksemburgas: Anthony Morisas, Dirkas Carlsonas, Larsas Gersonas, Maxime'as Chanot, Danielis Da Mota, Chritopheris Martinsas, Leandro Barreiro Martinsas, Olivier Thillas, Vincentas Thillas, Gersonas Rodriguesas.

Lietuva: Ernestas Šetkus, Rolandas Baravykas, Linas Klimavičius, Algis Jankauskas, Vaidas Slavickas, Vykintas Slivka, Mantas Kuklys, Deimantas Petravičius, Arvydas Novikovas, Saulius Mikoliūnas, Fiodoras Černychas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius