Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vacys Lekevičius: „Man buvo gėda būti stadione“

Uostamiesčio „Atlanto“ futbolo klubo vadovybė pasiryžusi kreiptis net į Tarptautinį sporto arbitražą, kad išsiaiškintų, kaip iš tiesų turėjo būti pasielgta su „Klaipėdos granito“ taškais. Šis klubas iš Lietuvos čempionato buvo pašalintas dėl negarbingo žaidimo, bet jo surinkti taškai palikti. Tai reiškia, kad Klaipėdos „Atlantas“ neįgavo pranašumo prieš Marijampolės „Sūduvą“, su kuria kovoja dėl čempionato bronzos medalių.
Vacys Lekevičius
Vacys Lekevičius / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Spalio pabaigoje Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Drausmės komitetas priėmė sprendimą pašalinti „Klaipėdos granitą“ iš A lygos čempionato. Tačiau klubo rezultatai nebuvo anuliuoti, nors varžybų nuostatai skelbia, kad iš čempionato pašalintos komandos rezultatai turi būti panaikinti. Šis klausimas itin aktualus „Atlanto“ klubui, kuris, anuliavus rezultatus, būtų užsitikrinęs bronzos medalius. 

Klubo vadovai kreipėsi į LFF, prašydami gauti sprendimų kopijas.  

„Kai kurie futbolo specialistai sako, kad federacija ne laiku paskelbė sprendimą, kad dabar čempionatas tarsi liko antrame plane. Tačiau, mano nuomone, apie tai jau seniai reikėjo garsiai kalbėti, tik vis kažko buvo bijoma“, – teigė „Atlanto“ generalinis direktorius Vacys Lekevičius. 

Prieš dešimtmetį jis prisipažino ir pats gavęs pasiūlymą iš anksto paderinti varžybų baigtį ir taip pasipelnyti. „Siūlė statyti 100 (100 tūkst. Lt – aut. ast.) ir pasiimti 800“, – prisiminė pašnekovas. Apie tai jis informavo federaciją, tačiau tada nuspręsta, kad kelti problemos į viešumą – nevalia, esą taip bus menkinamas futbolo prestižas. 

„Ši liga įsimetusi į visą sportą, bet tik dabar imta kalbėti apie Baudžiamojo kodekso pakeitimą ir numatyti, kad tokie susitarimai yra nusikaltimas“, – tvirtino V.Lekevičius. 

Advokatas Deivydas Ivanauskas tikina, kad pati LFF yra numačiusi, kad ginčus tarp jos, klubų ar žaidėjų turėtų nagrinėti Tarptautinis sporto arbitražas. Neatmetama galimybė, kad „Atlantas“ pasinaudos šia galimybe.

„Medaliai šiame čempionate tarsi nueina į šešėlį. Man svarbu, kad turėtume gerą, stiprų čempionatą, o ne tris keturias stipresnes komandas ir varžybas, kai nuėjęs į stadioną ir pamatęs „Trakų“ ir „Atlanto“ varžybose centrinėje tribūnoje sėdinčius tik aštuonis žiūrovus, pajunti gėdą. Norisi grąžinti į futbolą intrigą, pritraukti žiūrovus, kad jiems būtų įdomu“, – aiškino V.Lekevičius. 

Lapkričio 28-ąją Klaipėdos „Atlantas“ susitiks su Marijampolės „Sūduva“. Po šios kovos turėtų paaiškėti, kam atiteks bronza.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius