Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vaduz“ ryškiausia žvaigždė – įvartį gražuolį į „Man Utd“ įmušęs šveicaras

Vilniaus „Žalgiris“ ketvirtadienio vakarą savoje aikštėje priims dar vieną gana paslaptingą varžovą. Šešis aistruolius į Vilnių atsivežusi „Vaduz“ ekipa praėjusią savaitę skaudžiai užbaigė Sofijos „Levski“ žygį Europos lygos turnyre, o dabar norėtų nustebinti ir A lygos vicečempionus.
Berntas Haasas
Berntas Haasas / Evaldo Gelumbausko nuotr.

Pirmajame atrankos etape įveiktas Farerų salų „Klaksvik“ klubas žalgiriečiams buvo paslaptingas priešininkas. Nemažiau intrigos ir kolorito turi ir „Vaduz“.

Klubas rungtyniauja Šveicarijos antrajame futbolo ešelone „Challenge League“ ir praėjusiais metais užėmė ketvirtą vietą.

Atskiros Lichtenšteino pirmenybės nevyksta, o dauguma šios šalies klubų yra integruoti į Šveicarijos futbolo sistemą.

Kasmet šios, vos 50 tūkst. gyventojų turinčios, šalies komandos susigrumia Lichtenšteino taurės varžybose ir čia „Vaduz“ yra nepralenkiamas – su 46 titulais komanda yra planetos rekordininkė.

Šiame turnyre Vaduco klubas nugalėjo 21 kartą iš 22 pastarųjų.

Praėjusį sekmadienį Vaduco futbolininkai pergalingai pradėjo naują sezoną ir svečiuose 3:1 pranoko „Chiasso“ vienuolikę.

Prie „Vaduz“ stovintis vokietis Rolandas Vrabecas savo trenerio karjerą pradėjo būdamas labai jaunas – vos 26-erių.

Bet Frankfurte Johanno Wolfgango Goethe universitete psichologijos ir sporto mokslus pabaigęs specialistas rungtynių išvakarėse su žiniasklaida nebendravo.

Getty Images nuotr./Rolandas Vrabecas
Getty Images nuotr./Rolandas Vrabecas

Tik trečiadienį į Vilnių iš Ciuricho tiesioginiu skrydžiu atkeliavę „Vaduz“ futbolininkai vėlavo į LFF stadioną, tad iš karto pradėjo vienintelę savo treniruotę, o pasidalinti mintimis apie būsimą akistatą sutiko klubo sporto direktorius Berntas Haasas.

40-etis šveicaras yra bene ryškiausia dabartinio „Vaduz“ žvaigždė. Austrijos sostinėje Vienoje gimęs vyras per savo karjerą atstovavo tokiems klubams kaip Ciuricho „Grasshopper“, „Sunderland“, „Basel“, „West Bromwich Albion“, „Bastia“ ir „Koln“.

2003-aisiais vilkėdamas WBA marškinėlius jis Anglijos lygos taurės rungtynėse yra pelnęs įspūdingą pergalingą įvartį ir į garsiojo „Manchester United“ vartus.

VIDEO: Bernto Haaso įvartis

Dešinio gynėjo pozicijoje žaidęs B.Haasas 1996–2005 metais Šveicarijos rinktinėje sužaidė 36 rungtynes ir įmušė tris įvarčius.

2004-aisiais metais Portugalijoje su šveicarų rinktine jis dalyvavo Europos čempionate.

„Neabejoju, kad ketvirtadienį mūsų laukia sunkus mūšis. „Žalgiris“– gera ir kvalifikuota komanda. Žiūrėjome keletą varžovų vaizdajuosčių, tad daugiau mažiau žinome, ko iš Vilniaus ekipos laukti. Manau, jog abi komandos turi panašius ir labai gerus šansus žengti toliau. Turėjome dvi geras rungtynes su „Levski“, o dabar yra nebloga galimybė patekti ir į trečiąjį etapą“, – įsitikinęs B.Haasas.

Žiūrėjome keletą varžovų vaizdajuosčių, tad daugiau mažiau žinome, ko iš Vilniaus ekipos laukti.

Du varžovus per vienus Europos klubinio futbolo metus „Vaduz“ yra pavykę įveikti tik sykį – 2015-aisiais. Tuomet Lichtenšteino klubas iš kovos pašalino San Marino „La Fiorita“ ir Talino „Nõmme Kalju“, bet suklupo prieš šveicarų „Thun“.

Ketvirtadienį Vilniuje „Vaduz“ futbolininkams teks žaisti ant kiek neįprastos dirbtinės dangos, bet svečiai iš Lichtenšteino dėl to būgštauti nė kiek neketina.

„Taip, žaisime ant dirbtinės dangos, tačiau mums tai nėra naujiena. Šveicarijoje taip pat turime kelias komandas, kurios namų rungtynes žaidžia ant sintetinės vejos. Nemanau, kad mums tai turėtų būti problema“, – įsitikinęs „Vaduz“ sporto direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius