Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Valdas Dambrauskas: „Jei laimime penkerias rungtynes iš eilės – tampame čempionais“

Sekmadienį Marijampolėje vykusį A lygos lyderių mūšį 0:3 „Sūduvai“ pralaimėjęs „Žalgiris“ lemiamo, penktojo čempionate rato kovas pradės būdamas ant antrojo turnyro lentelės laiptelio. Tačiau daugkartinių šalies čempionų ekipos treneris Valdas Dambrauskas įsitikinęs, kad pralaimėtas tik mūšis, o ne karas.
Valdas Dambrauskas
Valdas Dambrauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

2010 m. į A lygą sugrįžęs „Žalgiris“ iki praėjusio sekmadienio šalies pirmenybėse per 261 rungtynes patyrė 29 pralaimėjimus. Bet tik antrą kartą žalgiriečiai varžovams nusileido didesniu nei dviejų įvarčių skirtumu. 2010 m. balandžio 17 d. „Žalgiris“ Panevėžyje 0:3 turėjo pripažinti pajėgiausios to meto Lietuvos futbolo komandos – „Ekrano“ pranašumą. Sekmadienį Marijampolėje žalgiriečių gynybinius įtvirtinimus tokiu pat rezultatu į šipulius sudaužė „Sūduvos“ futbolininkai, – priminė Vilniaus komandos oficiali interneto svetainė fkzalgiris.lt.

Jau 6 min. „Žalgirio“ vartininką Armantą Vitkauską po gynėjų klaidos nuginklavo „Sūduvos“ puolėjas Karolis Laukžemis, o rungtynių pabaigoje dviem įvarčiais šeimininkų pergalę įtvirtino po keitimo aikštėje pasirodęs kroatas Josipas Tadičius.

Po rungtynių „Žalgirio“ treneris V.Dambrauskas pripažino, kad anksti praleistas įvartis sugriovė visus taktinius planus. „Kaip visada sakiau, futbolą keičia įvarčiai. Atrodo, ruošėmės, įdėjome labai daug darbo, bet jau šeštą rungtynių minutę praleidome įvartį. Net sunku paaiškinti, kaip, kodėl? Tai iš esmės pakeitė rungtynes.

Po to bandėme „Sūduvai“ primesti savo žaidimą, pirmame kėlinyje kontroliavome jo eigą, atlikome keletą neblogų smūgių, bet kamuolys kaip užkeiktas nėjo į vartus. Antrą kėlinį žaidėme rizikuodami, norėjome išlyginti rezultatą, palikome laisvesnį užnugarį, o „Sūduva“ galiausiai tuo ir pasinaudojo. Toks žaidimas idealiai tinka „Sūduvai“. Tada varžovai gali atsitraukti, susispausti savo aikštės pusėje, laukti progų kontratakoms, ką jie šį kartą sėkmingai ir padarė“, – konstatavo varžovus su pergale pasveikinęs V.Dambrauskas.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Marijampolės „Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Marijampolės „Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“

Skaudžiausią pralaimėjimą A lygoje per pastaruosius aštuonis sezonus patyręs „Žalgiris“ penktą ratą pradės būdamas ant antrojo turnyro lentelės laiptelio.

58 taškus po 28 rungtynių turinčią sostinės ekipą nuo pirmaujančios „Sūduvos“ skiria tik taškas, tad per likusias penkerias A lygos penkto rato rungtynes žalgiriečiai turės galimybę pakeisti jėgų pusiausvyrą ir susigrąžinti prarastas pozicijas.

Dabar turime penkis finalus.

„Reikia valinių savybių. Reikia nenuleisti galvų, o eiti ir kovoti kiekvienose rungtynėse. Dabar turime penkis finalus. Jei laimime penkerias rungtynes iš eilės – tampame čempionais. Jokiu būdu komanda negali nuleisti rankų, o tiesiog turi kautis kiekvienose rungtynėse, negalvojant, kas bus toliau, koncentruojantis tik į artimiausias rungtynes. Nes būtent jos mums yra pačios svarbiausios“, – pareiškė trečią sezoną „Žalgirio“ žaidimui diriguojantis 40-metis futbolo specialistas.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Marijampolės „Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Marijampolės „Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“

Artimiausias rungtynes A lygoje „Žalgiris“ žais spalio 26 d. 29-ojo turo dvikovoje žalgiriečiai svečiuose susigrums su ketvirtoje vietoje žengiančiu Klaipėdos „Atlantu“. Savo ruožtu, Marijampolės „Sūduva“ spalio 25 dieną Utenoje susitiks su penktoje pozicijoje esančiu vietos „Uteniu“, o trečią vietą užimantys „Trakai“ Vilniuje išmėgins jėgas su šeštoje vietoje po keturių ratų finišavusia „Jonavos“ ekipa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius