-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdas Urbonas: „Ekranui“ bus keliami tik patys aukščiausi tikslai“

Šešiskart Lietuvos čempiono Panevėžio „Ekrano“ klubo vadovai pamažu galvoja apie artėjantį futbolo sezoną ir pradeda rikiuoti komandos gretas. Kaip ir pridera, pirmieji sutartis su klubu pasirašė vieni svarbiausių asmenų – treneriai.
„Ekrano“ futbolo klubo trenerių štabas lieka nepakitęs
„Ekrano“ futbolo klubo trenerių štabas lieka nepakitęs (iš kairės) – Arvydas Skrupskis, Valdas Urbonas ir Leonardo Iparraguirre. / tst-foto.lt nuotr.

Kitą sezoną komandoje liks visi trys čempionų treneriai: vyriausiasis treneris Valdas Urbonas, treneris Arvydas Skrupskis ir fizinio parengimo treneris Leonardo Iparraguirre.

Be to, trenerių štabas turės naują narį. Šią savaitę prie komandos prisijungė buvęs Lietuvos U–17 rinktinės strategas Valdas Dambrauskas, pastaruosius kelerius metus gyvenęs ir dirbęs Anglijoje. Naujasis trenerių korpuso narys daugiau dėmesio skirs „Ekrano“ dubleriams, o pagrindinėje ekipoje atliks analitinius darbus.

Fkekranas.lt trumpai pakalbino vyriausiąjį trenerį Valdą Urboną apie artėjantį sezoną ir būsimus pokyčius komandoje.

– Panevėžyje esate trejus metus ir jau turite tris čempionų titulus. Ne kiekvienas treneris tuo gali pasigirti. Ką šie trofėjai jums reiškia asmeniškai ir kuris iš jų yra svarbiausias?

– Trys čempioniški metai Panevėžyje visiems įrodo, ką reiškia komandinis darbas, nes tik sujungiant bendras jėgas galima pasiekti tokių rezultatų. Jaučiuosi šio atlikto darbo dalimi ir tikiu, kad mes visi einame teisingu keliu. Dabar po tokių sėkmingų metų norisi, kad kiltumėm dar aukščiau.

Kalbant apie titulus, visi jie yra malonūs ir svarbūs, bet galbūt aš išskirčiau 2008 metų čempionišką sezoną, nes būtent tais metais mes padėjome pamatą tolimesnėms pergalėms.

– Šiemet su komanda laimėjote visus įmanomus trofėjus Lietuvoje. Kas suteiks papildomos motyvacijos kitais metais?

– Motyvacija yra reikalinga visuomet ir jos mūsų komandai niekada netrūko ir netrūks. Kaip ir minėjau, nesinori visuomet bėgti tuo pačiu bėgimo ratu, reikia kilti aukštyn, o tam mes tikrai turime dar nemažai rezervų. O visi iškovoti titulai tik dar labiau mus įpareigoja neatsipalaiduoti. Tai yra didelė atsakomybė.

– Trenerių štabas ir kitais metais bus toks pat, be to, prie jūsų prisijungs Valdas Dambrauskas. Ar tai sustiprins trenerių grandį?

– Natūralu, kad komandose būna pokyčių. Šiemet pribrendo laikas, kuomet nusprendėme sustiprinti ir trenerių grandį. Į mūsų komandą atvyksta geras, komunikabilus specialistas, prieš tai dirbęs Anglijoje. Naujas treneris sustiprins bendravimą tarp žaidėjų ir trenerių, padės įnešti naujovių treniruočių metu. Manau, bendromis pastangomis rasime geriausius variantus komandai.

– Galbūt kitais metais bus skirtas dar didesnis dėmesys UEFA Čempionų lygai?

– UEFA Čempionų lyga visuomet iššaukia išskirtinio dėmesio. Ruošimės sezonui kaip ir kasmet, tačiau Čempionų lygai skirsime papildomą dėmesį. Visada norisi pasirodyti kuo geriau, žengti į kitą etapą, tačiau tai nėra paprasta, reikalauja glaudesnio komandos bendradarbiavimo. Turėjome gerą patirtį šiais metais, kuomet pritrūko tik šiek tiek sėkmės. Kitais metais taip pat turėsime išsikėlę tikslą, kurį įgyvendinti galimybių tikrai yra.

– Kalbant apie ateitį, ar jau turite numatę kokie pokyčiai įvyks komandoje? Galbūt didesnis vaidmuo bus skirtas jaunesniems futbolininkams?

– Po sezono komanda pribrendo prie pokyčių, vyksta natūralus procesas. Pastaraisiais metais komandoje galbūt vyko nedideli pakitimai, o šiemet jų bus daugiau. Su V.Dambrausko atėjimu didesnį dėmesį skirsime jaunimui, taip pat ieškome, kas gali papildyti komandą. Manau, kad žaidėjų rinkoje būsime aktyvūs. Nesvarbu, kokie futbolininkai papildys komandą, tikslai „Ekranui“ bus keliami tik patys aukščiausi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius