Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdas Urbonas po pralaimėjimo „Atlantui“: „Tai yra tragiška“

Šeštadienį Panevėžio „Ekranas“ namų aikštėje paskutinėmis rungtynių minutėmis nusileido Klaipėdos „Atlantui“. Svečiai pergalę šventė minimaliu rezultatu 1:2.
Valdas Urbonas
Valdas Urbonas / Tomo Stasevičiaus nuotr.

Rungtynėse po keitimo pasirodęs ir išlyginamąjį įvartį pelnęs „Ekrano“ puolėjas Tadas Markevičius teigė, kad pralaimėjimas išties apmaudus. Jo teigimu, esant lygiam rezultatui ekraniečiai stengėsi rezultatą persverti, tačiau viskas apsivertė aukštyn kojomis:

„Runtynes pavadinčiau nesėkmingomis. Žaidėme namuose su ambicinga „Atlanto“ komanda. Užduotis buvo laimėti. Po išlyginamojo įvarčio, kaip matėte, bandėme bėgti į priekį, bandėme palenkti rungtynių eigą į savo pusę, bet paskutinėmis minutėmis praleidome dar vieną įvartį“

„Keitimo tikslas buvo išlyginti rezultatą, pakeisti žaidimo eigą. Kai išėjau – atsilikinėjome 0:1. Kai išlyginome rezultatą turėjome momentų ir galėjo įmušti, bet nepavyko, o rungtynių gale dar ir pralošėme. Nemanau, kad bandant rezultatą persverti pamiršome gynybą. Tas jų įvartis krito po standartinės situacijos. Paprasčiausiai jie kėlė kampinį, kažkas kažko neuždengė ir „Atlantas“ įmušė“ – po nesėkmingai susiklosčių rungtynių kalbėjo FK „Ekranas“ puolėjas T. Markevičius. 

Po rungtynių „Ekrano“ treneris neslėpė nusivylimo ne tik rezultatu, bet ir komandos žaidimu. Tuo metu „Atlanto“ strategas džiaugėsi auklėtinių pasirodymu ir paskutinėmis minutėmis išplėštais trimis taškais

Po rungtynių „Ekrano“ vyr. treneris V. Urbonas teigė, kad antrame kėlinyje padaryti keitimai davė rezultatą, tačiau iki galo įvykdyti trenerio užduočių komandai nepavyko:

„Sunku įvertinti tą pralaimėjimą, kai praleidžiame įvartį puskutinėmis minutėmis, bet visos rungtynės buvo pakankamai sunkios. Aišku, nesant Aurimui Kučiui sudėtinga žaisti į priekį ir tai jaučiasi. Automatiškai atsikerta priekinė linija. “Atlantas„ tikrai gerai žaidė. Tokia baigtis mums tragiška, bet ji yra tokia, kokia yra“.

Treneris, paklaustas ar daug įtakos turėjo tai, kad aikštėje nežaidė ne tik A. Kučys, bet ir D. Petrauskas, teigė, kad iš tų žaidėjų, kurie pakeitė traumuotus futbolininkus buvo tikimąsi šiek tiek daugiau:

„Tai duoda galimybę, šansą pasirodyti ir pateikti save kitiems žaidėjams. Bet, deja, kai kurių žaidėjų pasirodymas tikrai ne toks, kokio buvo laukta. Aišku, matyt, kaltę už tą pralaimėjimą reikia prisiimti man. Situacija aikštėje šiandien nebuvo gera.“

„Taip, sezono pradžia, bet tų rungtynių jau nei daug, nei mažai sužaidę esame. Manau, kad kalbėti apie startą ar pradžią jau neverta. Viskas jau įsibėgėjo. Reikia ieškoti variantų, kaip iš dabartinės situacijos išeiti. Kažkokį receptą pritaikant galima situaciją taisyti. Šiandien, kaip matėme, gelbėjo ir T. Markevičiaus, D. Norvilo išėjimas. Reikia atlikti perdavimus, negalime taip aklai mušti į priekį ir tikėtis, kad A. Rimkevičius “užsikabins„ už to kamuolio. Šiandien norėjosi daugiau kombinacinio žaidimo. Galiu pagirti G. Tomkevičių, jis tikras kapitonas šiai dienai ir tikrai daug darbo atliko. Gaila, kad tą darbą padarėme ne iki galo.“ – po pralaimėtų rungtynių kalbėjo strategas.

„Atlanto“ vyr. trenerio nuotaikos buvo geresnės, tačiau K. Sarsanija pripažino, jog mačas buvo įtemptas:

„Noriu pasakyti, kad tai buvo tikrai sunkios rungtynės. Galiu padėkoti komandos vyrams už tai, kad jie pademonstravo savo charakterį. Kai pirmavome vienu įvarčiu, dar turėjome ir keletą momentų, gaila, kad jų neišnaudojome. Džiaugiuosi, kad komanda nepasidavė “Ekrano„ spaudimui, jiems pelnius įvartį. Manau, kad savo žaidimu šios pergalės nusipelnėme“.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius