-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdas Urbonas po lygiųjų su „Sūduva“: „Laimėjus būtų ramiau“

Po rezultatyvių lygiųjų 2:2 „General Financing A lygos“ XXVIII ture tarp čempionato lyderio Panevėžio „Ekrano“ ir Marijampolės „Sūduvos“, treneriai spaudos konferencijoje teigė, jog rungtynės turėjo patikti žiūrovams.
„Ekrano“ – „Sūduvos“ rungtynių akimirka
„Ekrano“ – „Sūduvos“ rungtynių akimirka / Tomo Stasevičiaus nuotr.

Panevėžio ekipos strategas kalbėdamas apie praleistus įvarčius, teigė, jog juos lemia klaidos. Siekiant išsiveržti į priekį, gynyboje atsivėrė spragos ir tuo varžovai pasinaudojo.

FK „Ekranas“ vyriausiasis treneris Valdas Urbonas: "Su "Sūduva" rungtynės visada ilgam įsimena. Pirmame kėlinyje stengėmės žaisti aktyviai, kontroliavome kamuolį. Situacijų, kurias turėjome, nepavertėme įvarčiais, pirmame kėlinyje neišnaudojome savo persvaros. „Sūduva“ taip pat nesnaudė, Rafaelis Ledesma priminė apie save.

Antrame kėlinyje norėjosi pasiekti greitus įvarčius. Reikia pripažinti, jog „Sūduva“ labai gerai kontratakavo, pasinaudojo mūsų klaidomis, kurias padarėme aikštės viduryje. Turi R. Ledesmą, Povilą Lukšį, žaidėjus, kurie pusproges paverčia įvarčiais. Pastaruoju metu nemažai tokių rungtynių, kuomet pralaiminėdami puolame karštligiškai gelbėti situaciją. Gerai, jog pavyksta pakreipti rungtynių baigtį. Metėme visas pajėgas, jog pavyktų išlyginti rezultatą. Pavykus tą padaryti, reikėjo šiek tiek ramumo.

Gaila, Marko nepavyko išnaudoti 11 metrų baudinio. Galbūt galėjo pasižymėti ir pakartotiniu smūgiu, kai kamuolys atšoko šalia vartų. Po pergalės nuotaikos būtų geresnės. Ketvirtas ratas tik prasideda. Turime žiūrėti į priekį, ruoštis artėjančioms rungtynėms. Žaidimas ir futbolininkų nusiteikimas man paliko gerą įspūdį, gaila tik, jog nepavyko išnaudoti 11 m baudinio.

Praleidžiame įvarčių, bet čia nėra kažkoks išskirtinis statistinis rodiklis. Kiekvienas įvartis yra klaida. Šiandien, taip pat ir kitose rungtynėse, buvo akivaizdžios klaidos, kurios baigėsi nesėkmingai. Metėme dideles pajėgas į priekį ir gynyboje tai atsiliepė, kada kontratakose varžovai penkiese ar keturiese išbėgdavo prieš tris ar tik du gynėjus“, – spaudos konferencijoje kalbėjo „Ekrano“ vyriausiasis treneris Valdas Urbonas.

FK „Sūduva“ vyr. treneris Darius Gvildys: „Rungtynės geros, gražios, turėjo patikti žiūrovams. Esu patenkintas mūsų komanda, tačiau turime bėdą, kuomet reikia rungtynių pabaigoje išsaugoti rezultatą ir išlaikyti šaltus nervus. Manau, mačas galėjo baigtis tiek mūsų naudai, tiek „Ekrano“. Rungtynių pabaigoje vartininkas mus gelbėjo.

Reziumė – vaikinams šiai dienai trūksta pasitikėjimo savo jėgomis. Lemiamais momentais išlenda meistriškumo, ramumo trūkumas. Bet yra potencialo judėti į priekį keičiant kai kuriuos dalykus. Pavyzdžiui, nuovargio fone reikėjo atlikti tikslius perdavimus, kai esant lygiam rezultatui pabėgdavome į greitas atakas, reikėjo sužaisti kiek tiksliau ir ramiau, rezultatas būtų vėl kitoks.

Vyrams per pertrauką pasakiau, jog šiandien galime laimėti. Ruošėmės dvi savaites, geras judėjimas, atakų išpildymas, gerai gynyboje pirmame kėlinyje žaidėme. Mūsų problema, ką akcentavau žaidėjams, tai standartinės situacijos. Ypač turint galvoje, ką „Ekranas“ turi savo sudėtyje: tai ir I. Dedura, ir A. Kučys, ir M. Samusiovas. Bet kuris iš šių žaidėjų galėjo įmušti ir, deja, I. Dedura pasižymėjo. Vėliau atsirado tokia baimė išlaikyti rezultatą, vėliau krito antras įvartis, sekė 11 metrų baudinys. Na, rezultatas šiai dienai mums yra neblogas, sužaisti išvykoje su čempionais 2:2 yra gerai, bet norėjosi pergalės.

Kalbant apie R. Ledesmą, jis per mėnesį numetė nemažai svorio. Futbolininko karjera nėra tokia ilga, o žaidėjui jau beveik 30 metų. Jam sakiau, jog jei jis nori džiuginti Lietuvos aistruolius geru žaidimu, reikia gerinti fizinę kondiciją. Jis tą puikiai supranta ir šiai dienai demonstruoja futbolą, kurio aistruoliai buvo pasiilgę. Manau, jo forma gali tik gerėti, nes dabar, galima sakyti, jis lipa iš duobės“, – po mačo kalbėjo D. Gvildys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius