Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Valencia“ gynėjas Marius Stankevičius: „Jaučiuosi skolingas Lietuvos futbolo rinktinei“

Ispanijos „Valencia“ ekipos gynėjas ir vienas Lietuvos futbolo komandos lyderių Marius Stankevičius šiandien prisijungia prie rinktinės treniruočių Marijampolėje. Futbolininkui atsinaujimo Achilo sausgyslės trauma, tačiau jis bus pasirengęs mačui su Ispanija. Interviu 15min.lt M.Stankevičius pasidalijo mintimis apie karjerą Ispanijoje, kito sezono planus, geriausią pasaulio futbolininką Leoneli Messi ir... netikėtai gimusią simpatiją krepšiniui.
Marius Stankevičius
Marius Stankevičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Į Lietuvą iš Valencijos be šeimos grįžęs Marius Stankevičius nedalyvavo pirmadienio, antradienio ir trečiadienio treniruotėse su Lietuvos futbolo rinktine. Gynėjui atsinaujino Achilo sausgyslės trauma, tačiau futbolininkas ramina gerbėjus: „Nieko baisaus man nenutiko, tiesiog dėl didelių krūvių pajutau skausmus ir kelias dienas kojai reikėjo ramybės. Rinktinės medikai atliko šaldymo ir šalto oro terapijas, o jau šiandien tikiuosi pradėti treniruotis pilna jėga.“

Penktadienio draugiškose rungtynėse su Lenkija futbolininkui greičiausiai bus leista pailsėti, o antradienį M.Stankevičius su komandos draugais kibs į atlapus pasaulio ir europos čempionams ispanams.

Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Marius Stankevičius
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Marius Stankevičius

„Valencia“ gynėjas ir Europoje puikiai žinomas žaidėjas prisipažino, kad atstovauti Lietuvos futbolo rinktinei jam visada buvo ir bus – didelė garbė. „Jaučiuosi skolingas savo šalies rinktinei. Kadaise ji man atvėrė kelią į tarptautinius vandenis, o man tuo šansu pavyko pasinaudoti. Puikiai pamenu 2001-ųjų rungtynes su Italija, kurias sužaidėme lygiosiomis 1:1. Tai buvo mano debiutas pasaulio čempionato atrankoje. Nepamirštamas debiutas“, – kalbėjo M.Stankevičius, būtent 2001-aisias pasirašęs kontraktą su Italijos „Brescia“ klubu.

Lietuvos nacionalinei futbolo rinktinei atstovauji lygiai dešimt metų. Kaip, tavo akimis, keitėsi šalies komanda per šį laikotarpį?

– Kai pirmą kartą atvykau į rinktinę, joje dar žaidė tokie futbolininkai kaip Raimondas Žutautas, Edgaras Jankauskas, Gintaras Staučė. Netrukus karta pasikeitė ir štai, daugelis mūsų vis dar esame rinktinėje. Dešimt metų, tikrai ilgas laikotarpis (šypsosi). Nuostabu, kad vis dar atstovaujame rinktinei ir neišsibarstėme kas sau. Per tuos metus patyriau daug neišdildomų akimirkų. Žinoma, labiausiai įstrigo rungtynės prieš Italiją ir Rumuniją. Gražų įvartį tuomet pavyko įmušti...

Kiek ilgai džiuginsi futbolo gerbėjus savo pasirodymu Lietuvos rinktinėje?

– Kiek leis sveikata. Nenoriu galvoti apie karjeros pabaigą, nes dar jaučiuosi naudingas Lietuvos komandai. Tikiuosi, pats suprasiu, kada manęs jau nereikės, o jeigu nesuprasiu, kažkas juk pasakys (šypsosi).

Ką atsakytum pesimistams, kurie netiki rinktinės pergalėmis prieš Lenkiją ir Ispaniją?

– Jeigu pralaimėsime, daugelis sakys, kad taip ir turėjo būti. Bet futbole ne visada laimi stipriausias. Sėkmė gali lydėti ir silpnesnę komandą. Juk žaisime 11 prieš 11 ir kovosime dėl pergalės. Kiekvienas žaidėjas sieks įrodyti, kad galime laimėti. Motyvacija yra didžiulė, ypač žaidžiant su pasaulio čempionais. Tikiu, kad sužaisime garbingai ir nenuvilsime gerbėjų.

Mūsų rinktinė dažnai vadinama autsaidere, tačiau sugeba įkasti kur kas stipresniam varžovui.

– Galėtų kur kas dažniau įkasti (šypsosi). Visgi pripažinkime, kad Lietuvos futbolas neturi mentaliteto. Kad ir kaip skaudu tą pasakyti. Liūdna, kad šalies futbolo lygis kyla tokiais mažais žingsneliais. Norėtųsi priartėti prie krepšinio...

Ispanijoje karaliauja ir futbolas, ir krepšinis.

– Gal tam įtakos turi ir oro sąlygos. Ten visuomet geras oras, sportininkai turi kone idealias sąlygas treniruotis. Ir valstybės, verslininkų bei pačių žmonių požiūris į sportą – be galo profesionalus.

Messi neturi sau lygių

Puikiai pažįsti daugelį Ispanijos futbolo rinktinės narių. Treneris klausė patarimų?

– Žinoma, šiek tiek padėjau. Visgi trenerio darbas yra paruošti komandą, o mano – žaisti.

Kokia pozicija tau numatyta Lietuvos rinktinėje. Žaisi centro ar dešiniuoju krašto gynėju?

– Kol kas apie tai nekalbėjome. Aš pasiruošęs prisitaikyti prie trenerio sprendimų ir žaidimo strategijos. Valencijoje dabar dažnai žaidžiu centro gynėju, bet jei mano užduotis bus jungtis į puolimą, tuomet greičiausiai žaisiu dešiniuoju gynėju.

„Valencia“ baigė pasirodymą UEFA Čempionų lygoje. Pats negalėjai atstovauti klubui šiame turnyre, bet kaip komanda priėmė šią nesėkmę?

– Pralaimėti, tokio aukšto lygio varžybas visada būna skaudu. Turėjome pergalę savo rankose ir abejas rungtynes buvome stipresni, tačiau futbole ne visada laimi stipresnis. Nuotaikos buvo labai nemalonios, be tik dėl to, kad pasitraukėme iš turnyro. Treneris neturėjo jokių priekaištų komandos žaidimui ir teigė, kad gerai atlikome savo darbą. Dabar mūsų laukia pagrindinė užduotis Ispanijos čempionate užimti trečiąją vietą.

Ką galėtum papasakoti apie „Valencia“ trenerį Unai Enery?

– Jis tikras darboholikas (šypsosi). Ir turi laimėtojo mentalitetą. Džiaugiuosi galimybe dirbti su šiuo strategu ir negaliu pasakyti nė vieno blogo žodžio.

Mėnesio pradžioje „Valencia“ rungtyniavo su geriausia pasaulio ekipa vadinama „Barcelona“, o tau teko gintis prieš geriausią pasaulio futbolininką L.Messi. Kokį įspūdį tau palieka šis žaidėjas?

AFP/„Scanpix“ nuotr./Marius Stankevičius ir Leonelis Messi
AFP/„Scanpix“ nuotr./Marius Stankevičius ir Leonelis Messi

– Kas futbolą žiūri per televiziją, gali sakyti, kad yra ir geresnių futbolininkų už Messi. Iš tikrųjų, tai pats geriausias futbolininkas pasaulyje. Individualiai jis žaidžia neįtikėtai. Tokio techniško žaidėjo man neteko matyti. Manau kol kas jis neturi savęs vertų konkurentų.

Nori likti Valencijoje

Ko dar trūksta Ispanijoje, kad šį sezoną galėtum pavadinti sėkmingu?

- Šis sezonas man asmeniškai toks pat sėkmingas kaip praėjęs. Su „Sevilla“ Ispanijos čempionate užėmėme ketvirtą vietą, laimėjome Karaliaus taurę. Šį sezoną mano komanda kol kas garbingai kaunasi Ispanijoje, todėl tikiuosi užimsime trečią vietą ir pateksime į Čempionų lygą.

Kokie tavo kito sezono planai. Norėtum likti Ispanijoje?

– Taip, Ispanijoje aš labai gerai jaučiuosi (šypsosi). Priklausau Genujos „Sampdoria“ ekipai ir kiek teko girdėti, ji nori mane susigrąžinti. Laikas parodys, ar liksiu Ispanijoje ar grįšiu į Italiją.

Valencijoje rungtyniauja Lietuvos rinktinės krepšininkas Robertas Javtokas. Stebi jo žaidimą?

– Robertas – nuostabus žmogus. Nuostabi ir visa jo šeima. Tik dėl jo, susižavėjau krepšiniu. Eurolygos rungtynės tarp Valencijos „Power Electronics“ ir Kauno „Žalgirio“ buvo pirmosios mano stebėtos rungtynės gyvenime. Niekada gyvai nesu matęs krepšinio, nebent vaikystėje (šypsosi). Dabar jau seku krepšinio įvykius, stebiu kaip sekasi R.Javtokui, kitiems krepšinio rinktinės nariams. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius