-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vartininką guodęs G.Nausėda prabilo apie nacionalinį stadioną: „Nepakanka tik lenteles nuiminėti“

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda ir toliau rodo didelį dėmesį šalies sportui. „Sūduvą“ Marijampolėje svarbiausių kovų metu palaikęs valstybės vadovas nepraleido progos apsilankyti ir Europos čempionato atrankos rungtynėse su Portugalija. Lietuvos rinktinės pralaimėjimas 1:5 prezidentui nuotaikos nesugadino. G.Nausėda pažėrė pagyrų futbolininkams ir prabilo apie skauduliu virtusį nacionalinį stadioną.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Roberto Dačkaus nuotr.

„Pirmas kėlinys buvo fantastiškas. Seniai bemačiau tokį lietuvišką futbolą. Gyvas, atviras žaidimas su puolimo elementais. Tai yra už ką mes mylime futbolą. Antras kėlinys... Antras įvartis padarė įtakos. Susitikau su vartininku ir pasakiau jam, kad nepergyventų. Matėsi, kad sėdi žmogus ir išgyvena. Visko būna. Kartais net labai geri vartininkai klaidų padaro. Visa problema yra dabar tokiame lygyje sugebėti pažaisti ne 45, o 90 minučių“, – karštais įspūdžiais dalijosi Lietuvos rinktinės rūbinę palikęs G.Nausėda.

Šalies prezidentas po mačo džiaugėsi, kad išvengė vidinio konflikto, mat G.Nausėda jau daugelį metų serga už Portugalijos rinktinę. Tačiau Lietuvos rinktinės akivaizdoje šilti jausmai Europos čempionams išnyko.

„Keistas jausmas. Sėdžiu ir suprantu, kad visiškai už portugalus nesergu. Nė milimetro. Net mažiausiu lašeliu. Nors tai yra mano komanda. Aš už ją sergu nuo 2004 metų. Luisas Figo, Nuno Gomesas... Buvo tokie žaidėjai. Tada aš užsikabinau ir visada sirgau tik už Portugaliją. Šiandien buvo nulis emocijų. Jie muša įvarčius, o man nieko. Lyg bet kuri kita komanda muštų Lietuvai“, – šypsojosi Portugalijos futbolo legendas prisiminęs G.Nausėda.

Lietuvos prezidentas surimtėjęs kalbėjo ir apie Lietuvos futbolo ateitį. Nors su portugalais Lietuvos rinktinė sugebėjo kovoti, tačiau jau daugelį metų skaudūs pralaimėjimai ir skandalais apipinta Lietuvos futbolo federacija tapo karčia populiariausio pasaulyje sporto kasdienybe mūsų šalyje.

„Viskas bus gerai. Tokią žinią ir norėjau perduoti vyrams. Reikia kantrybės. Per daug Lietuvos futbolas prarado laiko. Reikia tą laiką kažkaip susigrąžinti. Pradedant nuo vaikučių.

Aš tikrai domiuosi nacionalinio stadiono reikalais. Kaip jie bus vykdomi toliau. Nepakanka Vilniuje tik lenteles nuiminėti. Reikia ir padaryti kažką daugiau, kažką sukurti. Tikiuosi, kad mes padarysime kažką gražaus. Stadionas bus ta vieta, nuo kurios prasidės futbolo atgimimas“, – žadėjo šalies vadovas.

Lietuvos futbolo rinktinės rūbinėje buvo apsilankęs ir jo ekscelencija Valdas Adamkus. Garbių žmonių vizitas pradžiugino Lietuvos rinktinės trenerį Valdą Urboną.

„Lietuvos prezidentas buvo užėjęs į rūbinę, taip pat jo ekscelencija Valdas Adamkus. Jie pasidžiaugė tuo, ką matė ir čia didžiausia mūsų vertybė“, – džiaugėsi strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius