Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vartininko triukas – per baudinių seriją eliminavo oponento „špargalkę“

Andrew Redmayne'as tapo netikėtu didvyriu, kai Australijos futbolininkai per 11 metrų baudinius iškopė į pasaulio futbolo čempionatą. Atsarginio vartininko šuoliai ant vartų linijos paplito internete, bet dar įdomesnis buvo kitas jo poelgis per baudinių seriją.
Andrew Redmayne'as tapo Australijos rinktinės didvyriu.
Andrew Redmayne'as tapo Australijos rinktinės didvyriu. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per paskutinę pratęsimo minutę Australijos rinktinė pakeitė vartininkus – pagrindinio vartų sargo Matto Ryano vietą aikštėje užėmė atsarginis Andrew Redmayne'as iš Sidnėjaus klubo.

33 metų vartininkui tai buvo tik trečiosios rungtynės rinktinėje, bet jis efektingai judėjo ant vartų linijos bandydamas išmušti iš vėžių Peru futbolininkus. Jo šokiai paplito internete, o galiausiai A.Redmayne'as tapo Australijos didvyriu, kai atmušė šeštąjį varžovų smūgį.

„Scanpix“/AP nuotr./Andrew Redmayne'as tapo Australijos rinktinės didvyriu.
„Scanpix“/AP nuotr./Andrew Redmayne'as tapo Australijos rinktinės didvyriu.

„Andrew Redmayne'as gerai laiko vartus per baudinius, tad taip mes pabandėme įlįsti po Peru žaidėjų oda. Pabandėme sukurti nesaugumo jausmą jų galvose“, – vartininkų keitimą aiškino Australijos rinktinės treneris Grahamas Arnoldas.

Galbūt dar svarbesnis buvo kitas manevras.

Peru vartininkas Pedro Gallese turėjo surašytas instrukcijas ant savo vandens butelio, kurį pasidėjo prie vartų per baudinių seriją.

Įprastai vartininkų treneriai prieš baudinius pateikia informaciją vartininkams, kaip mėgsta smūgiuoti varžovų žaidėjai. Kartais per baudinių seriją rodoma ženklais.

Šįkart naudinga statistika nugulė ant vandens butelio. Atrodė, kad tai pasiteisino, nes Peru vartininkas atrėmė pirmąjį Australijos futbolininko Martino Boyle'o smūgį.

Tačiau paskui atlaikyti australų spyrius jam nebesisekė.

Galbūt dėl to, kad informacija apie tai, į kurį kampą įprastai smūgiuoja varžovai, pradingo.

Tai jo oponentas A.Redmayne'as progai pasitaikius nusviedė butelį šalin prieš trečiąjį smūgį.

Paskui vaizdo įraše galima buvo matyt, kaip Peru vartininkas bando surasti butelį prie vartų, bet laiko nebuvo, jam teko atsisakyti šios minties.

„Taip nutinka, – po laimėtos baudinių serijos sakė A.Redmayne'as. – Jei mes būtume turėję įrašus ant mūsų vandens butelių ir kažkas būtų pamatę, irgi būtų nusviesti labai toli. Žinojau, kaip viskas yra svarbu mūsų vaikinams, nes tai buvo „nužudyk arba tave nužudys“ momentas.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrew Redmayne'as tapo Australijos rinktinės didvyriu.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrew Redmayne'as tapo Australijos rinktinės didvyriu.

Atsarginis vartininkas teigė, buvęs pasirengęs baudinių serijai. „Prieš 2-3 savaites sužinojau, kad taip gali būti. Tačiau aš nesu didvyris. Jais yra vaikinai, žaidę 120 minučių“, – po pergalės ir patekimo į pasaulio čempionatą Katare sakė australų vartininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius