-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vartuose skrajojantis I.Kardumas: „Atiduosime viską, kad pasiektume istorinę sėkmę“

Ivanas Kardumas ketvirtadienio vakarą ARVI stadiono vartuose nenuobodžiavo. Marijampolės „Sūduvos“ vartininkas gal ir neriaumojo kaip prieš savaitę, kai traukė, atrodo, neatremiamą „Maccabi“ smūgį, tačiau užtikrintai it magnetas sugėrė visus į jo vartus skriejusius kamuolius. 0:0 Suvalkijoje reiškia, kad bilieto į Europos lygą likimas bus sprendžiamas po savaitės Budapešte.
Ivanas Kardumas
Ivanas Kardumas / nuotr. Sauliaus Čirbos

8 – tiek kartų „Ferencvaroš“ žaidėjai siuntė kamuolį į „Sūduvos“ vartus, bet kamuolys I.Kardumo ginamame tinkle taip ir nesuspurdėjo.

Atrodytų, gal tai jau tampa tendencija, nes kroatas per šiųmetę Lietuvos čempionų europinę kelionę namuose praleido vos 1 įvartį – jį Marijampolėje mušė „Maccabi“, tačiau vis tiek paliko aikštę nuleistomis galvomis.

Ketvirtadienį keletą kartų sausakimšas Marijampolės stadionas giliai atsiduso po tolimų „Ferencvaroš“ žaidėjų smūgių, bet tada kamuoliai zvimbė šalia virpsto.

Jau po pirmojo kėlinio I.Kardumas prieš palikdamas aikštę apdovanojo plojimais ARVI stadioną pirmą kartą klubo istorijoje sklidinai užpildžiusius gerbėjus.

VIDEO: „Sūduvos“ sirgaliai komandą į aikštę palydėjo Vikingų skanduote

„Tai buvo nuostabu. Mėgavausi kiekviena sekunde. Didžiuojuosi Marijampolės žmonėmis, taip pat sirgaliais iš kitų miestų. Gerbiame tai, ką jie daro, tai mums daug reiškia. Tikiuosi, kad jie yra patenkinti tuo, ką pamatė, nes atidavėme 100 procentų jėgų. Norėčiau, kad jie ir toliau taip mus palaikytų. Kai jie yra mums už nugaros, viskas tampa įmanoma“, – 15min po rungtynių kalbėjo vartų sargas iš Kroatijos.

I.Kardumas it ant adatų visas 90 minučių stebėjo įvykius aikštėje ir iš geriausių, tačiau pavojingiausių vietų galėjo vertinti „Ferencvaroš“ žaidėjų meistriškumą.

„Žaidėme prieš labai stiprų varžovą, – konstatavo I.Kardumas. – Labai aukštos kokybės žaidėjai, labai pajėgūs individualiai. Praėjusios rungtynės mums kainavo daug jėgų ir netekčių. Kartais matyti, kad mums reikia galutinio postūmio. To gal ir trūksta, bet manau, kad rezultatas prieš antrąsias rungtynes yra geras, nes išlaikėme sausus vartus. Vengrijoje ieškosime progų mušti.“

Kartais rungtynėse matyti, kad mums reikia galutinio postūmio į nugarą

Kadangi „Sūduvos“ treneris Vladimiras Čeburinas dažnai nesiima permainų sudėtyje, I.Kardumas yra įpratęs prie pastovios penkių gynėjų linijos, saugančios jį nuo smūgių. Tačiau ketvirtadienį korekcijos buvo būtinos, mat iškrito du saugai: Paulius Golubickas nežaidė dėl traumos, o Jovanas Čadjenovičius – dėl geltonų kortelių. Tai lėmė, kad į startinę sudėtį pateko vidurio gynėjas Ivanas Hladikas, o į įprastą poziciją aikštės viduryje grįžusį Ovidijų Verbicką kairiajame gynybos krašte pakeitė iš vidurio pastumtas Aleksandras Živanovičius.

„Tai buvo taktinis trenerio sprendimas, nes mums trūko dviejų žaidėjų. Jis taip nusprendė, bet manau, kad gynyboje pasirodėme gerai, – vertino I.Kardumas. – Žinoma, kadangi sudėtis kiek pasikeitė, reikėjo priprasti prie kai kurių dalykų.

Gerai, šios rungtynės buvo tokios, kokios buvo. Budapešte viskas atrodys kitaip. Pasikartosiu, svarbiausia, kad nepraleidome įvarčio. Tiesa, mes turėjome šansų įmušti. Gal ne tiek, kiek norėjome ar prie kiek esame įpratę, bet 3-4 neblogos situacijos buvo. Šiandien tie kamuoliai tinkle neatsidūrė, tačiau gal atsidurs kitame mače.“

Gerai, šios rungtynės buvo tokios, kokios buvo. Budapešte viskas atrodys kitaip.

15min kalbėdamas apie savo pasirodymą I.Kardumas pasakojo, kad varžovai, kaip parodė analizė, turi gerą smūgiavimo techniką, o kamuolį į vartus geba siųsti tiksliai ir galingai.

„Tam ruošėmės. Ačiū Dievui, kad viskas buvo mano rankose. Kitose rungtynėse turiu pabandyti padaryti tą patį. Šiandien aikštė buvo greita, kiekvienas smūgis buvo pavojingas, bet neutralizavome visus smūgius, kai kuriuos iš jų blokavo gynėjai. Galiu pasakyti, kad gynyboje sužaidėme tikrai gerai“, – konstatavo I.Kardumas.

Tad į istorinę Europos lygos grupių etapo medžioklę „Sūduva“ kitą savaitę leisis turėdama visas galimybes pasiekti tai, ko dar nėra pavykę jokiam kitam Lietuvos klubui.

„Viskas yra įmanoma. Tai bus naujos rungtynės, viskas vyks kitaip. Europos lygoje negali dairytis atgal. Galvosime, kad turime mušti įvartį, bandysime tą padaryti ir išlaikyti vartus sausus. Atiduosime viską, kad pasiektume istorinę sėkmę“, – žadėjo I.Kardumas.

Ar žaliųjų erelių šūviai vėl bus neutralizuoti, o „Sūduvai“ pavyks aukso raidėmis įsirašyti į šalies futbolo istoriją, pamatysime kitą ketvirtadienį Budapešte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius