-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varžovus daužanti Rusija – gera komanda ar jai tiesiog sekasi?

Rusijos rinktinė prieš pasaulio futbolo čempionatą buvo laikoma viena iš autsaiderių, tačiau šventė dvi įtikinamas pergales ir yra pirmoji komanda, kone patekusi į kitą etapą. Ar rusai staiga tapo puikia komanda, ar visgi jiems ir pasisekė? Į šį klausimą bandė atsakyti BBC apžvalgininkai.
Rusijos futbolininkai
Rusijos futbolininkai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rusija į turnyrą namuose atvyko kaip žemiausiai reitinguota komanda – tik 70-oji vieta FIFA reitinge ir pralaimėjimų virtinė draugiškose rungtynėse.

Tačiau po pergalių 5:0 prieš Saudo Arabiją ir 3:1 prieš Egiptą ši rinktinė startavo geriausiai tarp visų buvusių čempionatų šeimininkių istorijoje.

Iškalbingas faktas, kad per dvejas rungtynes Rusijos rinktinės vartininkas Igoris Akinfeevas turėjo atremti tik vieną smūgį į vartų plotą

Rusijos rinktinės treneris Stanislavas Čerčesovas patikino, kad šios pergalės „nėra atsitiktinumas“. Ar Rusija tikrai stipri komanda?

Rusijos žiniasklaida negailėjo kritikos savo rinktinei ir teigė, kad tik per stebuklą rusai gali išsikapstyti iš A grupės.

Didžiausią smūgį prieš čempionatą Rusijos rinktinei sudavė traumos. Rusams teko net iš pensijos sugrąžinti 38-erių gynėją Sergejų Ignaševičių, kad sustiprintų gynybos grandį.

Tačiau jau po dvejų rungtynių galima konstatuoti, kad rusai fantastiškai pradėjo turnyrą.

Pastarąjį kartą šeimininkai čempionatą 8 įvarčiais per dvejas rungtynes pradėjo 1934 metais, kai tiek įvarčių mušė Italija, bet ji ir praleido du įvarčius.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rusija – Egiptas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rusija – Egiptas

Rusai jau kone užsitikrino vietą aštuntfinalyje, jiems gali sutrukdyti tik itin rezultatyvūs kiti grupės mačai, bet tai mažai tikėtina. Rusija po Sovietų Sąjungos laikų pirmą kartą patektų į pasaulio čempionato aštuntfinalį.

BBC apžvalgininkas Patas Nevinas mano, kad rusai puikiai išnaudojo varžovų silpnybes.

Prieš čempionatą iš jų visi šaipėsi, jie atrodė beviltiškai draugiškose rungtynėse.

„Rusai nusipelnė pergalės prieš Egiptą, nors ir nežaidė nuostabiai. Jie anksti suprato egiptiečių silpnybes ir jomis pasinaudojo. Prieš čempionatą iš jų visi šaipėsi, jie atrodė beviltiškai draugiškose rungtynėse. Tačiau jiems pasisekė su burtais ir jie su kaupu išnaudojo tą sėkmę. Saudo Arabija yra viena iš blogiausių turnyro komandų. Egiptas žaidžia su traumuotu Mohamedu Salah, kuris vos gali bėgti. Viskas susiklostė jų naudai ir jie tai puikiai išnaudojo“, – įsitikinęs futbolo specialistas.

Jeigu Urugvajus nugalės Saudo Arabiją, Rusija žengs į kitą etapą, taip ir nesusidūrusi su pajėgia komanda.

Iškalbingas faktas, kad per dvejas rungtynes Rusijos rinktinės vartininkas Igoris Akinfejevas turėjo atremti tik vieną smūgį į vartų plotą – Mohamedo Salah 11 metrų baudinį. Neatrėmė.

Tikrasis Rusijos pajėgumas dar turės paaiškėti, tačiau jie tikrai nustebino įtikinamomis pergalėmis – tam pasitarnavo ir sėkmė, bet tai tikrai nėra atsitiktinumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius