Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vėl apsijuokėme: Italijos treneris šypsojosi dėl nesklandumų, bet gyrė Lietuvos rinktinę

Keturiskart pasaulio čempionės Italijos rinktinės treneris Roberto Mancini juokėsi, kai spaudos konferencijos metu LFF stadione dingo elektra. Juokėsi jis ir kai tai įvyko antrą kartą. Tiesa, 56-rių specialistas, nepaisant gėdingų techninių nesklandumų, pagarbiai kalbėjo apie Lietuvos komandą, su kuria susikaus pasaulio čempionato atrankos rungtynėse trečiadienio vakarą.
Roberto Mancini
Roberto Mancini / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Italijos nacionalinės komandos atstovai su šypsenomis veiduose reagavo į staiga užgesusias šviesas ir išsijungusius mikrofonus šaltoje spaudos konferencijų salėje.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Italijos futbolo rinktinės spaudos konferencija
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Italijos futbolo rinktinės spaudos konferencija

Bet kai tai nutiko antrą kartą per R.Mancini pokalbį su žiniasklaida, italai jau traukė pečiais ir piktai raukė antakius. Beje, verta pažymėti, kad dinginėjanti elektra nėra naujiena – tai jau ne kartą LFF stadione buvo nutikę ir rungtynių metu.

Vis tik R.Mancini kaip tikras profesionalas užbaigė pokalbį su žiniasklaida ir pagarbiai atsiliepė apie žymiai silpnesnę Lietuvos ekipą.

Į 2018 metų pasaulio čempionatą nepatekusi Italija pastaruoju metu yra neįveikiamas žvėris net daug pajėgesnėms rinktinėms. Italai nepralaimėjo jau 24 kartus iš eilės, o oficialiuose mačuose gali pasigirti 12 pergalių serija.

2022-ųų pasaulio čempionato atranką Italija pradėjo dviem pergalėms 2:0 prieš Šiaurės Airiją ir Bulgariją. Lietuviai sužaidė vienerias rungtynes – 0:1 nusileido Šveicarijai.

V Komanda R + = - Įvarčiai T
1 Italija 2 2 0 0 4:0 6
2 Šveicarija 2 2 0 0 4:1 6
3 Lietuva 1 0 0 1 0:1 0
4 Šiaurės Airija 1 0 0 1 0:2 0
5 Bulgarija 2 0 0 2 1:5 0

„Lietuva – puiki komanda, ji fiziška, gerai žaidžia ir puolime. Šiame lygyje nebūna lengvų rungtynių“, – kalbėjo anksčiau Romos „Lazio“, Milano „Inter“, „Manchester City“, Milano „Inter“ ir kitus Europos grandus treniravęs strategas.

R.Mancini pažymėjo, kad rungtynės prasideda rezultatu 0:0.

„Lietuva yra stipri, geriau pažįsta stadiono dangą, tikrai labai gerbiame varžovus. Tam, kad laimėtume, reikės būti labai susikaupusiems“, – akcentavo treneris.

15min paklaustas, kaip Italijai reikėtų žaisti, kad pasiektų savo tikslus prieš tankiai besiginančius varžovus, R.Mancini pažymėjo, jog lietuviai tikrai moka žaisti gynyboje.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Roberto Mancini
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Roberto Mancini

„Kad susirastume progų, mums reikės parodyti daug kantrybės, žaisti savo žaidimą ir būti ramiems“, – sakė treneris.

R.Mancini teigė, kad jis matė Lietuvos rungtynes su Šveicarija. Strategas pastebėjo, kad lietuviai buvo fiziški, bandė rengti kontratakas.

„Tai buvo sudėtingos rungtynės, tokių tikimės ir rytoj“, – pagarbiai kalbėjo italas.

„Sassuolo“ komandos saugas Manuelis Locatelli prieš Lietuvos iššūkį teigė laukiantis rungtynių ir pabrėžė, jog lengva būti neturėtų.

„Nė vienos rungtynės nebūna lengvos. Atidžiau Lietuvą analizuosime šįvakar, žinome, kad tai stipri komanda“, – sakė 23-jų futbolininkas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Italijos futbolo rinktinės spaudos konferencija
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Italijos futbolo rinktinės spaudos konferencija

Vilniuje Italija versis be dviejų futbolininkų – po rungtynių Bulgarijoje iš rinktinės buvo išleisti Alessandro Florenzi ir Marco Verratti.

Lietuvos ir Italijos rinktinės yra susitikę šešis kartus – du kartus mačai pasibaigė lygiosiomis, keturis kartus nugalėjo italai (įvarčiai – 1:12).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius