Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vėl per žingsnį nuo svajonės atsidūręs V.Čeburinas: „Tai – ne atsitiktinumas, o stabilumas“

Vladimiras Čeburinas antrus metus iš eilės išvedė Marijampolės „Sūduvą“ į lemiamą Europos lygos atrankos etapą. Per žingsnį nuo svajonės sužaisti grupių etape atsidūrusių marijampoliečių vedlys konstatavo, kad atsitiktinumu to vadinti nebegalima, dabar tai – stabilumas.
Europos lyga: Marijampolės „Sūduva” - Jūrmalos „Spartaks”
Europos lyga: Marijampolės „Sūduva” - Jūrmalos „Spartaks” / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Vis tik labai stabilios Marijampolės „Sūduvos“ ketvirtadienio vakarą sirgaliai neišvydo. Rungtynės „Arvi“ stadione prieš Jūrmalos „Spartaks“ baigėsi 0:0, o į kitą etapą V.Čeburino auklėtiniai žengė dėl pirmosiose rungtynėse Rygoje iškovotos pergalės 1:0.

Tenka konstatuoti, kad broko Lietuvos čempionų žaidime buvo per daug. Tą pripažino ir V.Čeburinas, kuris akcentavo ankstyvose atakos stadijose prarandamus kamuolius, kuriais pasinaudoję varžovai susikuria didžiulį pranašumą.

Pusę pirmojo kėlinio Marijampolės klubo gerbėjai tribūnose žvalgėsi ir kilnojo antakius. Jų mylima komanda neatrodė taip, kokią jie ją įpratę matyti.

„Tikėjomės, kad antros rungtynės bus sunkesnės nei pirmos. Per pirmas minutes padarėm daug nereikalingų klaidų, po to žaidimą išlyginome, atsirado daugiau protingų veiksmų, darėm daugiau tai, ką buvome suplanavę. Žaidimas buvo labai klampus, daug kovos, todėl nebuvo ir daug pavojingų momentų“, – reziumavo V.Čeburinas.

Žaidimas buvo labai klampus, daug kovos, todėl nebuvo ir daug pavojingų momentų.

Kai antrajame kėlinyje teisėjas pridėjo net 6 minutes, tribūnose susirinkę marijampoliečiai, žinoma, nedžiūgavo, tačiau ir paskutinė „Spartaks“ apgultis baigėsi niekuo.

„Abi komandos iš paskutiniųjų stengėsi pasiekti rezultatą. Kadangi kamuolys vartuose taip ir neatsidūrė, mums tai yra pliusas dėl išvykoje įmušto įvarčio“, – kalbėjo V.Čeburinas.

Marijampolės sirgaliai irgi prisidėjo prie to, kad „Sūduva“ pabustų ir prasmuktų į paskutinį atrankos etapą. Tada, kai sūduviečiai aikštėje atrodė sutrikę, o žaidimas buvo pilnas broko, aistruoliai ištikimai traukė skanduotes ir stengėsi užvesti vyrus kovai.

„Labai norisi padėkoti žiūrovams, kurie nesėkmingais momentais taip palaikė ir tapo 12-tu žaidėju“, – kepurę prieš sirgalius nukėlė V.Čeburinas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Europos lyga: Marijampolės „Sūduva” - Jūrmalos „Spartaks”
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Europos lyga: Marijampolės „Sūduva” - Jūrmalos „Spartaks”

Žiūrovų paramos Marijampolės klubo futbolininkams dar prireiks, mat jau kitą ketvirtadienį į Suvalkijos sostinę atvyks galingasis Glazgo „Celtic“. Būtent škotai bus paskutinis sūduviečių varžovas kovoje dėl išsvajotojo kelialapio į grupių etapą.

Lietuvos futbolo mylėtojai nedrąsiai dar prieš atsakomąjį mūšį su „Spartaks“ kalbėjo, kad „Celtic“ atvykimas – puiki proga pagaliau sklidinai užpildyti „Arvi“ stadioną.

Pamatyti sausakimšas tribūnas norėtų ir V.Čeburinas: „Aišku, kad tikiuosi. Dar kartą noriu pabrėžti: smagu, kai yra įvarčiai ir žiūrovai mėgaujasi žaidimu, tačiau jie ypač svarbūs, kai komandai sunku, o būtent sirgaliai pastumia į priekį.“

Specialistas iš Kazachstano svarstė, kad pirmąsias rungtynes žaisti namuose gali būti naudinga, mat čia eliminuotas „Spartaks“, o „Celtic“ atvyks po pralaimėjimo Čempionų lygos atrankoje Atėnų AEK klubui.

Ketvirtadienio rungtynės Marijampolėje tapo krikštu treneriui Tomui Ražanauskui, kuris tik prieš keletą dienų stojo prie Jūrmalos „Spartaks“ vairo.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Europos lyga: Marijampolės „Sūduva” - Jūrmalos „Spartaks”
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Europos lyga: Marijampolės „Sūduva” - Jūrmalos „Spartaks”

„Įspūdžiai geri, nepaisant to, kad nežengėme tolyn. Noriu pasveikint „Sūduvą“ su išėjimu, palinkėti jiems sėkmės. Rungtynės buvo įtemptos iki galo, žiūrovams turėjo patikti. Visi turėtų būti patenkinti, išskyrus mus“, – šypsodamasis sakė pats „Sūduvoje“ anksčiau žaidęs T.Ražanauskas.

Treneris kalbėjo, kad jo auklėtiniai sugebėjo sėkmingai perimti rungtynių kontrolę, tačiau pats mačas buvo kupinas kietos kovos, kuri nenustebino: „Kovos buvo, jos turėjo būti, abi komandos norėjo žaisti toliau. Buvo galima nuspėti, kad bus ir kortelių, ir grubaus žaidimo. Mums trūko užbaigimo, kažko paskutinėje stadijoje, galėjom gal gudriau vietomis sužaisti, gal minkščiau atiduoti tą paskutinį perdavimą.“

Paklaustas, kaip vertina „Sūduvos“ šansus rungtynėse su Glazgo „Celtic“, T.Ražanauskas suvalkiečių nelaidojo. „Galimybių visada yra, nėra jie su keturiom galvom ar šešiomis kojomis. Aišku, komanda yra europinio lygio. „Sūduva“ moka gintis, tą ir darys, lauks savo šanso. Taip pat jie žaidė su APOEL, kai visi galvojo, kad šansų nėra, bet įmušė tris įvarčius, kas nėra paprasta. Aš esu Kipre žaidęs, žinau, ką tai reiškia“, – pasakojo T.Ražanauskas.

Galimybių visada yra, nėra jie su keturiom galvom ar šešiomis kojomis.

Ar „Celtic“ žaidėjai prieš „Sūduvą“ neatrodys lyg su keturiomis galvomis ar šešiomis kojomis, pamatysime kitą ketvirtadienį Marijampolėje, kur Lietuvos čempionai bandys kurti istoriją ir sumedžioti bilietą į Europos lygos grupių etapą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius