Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vėl per žingsnį nuo svajonės likęs V.Čeburinas: „Jei nuoširdžiai, šiemet skauda labiau“

Vladimiras Čeburinas šalia „Groupama arena“ šoninės linijos ketvirtadienio vakarą išgyveno tikrą nuotaikų uraganą. Treneris iš Kazachstano džiaugėsi, liūdėjo, vėl džiaugėsi ir vėl liūdėjo. Deja, bet Marijampolės „Sūduva“ trečius metus užstrigo paskutiniajame Europos lygos atrankos etape – šįkart Lietuvos čempionai 2:4 po įtemptos kovos krito prieš Budapešto „Ferencvaroš“.
Vladimiras Čeburinas
Vladimiras Čeburinas / Sauliaus Čirbos nuotr.

Rungtynės prasidėjo tikru šaltu dušu šeimininkams – jie patys suklydo savo aikštės pusėje, o Ovidijus Verbickas pasiuntė kamuolį į vartų tinklą. Tiesa, kamuolys prieš tai dar kliudė varžovo koją.

„Groupama arena“, iki tol buvusi itin triukšminga, nuščiuvo stebėdama triumfuojančius Lietuvos čempionus. Pirmosios rungtynės buvo pasibaigusios 0:0, tad po tikslaus O.Verbicko smūgio vengrams reikėjo mušti mažiausiai du.

Sauliaus Čirbos nuotr./Marijampolės „Sūduva“
Sauliaus Čirbos nuotr./Marijampolės „Sūduva“

V.Čeburinas net atsilošė iš nusivylimo, o vienas iš atsarginių žaidėjų tėškė vandens buteliuką į atsarginių suolo kraštą, kai Josipas Tadičius po kampinio vos antrą kartą nepramušė Deneso Dibuszo 22-ąją rungtynių minutę.

Tačiau tai buvo „Sūduvos“ džiaugsmo pirmajame kėlinyje pabaiga. 35-ąją minutę po nesėkmingo epizodo gynyboje Franckas Boly iššoko prieš Ivaną Kardumą, vartininkas be gailesčio griovė varžovą ir teisėjas parodė į 11 metrų žymą – smūgį realizavo Rolandas Varga.

Po praleisto įvarčio varžovai toliau kūrė pirtį ir taip tvankiame stadione. Lietuvos čempionai laukė pertraukos, bet pritrūko kelių sekundžių – jau per pridėtą laiką pasižymėjo Franckas Boli. Šalimais sėdintis komentatorius iš džiaugsmo daužė į metalinę stadiono sienelę.

„Ramiai, ramiai, ramiai“, – rodė savo auklėtiniams V.Čeburinas, kai šie vos neatsivežė įvarčio 63-ąją minutę ir kamuolys sudrebino vartų konstrukciją.

nuotr. Sauliaus Čirbos/Vladimiras Čeburinas
nuotr. Sauliaus Čirbos/Vladimiras Čeburinas

Praėjo vos viena minutė ir V.Čeburinas jau iškėlęs kumštį pasitiko Mihretą Topčagičių, iš arti pelniusį įvartį ir persvėrusį bendras dviejų rungtynių svarstykles „Sūduvos“ naudai.

Bet džiaugsmas vėl netruko ilgai. Vos už dviejų minučių marijampoliečių gynėjai laiku nepasitiko Tokmaco Ngueno, o šis pasiuntė tolimą siuntinį į I.Kardumo vartų kampą.

Laikas tirpo, bet jis tirpo varžovų naudai. „Sūduva“ dar stengėsi išplėšti taip reikalingas lygiąsias, bet Vengrijos ekipa atsilaikė, Nikolajus Signevičius dar realizavo per pridėtą laiką skirtą 11 metrų baudinį. Europinė „Sūduvos“ kelionė – baigta.

VIDEO: Emocijos po rungtynių: „Ferencvaroš“ sirgalių šėlsmas ir „Sūduvos“ liūdesys

„Rungtynės prasidėjo ne taip, kaip tikėjomės. Tikėjomės didesnio spaudimo iš varžovų, bet jie, akivaizdu, pradėjo atsargiai, norėjo mus patikrinti, – komentarą apie rungtynes pradėjo V.Čeburinas. – Jie nebuvo labai agresyvūs nuo pat pradžių, tad abi komandos turėjo progų.

nuotr. Sauliaus Čirbos/Ovidijus Verbickas
nuotr. Sauliaus Čirbos/Ovidijus Verbickas

Tai buvo dramatiškos rungtynės mums. Iš pradžių pirmavome, vėliau buvome išlyginę rezultatą, bet futbole viskas ne visada baigiasi taip, kaip norėtųsi. Tas įvartis į rūbinę buvo labai sunkus psichologiškai. Neblogos rungtynės, bet nesėkmingos.

„Ferencvaroš“ turėjo savo šansų ir tada, kai pirmavo, bet mus gelbėjo vartininkas. Galų gale mačas buvo geras, žiūrovai turėtų būti patenkinti reginiu. Turėjome gerą progą patekti į grupių etapą, tą supratome. Gala, bet varžovai buvo stipresni. Sveikiname juos, tai gera, subalansuota komanda. Linkime sėkmės grupių etape.“

Turėjome gerą progą patekti į grupių etapą, tą supratome

– Du kartus turėjote teigiamą rezultatą, ko trūko, kad jį išlaikytumėte? 15min po rungtynių Budapešte paklausė V.Čeburino.

– Tas įvartis į rūbinę labai mus paveikė, nors antrajame kėlinyje sugebėjome pakeisti rungtynių eigą, išlyginome rezultatą. Įmušė ta komanda, kuri geriau pasinaudojo varžovų klaidomis. Panašu, kad mes šiandien klydome daugiau. Varžovai šventė pergalę, bet galiu tik padėkoti žaidėjams už kovą, už atiduotas jėgas, taip pat dėkoju ir sirgaliams, kurie atvyko ir mus puikiai palaikė.

VIDEO: Budapešte girdimas ir „Sūduvos“ vardas

– „Sūduva“ garsėja gera gynyba, o šiandien praleidote keturis. Kodėl taip nutiko?

– Reikia analizuoti, daryti išvadas. Praleidome įvarčius momentais, kai žaidėjai buvo kiek praradę koncentraciją. Mes pirmavome 1:0, galbūt jautėmės gan saugūs, vėliau – įvartis 46-ąją minutę, kai žaidėjai galbūt jau galvojo, kad kėlinys baigtas. Dar du baudiniai – tiek tokiose rungtynėse yra per daug.

– Trečius metus iš eilės pritrūko žingsnio iki grupių etapo. Ar šiemet pralaimėjimas skaudesnis?

– Jei nuoširdžiai, šiemet skauda labiau. Mes jautėme, kad tai gali būti tas laikas, tie metai. Kažkur nepadarėme kažko iki galo, kažko pritrūko.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vladimiras Čeburinas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vladimiras Čeburinas

– Ką po rungtynių pasakėte žaidėjams?

– Padėkojau jiems. Padėkojau už darbą, nusiteikimą, atsidavimą ir viską, ką jie darė aikštėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius