Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vėtra“ Londone kova už savo garbę nepavyko. Vėl 0:3.

Į klausimą, kas pateks į kitą Europos lygos etapą Londono „Fulham“ futbolo klubas praktiškai atsakė jau pirmosiose rungtynėse prieš savaitę Vilniuje. Rezultatu 3:0 tada „Vėtros“ ekipą palaužę varžovai paliko mūsiškiams tik teorines galimybes žengti tolyn, tačiau visus šansus kautis dėl garbės Londone. Tačiau ir Londone kova vilniečiams nepavyko, pralaimėta rezultatu 0:3.
Vilniaus „Vėtros“ ir Londono „Fulham“ dvikovos akimirkos.
Prieš savaitę Vilniuje vykusiame pirmajame poros mūšyje stipresni pasirodė aukščiausioje Anglijos futbolo lygoje („Premier“) rungtyniaujantys Londono „Fulham“ futbolininkai (balt. apr.). / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Londonas

Teisėjo iš Vengrijos Istvano Vado švilpukas skelbia mačo pradžią. Nors baimintasi, kad anglų klubas jau pirmosiomis minutėmis pasistengs pelnyti greitą įvartį, to neįvyko.

Rungtynės prasidėjo be didesnės žvalgybos. Ne retas svečias varžovų baudos aikštelėje buvo ir „Vėtros“ futbolininkai, tačiau pavojingesnes atakas vis dėlto rezgė šeimininkai.

12 min. itin pavojingai smūgiuoja Tomas Ražanauskas, tačiau „Fulham“ vartininkas Markas Schwarzeris nukreipia kamuolį į kampinį.

„Vėtra“ vis labiau pajunta žaidimo skonį, tačiau už padidėjusį pasitikėjimą savo jėgomis lietuvių pirmojo kėlinio viduryje vos skaudžiai nenubaudžia važovai. Po A.Johnsono smūgio galva kamuolys skrieja aukšta trajektorija ir atsimuša į virpstą. Kamuolys atitenka Z.Gera ir šis smūgiuoja į tuščius vartus, tačiau G.Paulauskas gelbsti padėtį ir galva atmuša kamuolį.

37 min. „Fulham“ muša įvartį. Svečių laimei, Robertas Zamora buvo akivaizdžioje nuošalėje.

Pirmasis kėlinys baigiasi „sausomis“ lygiosiomis 0:0. „Fulham“ ekipa turėjo neginčijamą žaidybinę persvarą, tačiau paversti jos įvarčiu anglams niekaip nepavyko.

Prasideda antrasis kėlinys. Keitimas „Vėtros“ ekipoje – vietoje R.Vėževičiaus aikštelėje pasirodo T.Eliošius.

47 min. A.Johnsonas dar kartą siunčia kamuolį į svečių vartus. Laimei, prieš prieš tai fiksuojama pražanga ir įvartis neįskaitomas.

„Fulham“ vis didina spaudimą, o „Vėtros“ gynyba kuo toliau, tuo labiau braška.

Įvartis!!! 57 min. „Fulham“ vis dėlto pasiekia savo. Po pakelto kampinio D.Etuhu iššoka aukščiausiai visų ir galva siunčia kamuolį į vartu kampą. 1:0 į priekį išsiveržia šeimininkai.

Dar vienas keitimas „Vėtros“ komandoje - M.Grigalevičių keičia J.Morozas.

„Vėtra“ bando nepasiduoti ir sukuria gana pavojinga ataką, tačiau paskutiniam perdavimui pritrūksta šiek tiek tikslumo.

Net ir pasiekę įvartį „Fulham“ futbolininkai toliau rezga pavojingas atakas ir nuolat grasina svečių vartams. Iki mačo pabaigos lieka 15 minučių.

79 min. dvigubas keitimas „Fulham“ ekipoje. Vietoje Z.Geros ir J.Pantsilo aikštelėje rungtyniaus komandos naujokai B.Riise ir S.Kelly.

Įvartis!!! Iki mačo pabaigos likus žaisti vos 10 minučių šeimininkai dvigubina savo persvarą. C.Dempsey atima kamuolį iš T.Eliošiaus ir dešinio krašto ir perduoda kamuolį į baudos aikštelę, kur A.Johnsonas iš arti nukreipia kamuolį į vartus. 2:0.

Paskutiniai komandų keitimai. „Vėtros“ ekipoje N.Vasiliauską keičia A.Žulpa, o Fulham“ gretose vietoje R.Zamora žais amerikietis E.Johnsonas.

Įvartis!!! E.Johnsonas gauna kamuolį baudos aikštelės krašte visiškai laisvas ir atlieka perdavimą A.Johnsonui, kuriam iš kelių metrų belieka dar kartą pasiųsti kamuolį į tinklą. 3:0.

Rungtynės baigiasi. Kaip ir prieš savaitę Vilniuje „Fulham“ švenčia pergalę rezultatu 3:0 ir įveikęs „Vėtros“ barjerą bendru rezultatu 6:0 užtikrintai žengia į kitą Europos lygos etapą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius