-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 03 26 /23:46

Victorui Valdesui trūko kelio raiščiai – „Barcelona“ klube daugiau nežais

Ispanijos čempionės „Barcelona“ ekipos pagrindinis vartų sargas 30-ose „Primera“ lygos rungtynėse namie su Vigo „Celta“ pačioje mačo pradžioje patyrė sunkią kelio traumą. Po kelių minučių gulėjimo ant žolės 32 metų vartininkas iš aikštės išneštas neštuvais – oficialiai patvirtinta, kad trūko futbolininko kelio raiščiai.
Victoras Valdesas sunkiai susižeidė
Victoras Valdesas sunkiai susižeidė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

V.Valdesui prireiks operacijos ir jis negalės žaisti mažiausiais 6 mėnesius. Tai reiškia, kad katalonas nežais pasaulio čempionate, be to, tai turbūt buvo jo paskutinės rungtynės „Barcoje“.

V.Valdesas jau anksčiau yra oficialiai paskelbęs, kad po šio sezono, kai baigsis jo sutartis su komanda, jis išvyks kitur. „Barcelona“ ekipoje vartininkas žaidžia nuo 2002 metų, kai jam buvo 20-imt.

Įdomu, kad tai buvo 1000-osios „Primera“ lygos rungtynės „Camp Nou“ stadione.

Pastaruoju metu V.Valdesas demonstravo puikią sportinę formą ir pretendavo į Ispanijos rinktinės sudėtį pasaulio čempionatui. Paprastai „La Roja“ pirmasis pasirinkimas vartuose yra Madrido „Real“ vartininkas Ikeras Casillasas, tačiau šį sezoną pastarasis žaidžia mažai, tad pirmasis galėjo būti ir V.Valdesas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Victoras Valdesas sunkiai susižeidė
AFP/„Scanpix“ nuotr./Victoras Valdesas sunkiai susižeidė

„Barceona“ ekipoje, kuri vis dar turi galimybių laimėti „Primerą“ bei pateko į UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalį, liko vienintelis pastovus pagrindinės komandos vartininkas – 38 metų Jose Pinto.

Pagrindinėje „Barcelona“ komandoje bei dublerių ekipoje V.Valdesas yra sužaidęs 611 rungtynių. Šešis kartus jis laimėjo „Primerą“, dukart – Ispanijos taurę, 6 kartus – Supertraurę, 3 kartus – Čempionų lygą, be to, po kartą su rinktine tapo pasaulio ir Europos čempionu.

Asmeninių trofėjų lentynoje V.Valdesas turi penkis Ricardo Zamora vardo prizus, skiriamus geriausiam metų „Primeros“ vartininkui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius