Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vienas geriausių futbolo arbitrų G.Mažeika: apie karjeros baigtį ir lažybininkų užmirštus teisėjus

Praėjusių metų spalį Lietuvos futbolo bendruomenė gavo signalą, kad vienas geriausių Lietuvos arbitrų Gediminas Mažeika baigia teisėjo karjerą.
Gediminas Mažeika
Gediminas Mažeika / „Scanpix“ nuotr.

Dabar tarptautinę FIFA arbitro kategoriją 2008-aisiais įgavęs G.Mažeika gyvena kur kas ramiau – nereikia planuotis užimtų ir futbolui dedikuotų savaitgalių bei išvykų į užsienį, o anksčiau mylimai sporto šakai skirtą laiką dabar galima atiduoti šeimai.

Visgi ne visi pasikeitimai G.Mažeikai tapo priimtini. Nors po padėto taško karjeros metraščiuose teisėjas džiūgavo dėl pamirštų treniruočių, dabar to kauniečiui jau ima trūkti.

„Kai nusprendžiau pranešti apie karjeros pabaigą, į galvą man šmėstelėjo mintis, kad nebereikės treniruotis, – pasakojo G.Mažeika. – Man niekada nebuvo problemų treniruotis ir tas fizinis pasiruošimas buvo vienas mano arkliukų. Šituo aš džiaugiuosi – ypač pirmuosius mėnesius, kai nebereikia galvoti, kiek reikia nubėgti. Bet praėjo mėnesis-pusantro ir pajaučiau, kad noriu. Man visada patikdavo bėgti ilgas distancijas, todėl po truputį pradėjau – dabar užsiregistravau į Lietuvos bėgimo taurės varžybas ir kol kas jos vyksta nuotoliniu būdu.“

22-eji metai– tiek laiko praėjo nuo pirmųjų G.Mažeikos žingsnelių teisėjo darbe. Verta pažymėti, kad sparčiai laipteliais aukštyn lipti ėmęs arbitras jau po poros metų debiutavo Lietuvos A lygoje, tačiau vėliau sustabdė teisėjo veiklą – nusprendė išvykti uždarbiauti į Airiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius