Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienas iš kandidatų treniruoti Lietuvos futbolo rinktinę – Aurelijus Skarbalius

Lietuvos futbolo visuomenėje laisva vieta prie rinktinės vairo peršama vienam iš garsiausių visų laikų šalies futbolininkų Aurelijui Skarbaliui, tačiau sėstis į karštą postą nėra linkęs pats 38 metų specialistas.
Aurelijus Skarbalius
Aurelijus Skarbalius / hbkoge.dk nuotr.

Apie A.Skarbaliaus kandidatūrą užsiminė ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Liutauras Varanavičius. Anot jo, Danijoje dirbančiam A.Skarbaliui rinktinės vairas buvo siūlomas ir prieš dvejus metus, prieš treneriu paskiriant Raimondą Žutautą.

„Daug kas kalba apie galimybę susigrąžinti į Lietuvą Aurelijų Skarbalių. Mes su juo kalbėjomės jau prieš šį ciklą, tačiau reikia suprasti, jog žmogus turi geras sąlygas klube, kuriame dirba, – portalui eurofootball.lt sakė L.Varanavičius. – Šeima jau daug metų gyvena užsienyje, darbas pastovus, tad iškeisti tokią šiltą vietą į nelabai patikimą ir saugų rinktinės trenerio postą ne kiekvienas nori.“

A.Skarbalius yra vienas garsiausių visų laikų Lietuvos rinktinės futbolininkų, nacionalinės komandos marškinėlius vilkėjęs 1991–2005 metais, sužaidęs 65 rungtynes ir įmušęs 5 įvarčius. Trenerio karjerą buvęs gynėjas pradėjo 2006 metais, o nuo 2012-ųjų pradžios užims daugkartinio Danijos futbolo čempiono „Brondby“ vyriausiojo trenerio asistento pareigas.

L.Varanavičius pridūrė, jog susidomėjusių laisvu Lietuvos rinktinės trenerio postu netrūksta. „Su mumis susisiekė daug žmonių, kurie vien išgirdę apie trenerio atsistatydinimą siūlosi užimti postą“, – sakė LFF prezidentas.

Jis nenurašė Lietuvos futbolo specialistų ir vylėsi, jog naujasis strategas rinktinėje imsis ilgalaikių darbų. „Linkstame prie idėjos, kad tai turi būti specialistas, kuris gyventų Lietuvoje, dirbtų ir su jaunimo rinktinėmis, bendrautų su klubų treneriais. Ar pavyks tokį žmogų surasti – pažiūrėsime. Galime rinktis iš dviejų kelių: pirmasis priimti sprendimą greitai ir turėti strategą prieš lapkričio mėnesį vyksiančias draugiškas rungtynes, kitas – rimčiau viską apgalvoti ir apsispręsti iki vasario mėnesio“, – eurofootball.lt kalbėjo L.Varanavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius