-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vienintelis C.Ronaldo įvartis išgelbėjo antrajame kėlinyje rusų užspaustą Portugaliją

Portugalijos futbolo rinktinė antrosiose Konfederacijų taurės turnyro rungtynėse Maskvoje po atkaklios kovos ir ankstyvo Cristiano Ronaldo įvarčio parklupdė Rusijos rinktinę – 1:0 (0:0).
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuo pat rungtynių pradžios portugalai tvirtai paėmė žaidimo vadžias į savo rankas ir dominavo visą pirmąjį kėlinį.

Cristiano Ronaldo jau 8-ąją minutę į šipulius suskaldė rusų gynybą ir sugadino 100-ąsias rungtynes rinktinėje Igoriui Akinfejevui. Po Raphaelio Guerreiro tolimo ir labai tikslaus aukšto perdavimo į baudos aikštelę nuo gynėjo pabėgęs C.Ronaldo galva lengvai nukreipė kamuolį į vartus.

VIDEO: Russia vs Portugal 0-1 Ronaldo scored a wonderfull hearder

Po įvarčio portugalai itin aktyviai rusų prie vartų nespaudė, bet turėjo dar bent kelias geras progas pasižymėti. Geriausios sužaidus pusvalandžiui neišnaudojo C.Ronaldo, dešiniajame krašte meistriškai apžaidęs gynėją ir galingu smūgiu iš 11 metrų pataikęs į I.Akinfejevo kojas.

Rusai per pirmąsias 45 minutes nepasižymėjo niekuo. Tiesa, 42-ąją minutę baudos aikštelėje perdavimą vienu metu į vartus bandė nukreipti Fiodoras Smolovas, bet tai atliko labai nevykusiai.

Didžiąją kėlinio dalį Portugalijos rinktinės žaidėjai gana laisvai ieškojo kelių link varžovų vartų, kamuolys didžiąją laiko dalį (62 proc.) buvo jų ir judėjo rusų aikštės pusėje.

Tik prasidėjus antrajam kėliniui I.Akinfejevui teko gelbėti savo vartus nuo Andre Silvos smūgio. Portugalas iš arti atliko smūgį galva, tačiau fantastiškai sureagavęs rusų vartininkas viena ranka kamuolį atmušė.

Tačiau vėliau rusai atsigavo ir surengė porą labai gerų atakų. Sužaidus valandą F.Smolovui pritrūko vos kelių centimetrų pasiekti aukštą kamuolį, kuris skriejo vos virš ruso galvos. Vos po kelių akimirkų greitoje atakoje jau C.Ronaldo iš poros metrų galva smūgiavo pro šalį.

Ties 70-ąja minute rusai jau rimtai buvo užspaudę varžovus prie pastarųjų vartų, tiesa, rimtų smūgių atlikta nebuvo, nes iki spyrio stadijos vis pritrūkdavo tikslumo.

83-ąją minutę rusų treneris Stanislavas Čerčesovas į aikštę metė trečiąjį puolėją – A.Bucharovą. Per teisėjo pridėtą laiką rusams pavyko visai užspausti Portugaliją prie vartų, pavojingai po kampinio galva smūgiavo Georgijus Džikija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius