-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienintelis „Premier“ lygos juodaodis treneris Chrisas Hughtonas: „Juodaodžiui sunku tapti treneriu ir dėl odos spalvos“

Anglijos „Premier“ lygoje rungtyniaujančio „Norwich City“ treneris Chrisas Hughtonas teigia, kad juodaodžiams treneriams sunku gauti darbą Anglijos aukščiausios lygos klube ir dėl odos spalvos. „Kanarėlių“ treneris teigė, kad didesnė įvairovė būtų sveikintinas dalykas.
Chrisas Hughtonas
Chrisas Hughtonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ch.Hughtonas yra vienintelis juodaodis, treniruojantis Anglijos „Premier“ lygos klubą. Anot futbolo specialisto, viena priežasčių, kodėl juodaodžiai treneriai neauna darbo Anglijos klubuose, yra jų odos spalva.

„Aš norėčiau matyti didesnę įvairovę vien dėl to, kad yra tiek daug juodaodžių futbolininkų. Aš manau, kad tai yra problema, jog aukščiausiame lygyje yra tiek mažai juodaodžių ar kitų etninių grupių atstovų. Norėčiau, kad jų būtų daugiau.

Aš pažįstų buvusių juodaodžių futbolininkų, kurie susidūrė su rimtomis problemomis, kuomet baigę karjerą norėjo rasti trenerio darbą. Jie jautė, kad viena to priežasčių buvo jų odos spalva“, – interneto svetainei goal.com teigė Ch.Hughtonas.

Žurnalistai „Norwich“ ekipos trenerio paklausė, galbūt reikėtų Anglijoje įvesti JAV nacionalinėje futbolo lygoje (NFL – aukščiausia amerikietiško futbolo lyga) galiojančią „Rooney“ taisyklę. Pagal ją NFL klubai, ieškodami naujo trenerio arba darbuotojų komandos futbolo operacijų skyriuje, privalo susitikti ir su etninių mažumų kandidatais.

„Aš suprantu „Rooney“ taisyklės svarbą ir reikalingumą JAV, tačiau manau, kad Amerikos sistema ir futbolas skiriasi nuo Anglijos, todėl to pas mus jos nereikėtų. JAV amerikietišką futbolą žaidžia labai daug etninių mažumų atstovų, todėl taisyklė ir yra būtina.

Situacija pas mus nėra gera, tačiau ji po truputį keičiasi į gerąją pusę. Svarbiausia yra užtikrinti, kad visi jaustųsi žaidimo ir sistemos dalimi“, – užbaigė Ch.Hughtonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius