-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Oficialu: vietoj „Žalgirio“ UEFA Europos lygoje kovos „Tauras“

Europos lygos turnyre šiemet žais Tauragės „Tauras“, pernai Lietuvos futbolo A lygoje užėmęs 4 vietą, nes UEFA Vilniaus „Žalgiriui“ išimties nepadarė.
Vilniaus „Žalgiris“ Europos lygoje nedalyvaus
Vilniaus „Žalgiris“ Europos lygoje nedalyvaus / Alfredo Pliadžio nuotr.

Bronzinis A lygos prizininkas Vilniaus klubas, nepaisant to, kad sportiniu principu užėmė aukštesnę vietą, neatitiko UEFA reikalavimo Europos lygos dalyviams todėl, kad juridiškai yra naujas klubas, neturintis trijų metų gyvavimo stažo, ko reikalauja UEFA.

2009-aisiais įkurta viešoji įmonė Vilniaus miesto futbolo draugija „Žalgiris“ ėmėsi komandos išsaugojimo po to, kai „Žalgirio“ savininkas Vadimas Kastujevas buvo sulaikytas Rusijoje už kriminalinį nusikaltimą.

„Europos lygoje dalyvausim mes, – tvirtino VŠĮ „Tauragės futbolas" valdybos pirmininkas Jaunius Šetkus. – Bet tai kol kas nėra oficialios žinios, tai patvirtinančio rašto iš Lietuvos futbolo federacijos negavome“. 

„Gavome galutinį raštą iš UEFA, – teigė LFF prezidentas Liutauras Varanavičius. – „Žalgiriui“ išimits padaryta nebuvo. Todėl Europos lygoje žais „Tauras". Tai jau oficialu“.

„Tauro“ futbolininkai Europos lygoje dalyvaus jau antrą kartą. Pernai „Tauras“ šiame turnyre rungtyniavo dėl to, kad UEFA licencijos negavo 2009-aisias antrą vietą šalies pirmenybės laimėjusi Vilniaus „Vėtra“.

„Tauras“ Europos lygos turnyrą turėtų pradėti nuo pirmojo jos etapo. Kiti du varžybų dalyviai iš Lietuvos  – šalies vicečempionė Marijampolės „Sūduva“ ir vėliau paaiškėsiantis LFF taurės laimėtojas – rungsis nuo antrojo etapo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius