-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus futbolo savaitė: Algimanto Liubinsko auklėtiniai vargsta, bet laimi

Lietuvos II-VII lygose rungtyniaujantys futbolo klubai sugrįžo į aikštes po vasaros atostogų, o 15min.lt pristato tradicinę sostinės futbolo mėgėjų kovų apžvalgą.
„Ozas“ – „Aktas“
„Ozas“ – „Aktas“ / Sauliaus Čirbos nuotr.

II lyga. LFF II lygos Rytų zonos čempionate, kurį rengia Vilniaus regiono futbolo sąjunga (VRFS), ir toliau pirmauja TAIP, po 12 rungtynių savo sąskaitoje turintis 30 taškų.

Tiesa, rugpjūčio pradžia Algimanto Liubinsko auklėtiniams nebuvo lengva. Lyderiai du kartus turėjo kautis iš visų jėgų, kad vienodu rezultatu 3:2 palaužtų „Utenį-2“ ir vos 8-ojoje turnyro lentelės vietoje esančią „Terą-Griunvaldą“.

Per pastarąsias rungtynes sensacija buvo itin netoli. 35 min. Sylvesteris Kimbaras puikiu tolimu smūgiu išvedė „Terą-Griunvaldą“ į priekį, o 39 min. TAIP saugas Egidijus Juška buvo pašalintas iš aikštės. Vis dėlto jau po minutės Gediminas Butavičius sugebėjo rezultatą išlyginti.

VIDEO: Apžvalga

57 min. S. Kimbaras pelnė antrą savo įvartį, bet Tadas Gražiūnas (64 min.) ir Audrius Veikutis (86 min. iš 11 metrų baudinio) dviem taikliais smūgiais sugebėjo išplėšti pergalę savo komandai.

Antrąją vietą turnyre užima rudens rato dar nepradėjęs „Rotalis“ (24 taškai po 11 rungtynių), o į trečiąją pakilo „Visaginas“ (24 taškai po 14 rungtynių), rugpjūtį jau spėjęs sužaisti net trejas rungtynes. Visagino ekipa 2:1 palaužė tą pačią „Terą-Griunvaldą“, principiniame mače nugalėjo „Viltį“ 2:1 ir 3:0 sutriuškino „Gariūnus“.

III lyga. Prieš rudens ratą šiame čempionate netikėtai atsirado trivaldystė. Už finansinių įsipareigojimų nevykdymą VRFS Drausmės komitetas iš lyderio „Granito“ atėmė 3 taškus ir taip sulygino net 3 pirmaujančių ekipų - „Granito“, „Fakyrų-Ad Men“ ir „Prelegentų“ - taškus.

VIDEO: Apžvalga

12-ajame ture „Granitas“ nugalėjo „Salininkus“ 3:0, „Fakyrai-Ad Men“ nepaliko vilčių „Ave.Ko“ ir dabar abi komandos turi po 26 taškus. Tuo metu „Prelegentų“ mačas su „Pabrade“ nukeltas vėlesniam laikui.

Centrinė turo dvikova įvyko sostinės Panerio stadione, kur susitiko lyderių trijulę persekiojantys „Ozas“ ir „Aktas“. Pergalę po 88 min. Vyto Galecko pelnyto įvarčio šį kartą šventė „Ozas“. Ši ekipa, kaip ir „Prelegentai“, dabar turi 23 taškus.

IV lyga. Sekmadienio futbolo lygos (SFL) rengiamame turnyre visų akys krypo į Širvintas, kuriose susitiko į prizines vietas pretenduojančios „Širvinta“ ir Šalčininkėlių „Visinčia“. Dvikova baigėsi lygiosiomis 1:1 ir paliko abi komandas 4-5 vietose (po 18 taškų).

Tvirti čempionato lyderiai „Navigatoriai-LT Aqua“ (30 taškų) 4:2 nugalėjo „Nemenčinę“ ir dar padidino persvarą prieš „Naujuosius Verkius“ (23), kurie sužaidė lygiosiomis 0:0 su „Advoco-A komanda“.

V lyga. Turnyro lyderės „Mostiškės“ (31 taškas) antrąjį ratą pradėjo panašiai, kaip užbaigė pirmąjį. Mostiškių futbolininkai vasaros pradžioje labai sunkiai rinko taškus, o šį kartą tik 4:3 palaužė vos 9-ąją vietą užimančią „Tėvynęs Sąjungą“.

Jau 15 min. konservatoriai pirmavo 2:0, bet pirmąjį kėlinį 3:2 vis dėlto laimėjo svečiuose žaidę mostiškiečiai. 56 min. Janas Kozlovskis pelnė savo trečiąją įvartį ir išlygino rezultatą, bet 61 min. Aleksandras Šiukštulas išplėšė pergalę savo  ekipai.

VIDEO: Apžvalga

Antrąją vietą užimantys „Medžiai“ (26) savo rungtynes su „Geležiniu vilku“ nukėlė, o trečioje pozicijoje esantys „Žaibai“ nugalėjo „Trivartį“ 2:0. Įdomu tai, kad abu įvarčius per šias rungtynes svečiai į savo vartus įsimušė patys.

Rezultatyviausios viso Vilniaus regiono turo rungtynės įvyko Fabijoniškių stadione, kur „Orionas“ net 8:3 sutriuškino „Stickers“. Pastarosios komandos žaidėjo Augustino Maniušio galingas tolimas šūvis į varžovų vartus sezono pabaigoje neabejotinai pateks į gražiausių metų įvarčių rinkinį.

Po šių rungtynių abi komandos dabar turi po 20 taškų ir dalijasi 4-5 vietas.

VI lyga. Didžiausią susidomėjimą 12-ajame ture kėlė rungtynės Elektrėnuose tarp 3 ir 4 vietas  užimančių komandų - vietos „Versmės“ ir sostinės AFK. Šeimininkai šventė pergalę rezultatu 2:0 ir įsitvirtino lyderių trejete (23).

Tuo metu abi pirmaujančios komandos savo sąskaitas papildė dar 3 taškais. „Imperialas“ (31) turėjo vargo kovodamas su „Olandais“, bet nugalėjo 5:3, o „Baltoji Vokė“ (27) išvykoje 6:0 nepaliko vilčių „Pietų IV“.

VII lyga. Šiame čempionate lyderiai taip pat nepasigailėjo varžovų. „Trakai“ (36) net 10:0 nušlavė Rūdiškių „Vėtrą“, o „Futbolo broliai-Railana“ (30) 5:0 - „Setą“.

Tuo metu treti žengiantys „Pagiriai“ (25) kiek netikėtai namie 4:5 nusileido PILK vaikinams, nors pirmąjį kėlinį laimėjo 3:1, o antrojo pradžioje buvo padidinę persvarą iki 4:1.

Snaiperiai. Antrojo rato pradžioje daugelyje komandų netrūko įspūdingų asmeninių žaidėjų pasirodymų. Geriausiai sekėsi Vladislavui Podberezskiui iš „Baltosios Vokės“, įmušusiam net 5 įvarčius. Po 4 kartus pasižymėjo Edvardas Sadovskis iš „Oriono“ ir Tomas Pučinskas iš „Trakų“.

Po 3 įvarčius per rungtynes šį kartą pavyko įmušti net 6 futbolininkams: Denisui Vavilovui („Tera-Griunvaldas“), Jurijui Verešcakui („Utenis-2“), Ryčiui Mušauskui („Nerealas“), Janui Kozlovskiui („Tėvynės Sąjunga“), Alanui Vitkovskiui („Imperialas“) ir Daumantui Žukauskui („Futbolo broliai-Railana“).

Daugiau apie Vilniaus regiono futbolą galima sužinoti tinklalapyje http://www.vilniausfutbolas.lt 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius