Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus futbolo savaitė: lyderis nelaimi, bet tolsta

Vilniaus regiono mėgėjų futbolo čempionatuose sužaistos 16-ojo turo rungtynės, o 15min pristato dar vieną turnyrų apžvalgą.
Tautvydas Vencevičius
Tautvydas Vencevičius / Sauliaus Čirbos nuotr.

III lyga. Aukščiausio rango Vilniaus čempionate po 4 pergalių netikėtai kluptelėjo lyderis „Ozas“ (35 taškai), sužaidęs lygiosiomis 1:1 su vos 11-ąją vietą užimančiu „Rotaliu“. Vis dėlto krimstis dėl prarastų taškų lyderiams ilgai neteko, nes juos persekiojantys „Navigatoriai“ (30) pralaimėjo 6-ąją vietą užimantiems „Medžiams“ 0:2.

Tuo metu į trečiąją vietą pretenduojantys Ukmergės „Spartakas“ (29) ir Naujosios Vilnios „Granitas“ (27) santykius aiškinosi tarpusavyje pastarosios komandos aikštėje. Šeimininkai laimėjo 2:0 ir atsidūrė nuo konkurentų jau tik per 2 taškus.

Tokiu rezultatu nesugebėjo pasinaudoti „Aktas“ (26), 1:2 pralaimėjęs „Nerealui“, kuriam tai buvo pirmoji pergalė po 4 pralaimėjimų serijos.

IV lyga. Šiame čempionate 16-asis turas baigėsi be staigmenų – visos aukštesnes vietas užimančios komandos iškovojo pergales. Centrinėje turo dvikovoje lyderė „Elektrėnų Versmė“ (37) 2:0 nugalėjo „Širvintas“ (28) ir neleido šiai likti vienai trečiojoje vietoje. Dabar taip pat po 28 taškus turi „Advoco-A komanda“ (4:3 palaužė „Olimiją“) ir „Viesulas“ (4:1 įveikė „Nemenčinę“).

Antrojoje vietoje šiuo metu tvirtai jaučiasi „Kaišiadorys-Baltai“ (34), net 7:2 nušlavę Šalčininkėlių „Visinčią“.

V lyga. Šio diviziono komandos eilinį kartą patvirtino, kad čia rungtyniauja 12 lygiaverčių varžovų, kurių kovų baigtį nuspėti labai sunku. Po 15 turų pirmavusi „Katastrofa“ (29) susitiko su 11-ąją poziciją užimančiomis „Mostiškėmis-Tonitra“, pralaimėjo joms 1:3 ir iš karto smuko į 3-ąją vietą. Į turnyro lentelės viršūnę pakilo VJFK „Trakai“ (31), 2:1 palaužę 8-ąją vietą užimančią „Tėvynės Sąjungą“, o į antrąją vietą sugrįžo „Futbolo broliai-Railana“ (29), vieninteliai iš lyderių šventę tvirtą pergalę – 4:1 prieš „Valčiūnus“.

VI lyga. 10 komandų turnyro lyderiai „Pagiriai“ (34) per rungtynes su į jų poziciją pretendavusia „Vova“ (30) įrodė, kad šiuo metu pirmosios vietos yra verti labiau – nugalėjo 2:0. Tuo pasinaudojo „Geležinis vilkas-PapildųPasaulis.lt“ (30), 3:2 palaužęs „Futboliuką“ ir bent kuriam laikui pakilęs į antrąją vietą.

VIDEO: FK Vova 0:2 FK Pagiriai

Per lyderių rungtynes baigėsi ir lenktynės dėl 15min įsteigto prizo, pirmajam čempionate 15 įvarčių pelniusiam žaidėjui. Juo tapo „Pagirių“ snaiperis Vladislavas Podberezkis, įmušęs pirmąjį įvartį į „Vovos“ vartus.

VII lyga. PILK (35) 5:1 nugalėjo Kalvelių „Ave.Ko.-2“ komandą ir pagaliau gali save tvirai vadinti čempionato lyderiu, nes vienerias rungtynes atsargoje turintis „Granitas-3“ (30) 0:1 nusileido „ADS Auto Nemenčinei“ ir jau nebegali vadintis mažiausiai taškų praradusia komanda.

Taškus prarasti galėjo ir 3-ąją vietą užimantis „Pressas“ (27), kuris per rungtynes su „Medžiais-2“ įspūdingu būdu išplėšė pergalę rezultatu 3:2. 80 min. žurnalistai dar atsiliko 0:1, bet 88 min. jau buvo priekyje 2:1. „Medžiai-2“ 90 min. rezultatą išlygino, bet per teisėjo pridėtą laiką „Pressas“ įmušė dar kartą ir šventė pergalę.

Įmonių lyga. Verslo kompanijų turnyro A divizione į pirmąją vietą sugrįžo „Tele2“, telekomunikacijų bendrovių deryje įveikęs „Telia“ 4:1 ir surinkęs 9 taškus iš tiek pat galimų. Antrojoje vietoje įsitvirinto „Danske Bank“, net 5:1 nugalėjęs „Girteka Logistics“ futbolininkus ir taip pat turintis 9 taškus, tačiau po 4 rungtynių. Trečiąją vietą dalijasi po 7 taškus turintys „Studio Moderna“ (1:0 palaužė „Viasat-TV3“) ir „Swedbank“ (2:6 pralaimėjo „LT Advokatūrai“).

Aukštaitijos senjorai. Likus vienam turui iki čempionato pabaigos nugalėtojų titulą užsitikrinę Vilniaus „Prelegentai“ (27 taškai po 11 rungtynių) susitaikė su pralaimėjimu 0:3 antrąją vietą užimantiems Alytaus „Dainavos senjorams“ (22). Per kitas rungtynes Panevėžio „Ekrano senjorai“ 3:2 palaužė Ukmergės „Vienybę“, o Kėdainių „Nevėžis“ ir Kauno „Virpstas“ sužaidė lygiosiomis 1:1.

Senjorai (35+). Vilniaus 35 metų ir vyresnių futbolininkų čempionate trečiąją pergalę iš tiek pat galimų iškovojo „Prelegentai“, 4:2 nugalėję „Delintrą“. Visus įvarčius per šias rungtynes pelnė puikiai žinomi futbolininkai. Nugalėtojų ekipoje 4 kartus pasižymėjo Ramūnas Radavičius, o pralaimėjusioje abukart – Gražvydas Mikulėnas.

Antri žengia „Infra-ABC“ (7) futbolininkai, 1:0 palaužę „Susirinkom“ kolektyvą.

B divizione įvyko lyderių – „Nerealo“ ir „Mostiškių-Tonitros“ – tarpusavio dvikova, pasibaigusi lygiosiomis 1:1. Po šio mačo abi komandos turi po 7 taškus, o jas pasivijo „Viesulas“, 5:1 nugalėjęs „Zybajazz“.

Daugiau apie Vilniaus regiono futbolą galima sužinoti tinklalapyje vilniausfutbolas.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius