Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus futbolo savaitė: lyderių mūšyje – trys 11m. baudiniai ir N.Radžiaus pašalinimas

Šią savaitę Vilniaus regiono futbolo sąjungos rengiamuose čempionatuose dar sumažėjo taškų nepraradusių komandų, o svarbiausia dvikova įvyko II lygos Rytų zonoje.
TAIP – „Viltis“ rungtynės
TAIP – „Viltis“ rungtynės / Leonido Stankevičiaus nuotr.
Temos: 1 Futbolas

II lyga. Visų Vilniaus futbolo gerbėjų akys krypo į LFF stadioną, kuriame susitiko lyderiai – TAIP ir „Viltis“. Mačas pateisino visus lūkesčius. „Viltis“ jau 12 min. įsiveržė į priekį po Tomo Chomičiaus įvarčio, 25 min. Gediminas Butavičius rezultatą išlygino.

Po pertraukos į „Vilties“ vartus buvo paskirti net trys 11 metrų baudiniai, bet varžovų puolimo lyderis Gražvydas Mikulėnas juos įvarčiai pavertė tik dukart. 74 min. Tomas Malinauskas sugrąžino „Vilčiai“ galimybę išsigelbėti, bet to padaryti nepavyko.

Rungtynių pabaigoje aikšteje tiesiog „lijo“ kortelėmis. Per 10 min. net 5 kartus buvo nubausti TAIP žaidėjai, o vienam jų – patyrusiam Nerijui Radžiui – teko palikti aikštę dėl antrojo įspėjimo.

Sauliaus Čirbos nuotr./II lygos Rytų zonos simbolinė rinktinė
Aleksandro Stankevičiaus nuotr./II lygos Rytų zonos simbolinė rinktinė

Po šios pergalės TAIP įsitvirtino lyderių pozicijoje (13 taškų), o „Viltis“ dalinasi antrąją su „Bekentu“ (po 9), tačiau pastarieji yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau.

Simbolinė rinktinė. Po pastarojo turo pirmą kartą šį sezoną paskelbta simbolinė II lygos Rytų zonos rinktinė. Į ją pateko T.Dudėnas, N.Budraitis, E.Juška, G.Mikulėnas (visi – TAIP), S.Vitkauskas, T.Chomičius (abu – „Viltis“), P.Smolkovas, A.Mikolajevičius (abu – „Bekentas“), E.Skendelis, Ž.Okulevičius (abu – „Rotalis“) ir E.Vainoras („Utenis-2“).

VIDEO: FK Bekentas - FK Utenis-2

III lyga. Šiame čempionate keturvaldystė pavirto į trivaldystę. Iš lyderių kompanijos pasitraukė „Aktas“ (9 taškai po 5 rungtynių), išvykoje nusileidęs „Salininkams“ 3:4. Tuo metu „Granitas“ 4:1 palaužė „Spartaką“, „Ozas“ 2:0 – „Krušą-Basicą“, „Fakyrai-Ad Men“ 4:0 – „Pabradę“ ir visi šiuo metu turi po 12 taškų.

VIDEO: FK Kruša-Basica - FK Ozas

SFL. IV lygos čempionate „Navigatoriai-LT Aqua“ 5:1 nugalėjo „Viesulą“ ir išliko vienvaldžiais lyderiais. Tuo metu Šalčininkėlių „Visinčia“ netikėtai išvykoje 0:2 pralaimėjo pirmuosius taškus iškovojusiam „Lentvariui“ ir užleido antrąją vietą „Naujiesiems Verkiams“, kurių futbolininkai išvykoje net 3:0 įveikė Širvintų „Širvintą“.

V lygoje neliko taškų nepraradusių komandų. „Medžiai“ varžovų aikštėje sužaidė lygiosiomis 3:3 su „Žaibais“, tačiau ir turimų 13 taškų užtenka vienvaldžių lyderių pozicijai išsaugoti. Antrąją vietą užimančios „Mostiškės“ (12) šį kartą pasižymėjo rezultatyviausiu pasirodymu taro visų Vilniaus turnyrų dalyvių – net 9:2 sutriuškino „Pionierius“.

VI lygoje abi pergalingai žengiančios komandos iškovojo pergales: „Baltoji Vokė“ 2:0 nugalėjo „Futboliuką“, o „Imperialas“ 3:0 Vilniaus „Žalgirio“ gerbėjų komandą „Pietų IV“. Didžiausią pergalę lygoje iškovojo „Olandai“, 5:0 nušlavę žurnalistų ekipą „Pressas“.

VIDEO: FK Olandai - FK Pressas

VII lygoje iki 5-ojo turo visus mačus buvo laimėjusios 3 komandos, tačiau dabar tokių liko tik viena – „Trakai“. Ši ekipa savo mieste 4:2 įveikė „Viesulo-2“ futbolininkus. Tuo metu kitos dvi lyderės sužaidė lygiosiomis: „Pagiriai“ 1:1 – su „Vova“, o „Euforija“ 3:3 Maišiagaloje su pirmąjį tašką iškovojusiu „Arpu“.

Moterys. Šią savaitę į aikštes sugrįžo Vilniaus moterų futbolo čempionato dalyvės. Abu sužaisti mačai baigėsi vienodu rezultatu 1:1. Taip po tašką pasidalijo „Žalgiris“ ir „JL Stars“ bei „Vilniaus migracijos“ ir „Nemenčinės“ komandos. Šių metų čempionate taip pat dalyvaus komanda „Kreontas-Vilniaus FM“.

Sauliaus Čirbos nuotr./Vilniaus moterų futbolo čempionatas
Sauliaus Čirbos nuotr./Vilniaus moterų futbolo čempionatas

Senjorai. 35 metų ir vyresnių futbolininkų čempionate jau oficialiai galima sveikinti čempionus. Jais tapo „Delintros“ (48 taškai po 17 rungtynių) vyrai, 3:0 nugalėję antrąją vietą užimančius „Trakus“ (36 taškai po 16 rungtynių). Trakų komanda taip pat jau gali džiaugtis antrąja vieta, nes ją dar galėjęs pavyti „Aktas“ (31 taškas po 17 rungtynių sužaidė lygiosiomis 0:0 su „Prelegentais“.

Įmonių lyga. Verslininkų čempionate netikėtus pralaimėjimus patyrė dvi pirmaujančios komandos: „Barclays“ (28 taškai po 13 rungtynių) 0:2 nusileido „Tele2“, o „Tonybet“ (26 taškai po 11 rungtynių) net 0:3 pralaimėjo „IKEA“. Tuo pasinaudojo „Swedbank“ (27 taškai po 12 rungtynių) komanda, 10:5 nugalėjusi „Omnitel“ ir pakilusi į antrąją vietą.

7x7. Mažesniojo formato futbolo čempionato 5-ajame ture pasikeitė lyderis. Pirmavęs „Aktas“ (10 taškų) 5:7 pralaimėjo „Spartakui“ ir užleido pirmąją vietą „Juventus.lt“ (12) ekipai, kuri 6:2 įveikė „VSG United“ (7) komandą. Šiuo rezultatu pasinaudojo „Rytas“ (9), 8:6 įveikęs „Index“ ir šoktelėjęs į 3-iąją poziciją.

Vaikų „Veikmės“ lyga. Jauniausių – 8-mečių – futbolininkų čempionate po antrąją pergalę iškovojo A pogrupio lyderiai: „Žalgirietis-2“ 4:3 palaužė „Avantą“, o Vilniaus FM 3:1 – „Nemenčinę“. B pogrupyje per vieninteles sužaistas rungtynes FM „Ateities“ auklėtiniai sužaidė lygiosiomis 0:0 su Vilniaus FM antrąja ekipa.

Daugiau apie Vilniaus regiono futbolo čempionatus galite sužinoti tinklalapyje www.vilniausfutbolas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius