Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vilniaus futbolo savaitė: pirmieji titulai – Elektrėnų ir Pagirių klubams

15min pristato dar vienos Vilniaus mėgėjų futbolo pasaulio savaitės svarbiausių įvykių apžvalgą.
„Elektrėnai“
„Elektrėnai“ / Asmeninio archyvo nuotr.

III lyga. Kai jau atrodė, kad „Ozas“ paleidžia iš rankų jose beveik tvirtai laikytą čempionų titulą, nutiko tikras akibrokštas – lyderius pasivijęs Ukmergės „Spartakas“ (38 taškai) 20-ajame ture net 1:7 pralaimėjo į trečiąją vietą pakilusiam „Aktui“ (36).

Tuo metu „Ozas“ (41) 3:2 palaužė „Medžius“ ir vėl liko vienišas ant pirmojo turnyro lentelės laiptelio. Tiesa, ramybė gali trukti neilgai, nes šį savaitgalį „Ozo“ laukia pasimatymas su tuo pačiu „Aktu“.

Nepasikuklino ir nesėkmių ruožą išgyvenę „Navigatoriai“ (34), po 4 pralaimėjimų iš eilės ir lygiųjų net 9:0 nušlavę TEC ekipą.

VIDEO: FGBK Aktas 7:1 FKK Spartakas

IV lyga. Šis turnyras tapo tuo, kuriame intriga kovoje dėl pirmosios vietos užgeso anksčiausiai. „Elektrėnų Versmė“ (47) Vilniuje 3:1 nugalėjo „Advoco-A komandą“ ir tapo nepavejama „Kaišiadorims-Baltams“ (35), kurie kol kas yra sužaidę tik 19 rungtynių. Puikia galimybe aplenkti pastarąją komandą nepasinaudojo „Viesulas“ (34), 1:4 nusileidęs „Olimpijai“.

V lyga. Į pirmąją vietą čempionate po pertraukos sugrįžo „Trakai“ (38), per centrines rungtynes Vilniuje palaužę ir žemyn turnyro lentelėje nustūmę „Futbolo brolius-Railaną“ (36). Pastarąją komandą tašku aplenkė ir „Katastrofa“ (37), nors rungtynes su vidutinioke „Tėvynės Sąjunga“ baigė lygiosiomis 2:2.

Maža to, 36 taškus turi ir „Žaibai-Viltis“, 20-ajame ture tvirtai 4:1 įveikę „Valčiūnus“.

Tokia įdomi kova paskatino vienus pretendentų į titulą – „Katastrofą“ – imtis varžovų skatinimo. Klubas pažadėjo po dėžę alaus visoms lygos komandoms už kiekvieną iš konkurentų kovoje dėl pirmosios vietos atimtą tašką.

VI lyga. 10 komandų turnyro 18-ajame ture „Pagiriai“ (43) net 7:0 sutriuškino „Skaidiškes“ ir nesuteikė konkurentams galimybės atimti pirmąją vietą. Tuo metu kovoje dėl antrosios vietos užvirė tikras trileris, kuriame „Geležinis vilkas-PapildųPasaulis.lt“ (39) 3:2 palaužė „Vovą“ (39) ir dėl geresnių tarpusavio rungtynių rezultatų pakilo į antrąją vietą.

VII lyga. Šio čempionato baigiamieji turai susiklostė taip, lyg juos būtų suplanavęs patyręs filmų scenaristas. PILK (41) turėjo auksinę galimybę užsitikrinti čempionų titulą, bet per paskutiniąsias dvejas rungtynes pralaimėjo abiems persekiojančioms komandoms ir prarado viską. Iš pradžių lyderiai 0:2 pralaimėjo „Pressui“ (39), o po to 1:3 ir Naujosios Vilnios „Granitui-3“ (40).

VIDEO: FK PILK 1:3 FK Granitas 3

Čempionų titulo likimas paaiškės spalio 25-ąją per „Presso“ ir „Granito-3“ tarpusavio rungtynes, o PILK, nepriklausomai nuo šių rungtynių baigties, liks antras.

SFL taurė. Paaiškėjo ir pirmasis Vilniaus regiono komandų taurės turnyro finalo dalyvis. Juo tapo Kalvelių „Ave.Ko“ klubas, kiek netikėtai net 3:0 nugalėjęs „Spartaką“ ir pratęsęs Ukmergės komandos košmarišką savaitę. Antrasis finalininkas paaiškės spalio 25-ąją per „Akto“ ir „Salininkų“ dvikovą.

VIDEO: FKK Spartakas 0:3 FK Ave.Ko. SFL Taurė

Įmonių lyga. Verslininkų turnyre – nieko labai naujo. 7-ajame ture „Tele2“ (19) 3:1 nugalėjo „Studio Moderną“ ir toliau užtikrintai pirmauja. Į antrąją vietą pakilo „Swedbank“ (13), 3:2 palaužęs „Viasat-TV3“ ekipą, o trečiąją vietą dalinasi po 12 taškų turinčios „LT Advokatūra“ ir „Danske Bank“ komandos.

B divizione išliko dvivaldystė, nes „Inter Cars Lietuva“ (18) 4:1 nugalėjo „Barclays“ bankininkus, o „Tirola“ 3:2 palaužė „Skubą“.

Senjorai (35+). Edgaro Jankausko vedami „Prelegentai“ 5:0 sutriuškino „Relax“ ir po 5 turų išsaugojo 100-procentį rezultatą. Tuo metu antrojoje vietoje įsitvirtino „Delintra“ (12 taškų, 2:1 nugalėta „Infra-ABC“), nes „Navigatoriai“ (10) sužaidė lygiosiomis 2:2 su „Susirinkom“ kolektyvu.

B divizione „Ozo tapyrai“ (15) 2:0 įveikė „Zybajazz“ ir tapo vienvaldžiais lyderiais, nes kiti favoritai draugiškai sužaidė lygiosiomis 1:1. Taip baigėsi „Nerealo“ (14) dvikova su „Viesulu“ (11) ir „Mostiškių-Tonitros“ (14) susitikimas su PILK.

Daugiau apie Vilniaus regiono futbolą galima sužinoti tinklalapyje vilniausfutbolas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius