Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus futbolo savaitė: pirmojo trejeto mūšiuose „Rotalis“ liko nepralaimėjęs

15min.lt, kaip ir kiekvieną savaitę, apžvelgia svarbiausius Vilniaus mėgėjiško futbolo pasaulio įvykius.
„Rotalis“ – „Viltis“
„Rotalis“ – „Viltis“ / L.Stankevičiaus nuotr.

II lyga. Vilniaus regiono fubolo sąjungos (VRFS) rengiame Lietuvos II lygos Rytų zonos čempionate per savaitę įvyko net dvi itin svarbios dvikovos, kuriose dalyvavo antrąją vietą užimatis „Rotalis“.

Iš pradžių ši ekipa priėmė pirmaujantį TAIP. Rungtynės po damatiškos atomazgos baigėsi lygiosiomis 2:2. 62 min. Audrius Veikutis išvedė TAIP į priekį, bet jau 67 min. Gvidas Jarašius rezultatą išlygino. Situacija identiškai tik vos su 2 min. intervalu pasikartojo 86 ir 88 min. – A. Veikutis vėl pasižymėjo pirmas, o G. Jarašius neleido varžovams ilgiiau pasidžiaugti pranašumu.

VIDEO: Reportažas

Pirmadienį „Rotalis“ sostinės Panerio stadione priėmė kitą pirmojo trejeto komandą – „Viltį“. Šį kartą Viktoro Osetrovo auklėtiniai pelno po įvartį kiekviename kėlinyje ir šventė pergalę rezultatu 2:0.

Po šių mačų TAIP ir „Rotalis“ turi po 21 tašką, tačiau TAIP yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau. Toliau rikiuojasi „Viltis“ (16 taškų po 10 rungtynių), „Gariūnai“ (14/10) ir ketvirtadienį pergalės prieš „Terą“ atveju į trečiąją vietą galintis pakilti „Bekentas“ (14/9).

Simbolinė rinktinė. Po šio turo buvo paskelbta dar viena II lygos geriausių žaidėjų simbolinė rinktinė. Į ją pateko trys TAIP žaidėjai (T. Dudėnas, M. Chudinskis, G. Butavičius), po du „Rotalio“ (Ž. Okulevičius, G. Jarašius) ir „Vilties“ (S. Vitkauskas, T. Chomičius) futbolinninkus bei po vieną „Bekento“ (D. Žvirblis), „Visagino“ (K. Levšinas), „Gariūnų“ (M. Rimkus) ir „Utenio-2“ (T. Šavlovskis) atstovą.

III lyga. Šio čempionato 10-ajame ture visos pirmaujančios komandos iškovojo pergales. „Granitas“ (25) 3:1 nugalėjo „Pabradę“, „Fakyrai-Ad Men“ (23) 1:0 – „Krušą-Basicą“, o „Prelegentai“ (22) įspūdingo rezultatyvumo mače 6:4 palaužė Kalvelių „Ave.Ko.“.

VIDEO: Reportažas

IV lyga. Sekmadienio futbolo lygos rengiamų turnyrų virššūnėje įvyko antrąją ir trečiąją vietą užimančių komandų mūšis. Jo metu „Naujieji Verkiai“ (2 vieta, 22 taškai) savo aikštėje 1:0 palaužė Šalčininkėlių „Visinčią“ (3 vieta, 17 taškų) ir gali šią ekipą nublokšti gerokai žemyn.

Šalčininkėlių komanda jau sužaidė visus 11 pirmojo rato mačų, todėl vienerias rungtynes atsargoje turinčios komandos paskutiniame ture gali ją ne tik pavyti ir aplenkti. Į „Visinčios“ pozicijas pagrįstai kėsinasi Širvintų „Širvinta“ (16 taškų), Kaišiadorių „GB United-Divenda“ (16) ir „Advoco-Griunvaldas“ (14).

IV lygos lyderių pozicijoje toliau ramiai jaučiasi „Navigatoriai-LT Aqua“, šią savaitę 4:0 sutriuškinę „Lentvarį“.

V lyga. Šioje lygoje abi tvirai pirmaujančios komandos iškovojo dar po 3 taškus, tačiau abiems pergalės kainavo daug fizinių ir emocinių pastangų.

„Mostiškės“ (27 taškai) išvykoje susitiko su „Geležiniu vilku“ ir nugalėjo varžovus 2:0. Tačiau 50 min. rezultatas dar buvo lygus (0:0), o po varžovo pražangos nesusivaldęs ir jam įspyręs Mostiškių komandos žaidėjas Valerijus Krasockis prieš save išvydo raudonąją kortelę. Tokia įvykių eiga svečių nepalaužė, jau po poros minučių jie gavo teisę mušti laisvą smūgį iš maždaug 11 metrų atstumo nuo šeimininkų vartų ir šia proga puikiai pasinaudojo. 81 min. svečiai, žaisdami mažumoje, kontratakos metu uždirbo uždirbo 11 netrų baudinį ir įtvirtino savo pranašumą.

Tuo metu Mostiškių komandą persekiojantys „Medžiai“ (25) po sunkios kovos ir pirmojo kėlinio paskutinę minutę pelnyto įvarčio 1:0 palaužė „Orioną“.

VIDEO: Reportažas

VI lyga. Retai nutinka taip, kad pralaimėjimus patiria visos prizines vietas užimančios komandos, tačiau šioje lygoje nutiko būtent taip.

Pirmaujantis „Imperialas“ (25) iškrito iš komandų, nepatyrusių Vilniaus čempionatuose pralaimėjimo, gretų. Ši ekipa netikai dideliu skirtumu 0:3 pralaimėjo 4-ąją vietą užimančiam AFK.

Antra žengianti „Baltoji Vokė“ (2) namie 1:3 pralaimėjo „Liberalų Sąjudžiui“, o trečiąją vietą užimanti Elektrėnų „Versmė“ (20) išvykoje 0:1 nusileido „Renne“.

VII lygoje netikėtumų išvengta, o arčiausiai nemalonios staigmenos buvo lyderiai „Trakai“ (30), išvykoje tik 2:1 palaužę vos 10-ąją vietą užimančią „Pabradę-2“. Kitos pirmaujančios ekipos šventė tvirtas pergales: „Futbolo broliai-Railana“ (24) 4:0 nugalėjo „Euforiją“, o „Pagriniai“ 5:2 – Rūdiškių „Vėtrą“.

„Carlsberg“ taurė. Šiame turnyre sužaisti pirmieji aštuntfinalio mačai. Per juos „Granitas“ (III lyga)be vargo 5:0 įveikė „Ozo tapyrus“ (V), o štai „Naujųjų Verkių“ ir „Pabradės“ dvikovoje užfiksuota sąlyginė staigmena. Vieni IV lygos lyderių iš Naujųjų Verkių mačą su III lygoje paskutinę vietą užimančią Pabradės komanda baigė lygiosiomis 1:1, o baudinių serijoje įveikė ją 3:2.

Įmonių lyga. Verslo įmonių čempionate paskutinę turnyro savaitę virė itin atkaklūs mūšiai dėl antrosios vietos.

Pirmąją jau anksčiau buvo užsitikrinę „Swedbank“ futbolininkai. Jie per paskutiniąsias rungtynes 4:1 nugalėjo IKEA ir turnyrą baigė turėdami 37 taškus.

Į antrąją vietą iki paskutinės dienos pretendavo trys ekipos – „TonyBet“, „Tele2“ ir „Omnitel“. Nugalėtojais šioje kovoje tapo „Tele2“ (33 taškai) futbolininkai, taip pat 4:1 įveikę IKEA komandą ir sidarbiniame mūšyje 2:1 palaužę savo principinius konkurentus ne tik futbolo aikštėje – „Omnitel“. Šis pralaimėjimas „Omnitel“ (30) ekipai lėmė galutinę ketvirtąją vietą, o trečiąja džiaugėsi „TonyBet“ (32).

Rezultatyviausiu Įmonių lygos žaidėju tapo „Tele2“ lyderis, visiems puikiai pažįstamas buvęs Vilniaus „Žalgirio“ saugas Raimondas Vilėniškis. Jis į varžoovų vartus per 16 rungtynių įmušė net 26 įvarčius.

Daugiau apie Vilniaus regiono futbolo čempionatus galite sužinoti tinklalapyje www.vilniausfutbolas.lt. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius