-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus futbolo savaitė: „Prelegentai“ pasitraukė iš čempionato

15min.lt pristato svarbiausius praėjusios savaitės Vilniaus regiono mėgėjų futbolo pasaulio įvykius.
Futbolo rungtynės
„Prelegentai“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

II lyga. Vilniaus regiono futbolo sąjungos rengiamame Lietuvos II lygos Rytų zonos čempionate šią savaitę įvyko viena į prizininkus pretenduojančių komandų tarpusavio dvikova. Joje „Rotalis“ 2:0 nugalėjo „Viltį“. Abu įvarčius nugalėtojams dar pirmajame kėlinyje pelnė Paulius Sakalis (25 ir 33 min.).

„Rotalis“, turintis 37 taškus po 20 rungtynių, išsaugojo antrąją vietą, o „Viltis“ (32 taškai po 22 rungtynių) smuko į penktąją. Trečiąją poziciją šiuo metu užima „Utenis-2“ (36 taškai po 22 rungtynių), tačiau „Gariūnai“ atsilieka vos tašku. Pastaroji komanda yra sužaidusi 21 rungtynes, bet netrukus žais su lyderiu TAIP (44 taškai po 18 rungtynių), tad šią atsargą gali prarasti.

III lyga. Šiame čempionate atomazga įvyko neplanuotai greitai. Pastaruoju metu sunkiai sudėtį rungtynėms besurinkdavę „Prelegentai“, likus 3 turams iki sezono pabaigos, nusprendė pasitraukti iš varžybų. Šis įvykis akimirksniu padovanojo čempionų titulą „Fakyrams-Ad men“ (50 taškų).

Naujieji čempionai pastarajame ture net 5:1 nušlavė trečiąją poziciją užsitikrinusį „Ozą“ (39), turi 4 taškų pranašumą prieš persekiojantį Naujosios Vilnios „Granitą“ (46), tačiau kitame ture turėtų susitikti būtent su „Prelegentais“. Užprogramuota techninė pergalė rezultatu 3:0 ir garantuoja „Fakyrams-Ad men“ nugalėtojų vardą.

Pats „Granitas“ pastarajame ture taip pat įsirašė techninius 3 taškus už neįvykusias rungtynes su „Prelegentais“ ir taip užsitikrino antrąją vietą.

VIDEO: Rungtynių apžvalga

IV lyga. „Navigatoriai-LT Aqua“ (54) jau senokai džiaugiasi čempionų titulu, tačiau apsukų nemažina. Šį kartą jie 8:1 nepasigailėjo „Vingio“.

Tuo metu žemiau esančiose pozicijose verda karščiausia kova visame Vilniaus futbolo pasaulyje. Kaišiadorių „GB United-Divenda“ (37) namie 2:1 palaužė Šalčininkėlių „Visinčią“ (35) ir užėmė šiai priklausiusią antrąją vietą.

Šiuo rezultatu puikiai pasinaudojo ir „Naujieji Verkiai“ (36), net 15:0 sutriuškinę autsaiderį „Lentvarį“ ir šoktelėję į trečiąją poziciją.

Šalčininkėlių komandą pasivijo ir Širvintų „Širvinta“, į savo sąskaitą įsirašiusi techninę pergalę 3:0 prieš „Audrą“.

V lyga. Šioje lygoje – nieko naujo. „Medžiai“ sutriuškino „Amstaff“ 8:3, „Mostiškės“ – „Ozo tapyrus“ 4:0 ir toliau kartu pirmauja čempionate. Abi ekipos turi po 50 taškų ir vis dar laukia viena kitos kluptelėjimo. Lygybės po 22 turų atveju tektų žaisti papildomas rungtynes dėl čempionų titulo.

Abu lyderiai šiame ture formaliai pasiekė tik vieną tikslą – užsitikrino mažiausiai antrąją vietą. „Medžių“ ir „Mostiškių“ komandos tapo nepavejamos „Žaibams“ (43), nors šie ir įveikė „Orioną“ 5:3.

VI lyga. Elektrėnų „Versmė“ (47) išvykoje 2:0 palaužė trečiąją vietą užimančią „Baltąją Vokę“ (35) ir atsidūrė per mažą žingsnelį nuo čempionų titulo. „Imperialas“ (41) pastarajame ture pralaimėjo 6-ąją vietą užimančiam „Futboliukui“ ir jau šį sekmadienį gali galutinai atsisveikinti su svajonėmis apie pirmąją vietą. Elektrėnų futbolininkai užsitikrintų pirmąją vietą, jei Vilniuje sužaistų bent lygiosiomis su „Olandais“.

Pačiam „Imperialui“ trūksta tik taško, kad užsitikrintų antrąją vietą.

O štai visa kova dėl trečiosios pozicijos – dar prieš akis. Į „Baltosios Vokės“ šiuo metu užimamą vietą rimtai taikosi net 3 komandos – AFK (34), „Renne“ (33) ir „Futboliukas“ (33).

VIDEO: Rungtynių apžvalga

VII lyga. VJFK „Trakai“ (58) vis dėlto netaps komanda, kuri per sezoną lygoje laimėjo visas rungtynes. Tvirti čempionato lyderiai pastarajame ture namie priėmė antrąją vietą užimančius „Futbolo brolius-Railaną“ (52) ir turėjo pirmą kartą sezone tenkintis lygiosiomis (1:1).

Jau 10 min. šeimininkus į priekį išvedė Mantas Masenzovas, bet 43 min. rezultatą išlygino Edgaras Spiglazovas. 65 min. iš aikštės buvo pašalintas vienas svečių žaidėjas, bet tai nepadėjo trakiškiams pratęsti savo įspūdingos pergalių serijos.

Tuo pačiu Trakų komandai nepavyko ir užsitikrinti čempionės titulo. Vis dėlto tai jau tikriausiai tik formalumas – šį sekmadienį lyderiai namie priims kuklią „Pabradės-2“ komandą.

„Futbolo broliai-Railana“ jau tikrai nekris žemiau antrosios vietos, o trečiąją sekmadienį gali užsitikrinti „Pagiriai“ (40), namie priimsiantys Rūdiškių „Vėtrą“. Šiuo metu Pagirių komanda 6 taškais lenkia PILK futbolininkus.

„Carlsberg“ taurė. Sostinės regiono taurės turnyre paaiškėjo antrasis finalo dalyvis. Juo tapo „Granitas“, pusfinalyje nesuteikęs Ukmergės „Spartakui“ galimybės nė pagalvoti apie pergalę.

Naujosios Vilnios ekipa jau 7 min. įsiveržė į priekį, o 40 min. jos persvara išaugo net iki 4:0. Prieš pat pirmojo kėlinio pabaigą „Spartakas“ sušvelnino skirtumą, bet rungtynės taip ir baigėsi rezultatu 4:1.

Turnyro finale „Granitas“ susitiks su kita III lygos komanda – „Aktu“.

VIDEO: Rungtynių apžvalga

Senjorai (35+). Kaip ir prognozuota, „Aktas“ ilgai neišsilaikė pirmojoje vietoje. Šią ekipą bet 6:1 įveikė Giedriaus Barevičiaus ir Virmanto Lemežio vedama „Trakų“ komanda ir pati pakilo į antrąją vietą.

Trakiškiai laimėjo visas trejas žaistas rungtynes ir tikriausiai tik laiko klausimas kada pakils į pirmąją vietą. Šiuo metu ji priklauso „Fazei“, 3:0 įveikusiai „Infrą-ABC“. „Fazė“ turi 10 taškų, tačiau jau yra sužaidusi 5 rungtynes.

B divizione įvyko pirmaujančių ekipų dvikova, kurioje „Mostiškės“ (16) 2:0 įveikė „Lentvarį“ (13) ir tapo vienvalde lydere.

Įmonių lyga. Verslininkų čempionato A divizione permainų neįvyko. Lyderis SEB (15) praeitame ture ilsėjosi, o jį persekiojančios komandos iškovojo pergales: „Swedbank“ (10) 6:1 nugalėjo „Girteka Logistics“ futbolininkus, o „OlyBet“ (10) 5:4 palaužė „Barclays“ atstovus.

B divizione į pirmąją vietą sugrįžo IKEA, laimėjusi ketvirtąsias rungtynes iš tiek pat galimų. Šį kartą Švedijos kompanijos atstovai 8:2 įveikė „Adform“ ekipą. Laipteliu žemiau lieka turą praleidusi „Skuba“ (10) ir „Danske Bank“ (10), 5:1 nugalėjęs „Omnitel“.

Daugiau apie Vilniaus regiono futbolą galima sužinoti tinklalapyje www.vilniausfutbolas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius