-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniaus futbolo savaitė: ukmergiškiai į pirmąją vietą iškėlė „Navigatorius“

15min, kaip ir kiekvieną savaitę, apžvelgia svarbiausius Vilniaus mėgėjų futbolo pasaulio įvykius.
Vilniaus futbolo savaitė
Vilniaus futbolo savaitė / Sauliaus Čirbos nuotr.

II lyga. Lietuvos II lygos Rytų zonoje į pirmąją vietą po ilgokos pertraukos sugrįžo „Gariūnai“. Tiesa, ypatingų įvykių šis nutikimas nereikalavo – mažiau rungtynių nei kurį laiką pirmavęs Utenos „Utenis-2“ sužaidę vilniečiai tiesiog laimėjo atidėtas rungtynes su „Visaginu“ 3:0.

Be to, „Gariūnai“ įsirašė į savo sąskaitą techninę pergalę 3:0 prieš pasitraukusią iš turnyro FM „Ateitis“.

„Gariūnai“ po 17 turų savo sąskaitoje turi 43 taškus, o „Utenis-2“ (16 rungtynių) liko su 38 taškais.

Treti žengia „Fakyrai-MRU“ (26 taškai po 17 rungtynių), šią savaitę 2:1 palaužę „Rotalį“.

III lyga. Vienerios rungtynės – didelės permainos. III lygoje tvirtai pirmavęs Naujosios Vilnios „Granitas“ (37) 16 ture namie netikėtai 0:1 nusileido ant kulnų nuolat minančiam Ukmergės „Spartakui“ (36) ir prarado lyderio poziciją. Ją iš karto pasiglemžė „Navigatoriai-LT Aqua“ (38), 3:1 nugalėję „Olimpiją“.

Tuo metu dėl 4-5 vietų kovojančių „Ozo“ ir „Akto“ lenktynėse vėl stojo lygybė. „Ozas“ Kaišiadoryse 2:4 pralaimėjo vietos „Divendai“, „Aktas“ 4:0 nušlavė „Krušą-Basicą“ ir abi ekipos vėl turi lygiai taškų – po 24.

IV lyga. Šiame čempionate didžiausia turo naujiena tapo Širvintų „Širvintos“ (29) vėl prarasti taškai – namie sužaista lygiosiomis 1:1 su „Mostiškėmis“.

Toks rezultatas sumažino „Širvintos“ galimybes kovoti dėl pirmųjų 2 vietų iki minimumo, nes Pabradės „Intersurgical SŽK-Tera“ (37) 6:1 nušlavė „Advoco“ ekipą, o „Nerealas“ (33 po 15 rungtynių) 3:1 palaužė „Lentvarį“.

Be to, širvintiškius pavijo „Medžiai“, šį kartą 5:1 nugalėję „Nemenčinę“.

V lyga. Labiausiai laukta turo dvikova tarp antrąją vietą užimančio AFK (43) ir laipteliu žemiau esančio „Imperialo“ (35) žiūrovams didelės intrigos nepadovanojo – pirmieji laimėjo 3:1 ir jau, galima sakyti, užsitikrino bent antrąją poziciją galutinėje įskaitoje.

Kol kas AKF ją dalinasi su „Elektrėnų Versme“ (43), kuri Vilniuje 7:2 nugalėjo „Tėvynės sąjungą“. Įdomu, kad nugalėtojams visus 7 įvarčius pelnė komandos atakų lyderis Julius Dranginis.

V lygos čempionų vardo likimas spręsis rugsėjo 25-ąją, kai pagaliau įvyks antroji lyderių tarpusavio dvikova. Pirmąją Vilniuje elektrėniškiai laimėjo 4:1, tačiau persvarą įgijo tik rungtynių pabaigoje, kai iš aikštės buvo pašalintas vienas AFK žaidėjas.

VI lyga. Pirmaujantys „Trakai“ (48) ir „Granitas-2“ (40) savo sąskaitas papildė dar 3 taškai, o trečiąją vietą užimantys „Futbolo broliai-Railana“ (31) sužaidė lygiosiomis 1:1 su „Pagiriais“ ir jau turėtų labiau žvalgytis atgal, o ne juos į lenkiančias komandas.

„Futbolo brolių-Railanos“ dabar laukia dvikova su Trakų atstovais, o komandą taškais jau pasivijo „Olandai“ (31), šį kartą 5:1 susitvarkę su „Pabrade-2“. Į trečiąją vietą rimtai pretenduoja ir tie patys „Pagiriai“, kuriems iki „Futbolo brolių-Railanos“ trūksta tik 3 taškų.

VII lyga. Viena kitos klaidų laukiančios pirmaujančios ekipos šį kartą konkurentams dovanų dalinti nebuvo nusiteikusios: „Skaidiškės“ (41) 2:1 palaužė „ADS Auto-Nemenčinę“, o Rūdiškių „Vėtra“ (40) išvykoje 5:3 – „Euforiją“.

Tuo metu kovoje dėl 3-iosios vietos galbūt lemiamą pergalę iškovojo „Top Kickers“ (30), 3:1 palaužę Kalvelių „Ave.Ko.-2“ ir padidinę pranašumą prieš šią ekipą iki 5 taškų.

Moterų lyga. Dailiosios lyties atstovių turnyre įvyko 1-2 ir 3-4 vietas užimančių komandų tarpusavio dvikovos. Lyderių mūšyje „Žalgiris-4“ (18 taškų po 7 turų) 3:1 pranoko Vilniaus FM (13), o pretendenčių į prizininkes dvikovoje „Nemenčinė“ (6) tokiu pat rezultatu palaužė „JL Stars“ (4).

Senjorai (35+). 35 metų ir vyresnių futbolininkų čempionato A divizione sužaisti beveik visi antrojo turo mačai. Po jų į pirmąsias pozicijas pakilo po 4 taškus surinkę „Aktas“ (4:0 įveikė „Susirinkom“), „Infra-ABC“ (2:2 su „Relax“) ir „Mostiškės“ (2:1 su „Salininkais“).

B divizione pirmauja „Nemenčinė“ ir „Avangardas“, kol kas laimėję abejas žaistas rungtynes. Nemenčinės ekipa šią savaitę 4:1 nugalėjo „Zybajazz“, o „Avangardas“ 4:2 pranoko „Ozo tapyrus“.

Senjorai (45+). 45 metų ir vyresnių futbolininkų turnyre toliau tvirtai pirmauja „Delintra“ (36 taškai po 12 turų), ir vėl neleidusi suabejoti savo pranašumu. Šį kartą vien pergalingai žengiantys lyderiai 9:1 nugalėjo „Terą-Veteranus“.

Antras išliko „Dangų centras“ (29), nors tik 3:2 palaužė „Divendą“. Tuo metu trečiąją vietą užimantis „Nerealas“ (21) lengvai 5:0 įveikė „Alfą“.

Įmonių lyga. Verslo kompanijų čempionato A divizione į pirmąją vietą pakilo IKEA (10 taškų po 4 turų), rungtynes su vienais pagrindinių konkurentų „TEO-Omnitel“ (9) laimėjusi 2:0. Buvęs lyderis „Tele2“ (9) šią savaitę taip pat prarado taškus – netikėtai 2:3 pralaimėjo „Swedbank“ komandai, kuri pelnė pirmuosius taškus.

B divizione toliau pirmauja „Skuba“ (10), nors mačą su „Adform“ baigė lygiosiomis 3:3. Į antrąją poziciją pakilo „Girteka Logistics“ (7), 4:1 nugalėjusi ir iš šios pozicijos išstūmusi „LT Advokatūrą“ (6). Teisininkai krito net į ketvirtąją vietą, nes juos aplenkė ir „OlyBet“ (7), 4:3 palaužusi „Tirolą“.

Daugiau apie sostinės regiono futbolo įvykius galima sužinoti tinklalapyje vilniausfutbolas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius