Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 13

Vilniaus pašonėje bręsta didžiausia futbolo sensacija: ar „TransINVEST“ būtų leista varžytis Europoje?

Vilniaus apskrityje, už 50 km į šiaurės vakarus nuo Vilniaus esančiose Širvintose, juntamas nemažas seisminių zonų poslinkis, galintis iš esmės pakeisti Lietuvos futbolo reljefą. Savo namų rungtynes čia žaidžiantis Vilniaus rajono „TransINVEST“ pretenduoja tapti didžiausia šio sezono sensacija.
„TransINVEST“ triumfas
„TransINVEST“ triumfas / „TransINVEST“ nuotr.

Avižienių seniūnijoje esančiame Galinės kaime yra registruota ir veiklą vykdo krovinių pervežimo įmonė „Transekspedicija“.

2021-ųjų gruodį tokio paties pavadinimo komanda buvo užregistruota LFF II lygos licencijavimui. Tai yra trečioji šalies futbolo pakopa. Naujoji komanda suburta VGTU „Vilkų“ ekipos pagrindu.

Tai buvo pradžia. Visa kita – jau istorija.

Netrukus klubas pervadintas į „TransINVEST“ ir jau pirmą sezoną be didesnio pasipriešinimo iškovojo Antros lygos aukso medalius bei kelialapį į Pirmąją lygą.

Pasipildęs solidžiais naujokais, tokiais kaip Linas Pilibaitis ar Deividas Malžinskas, ambicingas naujokas neprapuolė ir antrajame pagal pajėgumą šalies futbolo ešelone.

Sužaidus 21 turą „TransINVEST“ pirmauja Pirmoje lygoje, 14 taškų lenkia artimiausią persekiotoją Plungės „Babrungą“ ir kitąmet ruošiasi plačiai atverti A lygos duris.

Visgi dar įspūdingesnę istoriją kuklus Galinės kaimo klubas rašo LFF taurės turnyre, kur šiemet jau patiesė Gargždų „Bangą“, Telšių „Džiugą“ ir žais spalio 1-ąją Kauno Dariaus ir Girėno stadione vyksiančiame finale.

Jame „TransINVEST“ susitiks su „Kauno Žalgiriu“ arba „Šiaulių“ klubu. Šios ekipos savo santykius ateinantį sekmadienį išsiaiškins Saulės mieste.

Tai bus vos antras kartas per nepriklausomybės istoriją, kai dėl trofėjaus kausis komandos iš skirtingų lygų.

Prieš ketverius metus panašią sėkmės istoriją sukūrė Gargždų „Banga“, bet finale 0:4 neatsilaikė prieš Marijampolės „Sūduvą“.

Kiek anksčiau panašius sensacingus žygius LFF taurėje yra atlikusios dar trys I lygoje rungtyniavusios komandos („Sūduva“, Rūdiškių „Vėtra“ ir Tauragės „Tauras“), bet finaluose visos jos jau žaidė kaip A lygos ekipos, nes tarpsezonių metu pakildavo į aukščiausią divizioną.

„TransINVEST“ nuotr./„TransINVEST“ po pergalės LFF taurės pusfinalyje
„TransINVEST“ nuotr./„TransINVEST“ po pergalės LFF taurės pusfinalyje

„TransINVEST“ komandą nuo praėjusių metų treniruoja buvęs Lietuvos rinktinės narys Giedrius Barevičius.

47-erių strategas 2005-aisiais su „FBK Kaunu“ laimėjo LFF taurės trofėjų ir puikiai pažįsta Dariaus ir Girėno stadioną.

Tais pačiais metais būtent šioje vietoje jis pelnė vieną įspūdingiausių savo karjeros įvarčių, kai UEFA Čempionų lygos atrankoje pasiuntė kamuolį į tuo metu titulą gynusio „Liverpool“ vartus (1:3).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius