-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 08 21 /16:17

Vilniaus REO antradienį nepasirodys Pakruojyje, klubas bus šalinamas iš A lygos

Prispaustas bėdų Vilniaus REO klubas neišvyko į A lygos rungtynes Pakruojyje, o tai reiškia, kad jis bus pašalintas iš pirmenybių.
Vilniaus REO futbolininkai
Vilniaus REO futbolininkai / T.Lukšio/BFL nuotr.
Temos: 1 Futbolas

Sportas.info žiniomis antradienio vakarą planuojamos „General financing“ A lygos rungtynės Pakruojyje tarp vietos „Kruojos“ ir Vilniaus REO futbolo komandų neįvyks.

Dar iki 17 valandos klubo vadovai Lietuvos futbolo federacijai dar gali parašyti oficialų raštą, kuris reikštų, jog REO iškovoti taškai nėra anuliuojami.
 
Kitu atveju, iš REO būtų atimti taškai, o lygos lyderius “Ekraną” ir “Žalgirį” skirtų tik trys taškai. REO klubas yra įsiskolinęs Lietuvos futbolo teisėjų asociacijai apie 40 tūkstančių litų.

Lietuvos futbolo federacija už tai yra apribojusi REO žaidėjų registraciją. Šiuo metu REO strategas Valdas Ivanauskas, oficialiai tituluojamas komandos konsultantu, tegali rungtynėms panaudoti 12 futbolininkų.

Jeigu REO komanda nepasirodys Pakruojo stadione, pagal A lygos rungtynių nusotatus jos lauktų pašalinimas iš Lietuvos pirmenybių.

Tiesa, šeštadienį žaistas REO rungtynes su „Šiauliais“, kurias vilniečiai pralaimėjo 3:5 užkulisiuose jau tada vadino paskutinio šio klubo maču.

Tik niekas nesiryžo prognozuoti, ar REO bus išmestas iš A lygos, kaip neatvykęs į Pakruojį, ar pats parašys LFF pareiškimą pasitraukiąs iš A lygos.

LFF varžybų vykdymo vadybininkas Nerijus Dunauskas antradienį per pietus teigė dar neturįs jokio dokumento, bylojančio, kad REO traukiasi iš Lietuvos elitinių futbolo klubų tarpo.

Liepos mėnesį REO neatvyko į savo namų rungtynes su Panevėžio „Ekranu“. Tada klubais žiniasklaidai buvo parieškęs, kad traukiasi iš LFF organizuojamų varžybų. Jo tuometinis preėzidentas Rimantas Turskis netgi tvirtino, bandysiąs tartis su Latvijos futbolo federacija dėl galimybės žaisti šios šalies čempionate.

Tiesa, tada taip ir neparašęs jokio oficialaus rašto LFF, klubas pratęsė savo veiklą A lygoje, jau atsistatydinus R. Turskiui.

Tada buvo kalbama, kad komandą perims nauji rėmėjai. Kandidatu į klubo direktoriaus postą buvo įvardijamas buvęs krepšininkas Andrius Šamšonas. Jis, vienok, dabar savo sąsajas su REO neigia.

„Aš nesu REO direktoriumi, nes klubas iki šiol nėra perimtas. Ir ar bus perimtas – jau abejoju. Todėl nieko negaliu pasakyti apie REO šiandieną ir jų galimą dalyvavimą A lygos pirmanybėse,“ – kalbėjo A. Šamšonas.

Pavyko prisiskambinti vienam iš REO komandos treneriui Viačeslavui Sukristovui. Jis nebuvo labai kalbus.

„Į Pakruojį mes nevažiuojame,“ – patvirtino jis.

Paklaustas, ar tai yra dėl žaidėjų trūkumo, treneris atsakė: „Gerų žaidėjų daug neturime, bet žmonių mums pakaktų. Nevažiavimo priežastys – finansinės.“

Plačiau komentuoti situacijos V. Sukristovas nepanoro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius