-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus „Žalgirio“ gerbėjai surengė protesto akciją (nuotraukos)

Septintą dešimtį einančios legendinės Vilniaus „Žalgirio“ vienuolikės dienos artėja prie pabaigos. Piktindamiesi tokia situacija klubo gerbėjai surengė protesto akciją.
Klubo gerbėjai kabina plakatą.
Klubo gerbėjai kabina plakatą. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Merdintis klubas turi teisę varžytis antrame pagal lygi šalies čempionate – I lygoje, startuosiančiame jau šį savaitgalį, tačiau apie komandos siekius iki šiol nieko nežino nei Lietuvos futbolo federacija (LFF), nei ištikimiausi sirgaliai, surengę protesto akciją prie klubo būstinės.

Pavargo nuo nežinomybės

„Patys matote, atėjome taikiais siekiais. Norime tiesiog sužinoti kas laukia „Žalgirio“. Pavargome nuo nežinomybės ir žinių iš aplinkui, norime, jog kas nors iš klubo išeitų ir viską paaiškintų“, –15min.lt sakė kartu su apie trisdešimt ištikimiausių gerbėjų prie „Žalgirio“ būstinės Žolyno gatvėje atėjęs Rokas Vičkus.

Tačiau sirgalių klausimai liko neišgirsti – niekas iš klubo atstovų neišėjo ir nepaaiškino sirgaliams, kas laukia jų mylimos ekipos. Į gerbėjų skambučius neatsakinėjo ir klubo administracijos direktorė Aida Dudonienė.

Savo vengimu bendrauti, vilkinimu ir ignoravimu jie pražudė „Žalgirį“, – I.Butautas„Neįsivaizduoju, jog šitas klubas galėtų varžytis I lygoje. O jeigu jie nežais joje, tai kokia prasmė tada žaisti ir II lygoje?, – retoriškai klausė vienas „Žalgirio“ gerbėjų lyderių Ingvaras Butautas, nebetikėjęs Vadimui Kastujevui priklausančio klubo ateitimi. – Bandėme tartis su jais, tačiau savo vengimu bendrauti, vilkinimu ir ignoravimu jie pražudė „Žalgirį.“

Su klubo administracijos direktore A.Dudoniene vakar susisiekti nepavyko ir 15min.lt. Paskambinus į klubo būstinę buvo paaiškinta, jog direktorės mobilusis telefonas yra atjungtas, o bandymai surasti ją darbo vietoje baigdavosi nesėkmėmis.

Derybos įstrigo

Remiantis pranešimais šalies žiniasklaidoje ir ankstesniais klubo administracijos direktorės A.Dudonienės pasisakymais, „Žalgirio“ vadovybė pastarąjį mėnesį vedė aktyvias derybas su galimais investuotojais. Neoficialiai šalies futbolo užkulisiuose buvo kalbama, jog iš skolų liūno ir Maskvoje už grotų sėdinčio V.Kastujevo rankų ištraukti legendinę Lietuvos vienuolikę pasiryžęs buvo bankas „Snoras“. Sėkmingų derybų pabaigos atveju LFF prezidentas Liutauras Varanavičius buvo užsiminęs, jog Vilniaus „Žalgirio“ klubas gali būti sugrąžintas net ir į „A lygą.“

Tačiau kalbos su kiekviena diena vis labiau rimo, „A lygos“ pirmenybės jau įsibėgėjo, o derybos su galimais investuotojais, atrodo, taip ir nepasistūmėjo iš mirties taško.

Pradės nuo nulio

Neišdegė ir ištikimiausių Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubo gerbėjų sugalvotas planas neleisti legendiniai šalies vienuolikei tapti mėgėjų komanda. Užtarimo šalies futbolo visuomenėje nesulaukusi Vilniaus miesto futbolo draugija (VMFD) „Žalgiris“, į savo gretas persiviliojusi nemažą dalį V.Kastujevo priklausančio „Žalgirio“ futbolininkų ir trenerį Mindaugą Čepą, naująjį sezoną rengiasi pradėti nuo nulio – II lygos Pietų zonoje.

„Komandos planai šiemet – II lyga. Pradėsim, kaip sakoma, nuo nulio. Aišku, tai nėra pats blogiausias variantas. Nemaža dalis komandos lieka. Yra branduolys, aplink kurį vėliau ir bus galima kažką lipdyti. Be jokios abejonės kitą sezoną bandysime kopti aukščiau – į I lygą. Aukščiau neleidžia LFF nuostatai“, – 15min.lt pasakojo VMFD „Žalgiris“ direktorius Mindaugas Kasperūnas.

Be VMFD „Žalgirio“ varžytis tik mėgėjų lygoje šiemet turėtų ir dvi praėjusio „A lygos“ čempionato dalyvės – daugkartinė Lietuvos čempionė FBK „Kauno“ bei Klaipėdos „Atlanto“ vienuolikės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius