Vilniaus „Žalgirio“ jubiliejaus proga – istorinių rungtynių pakartojimas

Jubiliejinį 70-ąjį FK „Žalgirio“ sezoną įprasmins skambus akcentas – birželio 27-ąją dieną LFF stadione įvyks draugiškos rungtynės tarp Lietuvos čempionų ir Geteborgo IFK ekipos, prieš kurią vilniečiai įsimintinoje kovoje iškovojo pirmą pergalę Europos turnyruose.
Jubiliejaus rungtynės
Jubiliejaus rungtynės / Vilniaus „Žalgirio“ nuotr.

Švedijos klubas praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje susižėrė ne vieną skambų titulą tarptautiniame fronte. Švedai UEFA taurės trofėjų į viršų kėlė 1982 ir 1987 metais, tad IFK atvykimas 1989-aisiais į „Žalgirio“ stadioną sulaukė milžiniško ažiotažo. Vilniečiai namuose po dviejų puikių Roberto Fridriko įvarčių svečius įveikė 2:0, išvykoje nusileido 0:1 ir žengė į kitą etapą, kuriame susitiko su Belgrado „Crvena Zvezda“ futbolininkais.

Visgi birželio 27-oji LFF stadione draugiškomis rungtynėmis toli gražu neapsiribos. „Žalgiris“ sukurs futbolo aistruoliams šventę, apie kurią liks smagūs prisiminimai.

„Mieli futbolo gerbėjai, žalgiriečių vardu kviečiu į legendinio „Žalgirio“ jubiliejų. Tai puiki proga prisiminti senus laikus ir pasimėgauti aukšto lygio futbolu. Mes rengsime įdomių atrakcijų ir siurprizų jums, kad ši gimimo diena įsimintų ilgam“, – pasakojo klubo direktorė Vilma Venslovaitienė.

Geteborgo klubas, 1990–1996 metais iškovojęs šešis šalies čempiono titulus, paskutinį kartą Švedijoje triumfavo 2007-aisiais, tačiau šiuo metu taip pat tvirtai laikosi tarp elitinių komandų. Praėjusiame sezone IFK futbolininkai liko ketvirti, 2015 ir 2014 metais – antri, 2013-aisiais – treti.

„Šį klubą pasirinkome neatsitiktinai – mūsų norimų varžovų sąraše tai buvo pirmas variantas, nes 1989 metais IFK buvo pirmas klubas, kurį „Žalgiris“ eliminavo UEFA taurėje ir įveikė pirmą etapą savo istorijoje. Ši šventė yra skirta klubo 70-mečio paminėjimui, tad norėjome, kad varžovas būtų istoriškai susijęs su „Žalgiriu“ ir Lietuva. Esame laimingi, jog pavyko greitai susitarti. Geteborgo klubas parodė didelį susidomėjimą, todėl derybų praktiškai nebuvo ir viskas įvyko labai sklandžiai.

Vienintelė problema, kuri iškilo ir dėl ko viskas užtruko, buvo Švedijos taurės turnyras. Jeigu ją būtų laimėję atitinkamai 2–3 vietą Švedijos čempionate užėmę klubai, tai IFK būtų žaidęs nuo pirmo Europos lygos etapo ir būtų iškilusi grėsmė šioms rungtynėms. Vis dėlto viskas ten palankiai baigėsi „Žalgiriui“, dėl to su didžiuliu malonumu ir džiaugsmu skelbiame, kad birželio 27-ąją dieną bus istorinių rungtynių pakartojimas draugiškame formate“, – teigė klubo sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

Artėjančia šventė džiaugėsi ir „Žalgirio“ generalinio rėmėjo lažybų bendrovės „TOPsport“ prezidentas Gintaras Staniulis: „Be jokios abejonės mums malonu prisidėti prie šios šventės. Džiugu, kad į Vilnių atvyks pajėgus ir istorinių sąsajų su „Žalgiriu“ turintis klubas. Tai bus puiki įžanga artėjančioms kovoms Čempionų lygos atrankos varžybose, kuriose žalgiriečiams linkime kuo didžiausios sėkmės. Šios draugiškos rungtynės – mūsų dovana Lietuvos futbolą mylintiems žmonėms“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius