-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus „Žalgirio“ kapitono raištį ir toliau nešios Egidijus Vaitkūnas

Treniruočių stovyklai Turkijoje artėjant prie pabaigos, Vilniaus „Žalgirio“ metraštyje atsirado nauji įrašai. Kontrolinių rungtynių su Salihorsko „Šachtior“ ekipa išvakarėse buvo surikiuotos Lietuvos čempionų ekipos kapitonų gretos.
Egidijus Vaitkūnas
Egidijus Vaitkūnas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Bendru sutarimu „Žalgirio“ kapitonų tiltelyje ir toliau pagrindinį vaidmenį atliks komandos senbuvis Egidijus Vaitkūnas, o jam talkins Mantas Kuklys.

28 metų E.Vaitkūnas kapitono raištį perėmė iš 2015 metų pabaigoje karjerą „Žalgiryje“ baigusio Deivido Šembero. Komandos treneriai taip pat paskyrė ir dar du kapitono padėjėjus. Jais tapo gynėjai Georgas Freidgeimas ir Donovanas Slijngardas.

29 metų G.Freidgeimas „Žalgiryje“ rungtyniavo nuo 2011 iki 2016 metų, o pernai buvo paskolintas Pavlodaro „Irtyš“ ekipai. Po metų pertraukos į Lietuvos čempionų ekipą sugrįžęs patyręs gynėjas teigė, kad yra pasirengęs pateisinti trenerių pasitikėjimą.

„Šias pareigas man teko atlikti ir anksčiau, taip pat žaidžiant ir „Žalgirio“ komandoje. Kapitonas ir jo padėjėjai yra jungiamoji grandis tarp trenerių ir žaidėjų, jie turi pasirūpinti geru vidiniu mikroklimatu komandoje, nusiteikimu ir panašiai. Aš asmeniškai į tai žvelgiu labai rimtai ir stengsiuosi pateisinti trenerių pasitikėjimą“, – teigė 137 rungtynes „Žalgirio“ gretose per savo karjerą sužaidęs G.Freidgeimas.

Olandas D.Slijngardas Lietuvos čempionų ekipą papildė 2015 metų vasarą ir iš karto tapo tvirtu startinės sudėties žaidėju. Per pusantro sezono jis A lygoje sužaidė 45 rungtynes, o iš viso žaliai baltą aprangą vilkėjo 57 mačuose. Šiais metais pirmose kontrolinėse rungtynėse su Suvalkų „Wigry“ komanda D.Slijngardui teko pasimatuoti ir kapitono raištį.

„Man tai yra didelė garbė. Egidijus ir Mantas pernai puikiai atliko savo pareigas, šiais metais kartu su Georgu stengsimės jiems padėti. Kita vertus, mano vaidmuo komandoje dėl to nesikeičia. Aš žinau savo pareigas, žinau, ką turiu daryti aikštėje ir už jos ribų“, – konstatavo 29 metų futbolininkas iš Nyderlandų.

Trečiadienį, vasario 15-ąją, Turkijoje „Žalgiris“ sužais paskutines kontrolines rungtynes su Baltarusijos vicečempionais „Šachtior“ futbolininkais. Rungtynių pradžia 15 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius