Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus „Žalgirio“ legionierius rungtynių metu patyrė saulės smūgį

Lietuvos futbolo A lygos XIV turo rungtynės tarp „Klaipėdos“ ir Vilniaus „Žalgirio“ komandų žalgiriečiui Mario Jokičiui baigėsi kiek anksčiau nei turėjo.
Mario Jokičius
Mario Jokičius / avgi.lt nuotr.
Temos: 1 Futbolas

Sotinės klubo gynėjas neatlaikė alinančios uostamiesčio saulės spindulių. Įpusėjus rungtynėms žalgirietis pasijuto prastai.

„Prieš antrąjį kėlinį  mane supykino, tačiau atsigaivinęs nusprendžiau žaisti toliau, nes jaučiau, kad turiu pakankamai jėgų baigti rungtynes. Antrajam kėliniui artėjant į pabaigą  pajutau, kad nesugebėsiu jų užbaigti. Tada paprašiau trenerio keitimo“, – pasakojo M. Jokičius.

„Iš pradžių galvojome, kad jam tik bloga pasidarė, nes nei galva svaigo, nei kitų požymių buvo. Vėliau pradėjo krėsti šaltis, tai reiškia, kad žaidėjui šilumos smūgis“, – sakė komandos vyriausiasis kineziterapeutas Dainius Pavilonis. 

Stadione žalgiriečiui buvo suteikta pirmoji pagalba. „Davėme skysčių ir medikamentų, skirtų atstatyti elektrolitų pusiausvyrą. Pirmoji pagalba perkaitus saulėje – skysčiai ir šalti kompresai“, – pataria D. Pavilonis.

Specialisto teigimu, atvejų, kai žaidėjai perkaista saulėje pasitaiko retai: „Kartais būna vasarą, treniruočių metu, kad žaidėjai perkaista, bet labai retai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius