Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus „Žalgiris“ antrąjį ratą baigė pergalingai

Vilniečiai atsitiesė po patirto pralaimėjimo uostamiestyje ir iškovojo vienuoliktąją pergalę čempionate. „SMScredit.lt A lygos“ XVIII-ojo turo dvikovoje sostinės klubas įveikė Gargždų „Bangą“ minimaliu rezultatu 1:0 (1:0). Po šios pergalės „Žalgiris“ atotrūkį nuo antroje vietoje turnyro lentelėje esančių „Trakų“ padidino iki šešių taškų, savo ruožtu, gargždiškiai lieka šeštoje pozicijoje.
Rungtynių akimirka
Vilniaus „Žalgiris“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Patyrę skaudų smūgį Klaipėdoje žalgiriečiai nebuvo linkę juokauti ir nuo pat pirmųjų minučių užspaudė varžovus jų aikštės pusėje. Jau 5-ąją minutę Andrius Velička tiksliu smūgiu sudrumstė vartų tinklą, bet įvartis nebuvo užskaitytas dėl nuošalės pažeidimo.

Po dar vieno kampinio gargždiškis vos nenukreipė kamuolio į savo vartus, o nuo skersinio atšokusį kamuolį sugavo vartininkas Soslanbekas Aršijevas.

Atlaikę pirmąją apgultį „Bangos“ futbolininkai perkėlė veiksmą ir į vilniečių aikštės pusę, tačiau arčiau vartų siųsti aukšti perdavimai adresatų nesurasdavo.

Neišnaudoję kelių dėkingų situacijų žalgiriečiai 19-ąją minutę pasinaudojo grubia Aleksejaus Epifanovo klaida ir išsiveržė į priekį. Linas Pilibaitis šia proga pasinaudojo ir atidarė „Žalgirio“ įvarčių sąskaitą. Vilniečių saugas „Bangai“ įvartį pelnė ir pirmojo rato akistatoje, tą kartą jis pasinaudojo neužtikrintu vartininko Šarūno Jurevičiaus žaidimu.

Įmušę įvartį sostinės klubo futbolininkai turėjo galimybių padvigubinti rezultatą, bet Serge‘ui Nyuiadzi nepavyko tiek pasiekti kamuolio ir nukreipti jį į tuščius vartus po Jakubo Wilko smūgio, tiek smūgiu kaire koja nuginkluoti S.Aršijevo.

Kėlinio pabaigoje šeimininkai apsnūdo ir „Banga“ mėgino tuo pasinaudoti. Į žaidimą buvo priverstas įsitraukti Armantas Vitkauskas, kuris sugavo Karolio Urbaičio iš pakankamai artimos distancijos smūgiuotą kamuolį ir nukreipė į kampinį stiprų bei akcentuotą Aslanbeko Tsalagovo baudos smūgį.

Po pertraukos „Žalgiris“ užtikrintai kontroliavo žaidimą neleisdamas varžovams aštriau atakuoti. Vis dėlto, vilniečių poziciniai išpuoliai taip pat svečiams didelės grėsmės nesukėlė.

Pirmasis aštresnis epizodas prie „Bangos“ vartų kilo tik įpusėjus kėliniui. Nuo pavojingų L.Pilibaičio ir A.Veličkos smūgių komandą gelbėjo ir gynėjas išmušęs kamuolį nuo vartų linijos ir S.Aršijevas. Kiek vėliau vartų sargas iš Rusijos puikiai susitvarkė tiek su J.Wilko, tiek su po keitimo aikštėje pasirodžiusio Pauliaus Janušausko smūgiais.

Gargždiškiai rungtynių gale bandė išlyginti rezultatą, tačiau „Žalgiris“ jokių pavojingų progų svečiams nesuteikė. Sostinės klubo futbolininkas Rytis Leliūga turėjo galimybę padėti tašką šiame mače, bet pirmuoju bandymu jo smūgį atrėmė S.Aršijevas, o po paskutinėmis akistatos sekundėmis „Žalgirio“ saugas nesugebėjo įveikti gynėjo pasipriešinimo ir pasiųsti kamuolio į tuščius vartus, kai vartininkas iš Rusijos buvo nuskubėjęs į šeimininkų baudos aikštelę standartinės padėties metu.

Vilniaus „Žalgiris“ – Gargždų „Banga“ 1:0 (1:0)  

„Žalgiris“: A.Vitkauskas, G.Freidgeimas, A.Jankauskas, L.Pilibaitis (71 min. P.Janušauskas), R.Radavičius, D.Šemberas, A.Švrljuga, J.Wilkas, A.Žulpa, S.Nyuiadzi (81 min. R.Leliūga), A.Velička (66 min. V.Šilėnas).
 
„Banga“: S.Aršijevas, D.Arlauskis, A.Epifanovas, K.Urbaitis, A.Butkus, M.Chablovas, A.Dolženko, E.Grigaitis, S.Ševčiukas, A.Staponka (74 min. E.Drąsutis), A.Tsalagovas (89 min. Z.Karkusovas).

Įvarčiai: L.Pilibaitis (19)

Geltonos kortelės: 

Raudonos kortelės: 

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus „Žalgiris"      18  11 6  1   46:9   39
2. Trakų „Trakai"           18  9  6  3   33:17  33
3. Pakruojo „Kruoja"        18  8  6  4   29:15  30
4. Marijampolės „Sūduva"    18  9  3  6   38:24  30
5. Klaipėdos „Atlantas"     18  6  6  6   28:21  24
6. Gargždų „Banga"          18  6  5  7   16:14  23
7. Panevėžio „Ekranas"      17  5  7  5   25:19  22
8. „Klaipėdos granitas"     18  5  7  6   23:24  22
9. Šiaulių „Šiauliai“       17  5  2  10  23:26  17
10. Alytaus „Dainava"       18  1  0  17  4:96    3

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: T.Radzinevičius („Sūduva“) – 9, R.Beniušis („Kruoja“), L.Kochanauskas („Ekranas“), N.Tokičius („Šiauliai“) ir D.Koubas („Trakai“) – po 8 įvarčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius