Vilniaus „Žalgiris“ atsisveikino su trimis futbolininkais

Vilniaus „Žalgirio“ ekipos marškinėlių naujajame sezone nebevilkės puolėjas Andrius Velička, saugas Rytis Leliūga ir vartininkas Aivaras Bražinskas
Rytis Leliūga
Rytis Leliūga / avgi.lt
Temos: 1 Andrius Velička

Lietuvos čempionų gretose ilgiausiai rungtyniavo vartininkas A. Bražinskas. Alytiškis į sostinę atvyko 2011-aisias metais iš Kauno „Atleto“ klubo. 24-erių metų futbolininkas „Žalgirio“ komandoje atliko atsarginio vartininko vaidmenį, o 2012-ųjų sezoną nuomos pagrindais praleido gimtojo miesto „Dainavos“ ekipoje.

R. Leliūga į „Žalgirį“ persikėlė prieš 2013 m. sezono pradžią, kuomet į save atkreipė dėmesį po sėkmingo pasirodymo Latvijos čempionate, atstovaujant Liepojos „Metalurgs“ klubui. 27-erių metų saugas „Žalgirio“ gretose nuolat konkuravo dėl vietos pagrindinėje sudėtyje, tačiau tvirtos vietos komandoje taip ir nerado.

Per dvejus metus 55 rungtynes sužaidęs R. Leliūga pelnė 14 įvarčių, kurių įsimintiniausias buvo trečiajame Europos lygos atrankos varžybų mače Poznanėje. Saugo tikslus smūgis į „Lech“ klubo vartus padėjo žalgiriečiams eliminuoti galingą varžovą bei iškopti į turnyro „Play-off“ etapą.

A. Velička prie „Žalgirio“ prisijungė 2013-ųjų vasarą, kuomet į gimtinę sugrįžo atvykdamas iš Azerbaidžano Baku AZAL klubo. Pusantro sezono reprezentacinėje Lietuvos sostinės komandoje praleidęs 35-erių metų puolėjas sužaidė 48 rungtynes ir pasižymėjo 11-a įvarčių.

Šiemet antrąjį čempionų titulą su „Žalgiriu“ iškovojęs A. Velička tapo daugiausia A lygos aukso medalių savo trofėjų kolekcijoje turinčiu futbolininku. 11-uoju aukso medaliu pasidabinęs A. Velička aplenkė iki šiol rekordininku buvusį Tomą Kančelskį.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius