-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus „Žalgiris“ įsigijo Brazilijos jaunimo rinktinės puolėją

Besiruošdami artėjančioms kovoms UEFA Čempionų lygos antrajame atrankos etape Vilniaus futbolo klubas „Žalgiris“ savo gretas sustiprino vienu rezultatyviausių aukščiausios Omano lygos puolėju bei Brazilijos U-20 rinktinėje spindėjusiu Lucasu Gaucho.
Lucas Gaucho
Lucas Gaucho / Vilniaus „Žalgirio“ nuotr.

Prie „Žalgirio“ prisijungęs futbolininkas yra atstovavęs savo gimtosios šalies jaunimo rinktinei, kurios gretose per 12 rungtynių spėjo pasižymėti devyniais įvarčiais. Nacionalinei Brazilijos komandai brazilas atstovavo kartu su dabartinėmis šalies futbolo žvaigždėmis Neymaru bei Oscaru.

Dėl Lucaso mums teko susigrumti su daugybe pajėgių Azijos klubų, tačiau pats futbolininkas norėjo tęsti savo karjerą Europoje.

„Lucas yra puikus pastiprinimas mūsų komandai. Per pastaruosius penkerius metus mes visada turėdavome pajėgių puolėjų, o jis, mūsų manymu, gali žaisti futbolą aukščiausiame lygyje.

Tai yra jaunas žaidėjas, kuris puikiai pasirodė savo šalies jaunimo rinktinėje. Dėl Lucaso mums teko susigrumti su daugybe pajėgių Azijos klubų, tačiau pats futbolininkas norėjo tęsti savo karjerą Europoje. Tai buvo vienas iš prioritetų pasirenkant būtent mūsų komandą“, – nauju ekipos nariu džiaugėsi Vilniaus „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

Nors iki pirmųjų rungtynių UEFA Čempionų lygos antrajame atrankos etape liko lygiai mėnuo, M. Nikoličius tiki, kad tai yra pakankamas laiko tarpas žaidėjo integracijai į komandą.

„Daug kalbėjomės su klubo treneriais, jie tiki, kad žaidėjas per šį laikotarpį spės pasiruošti tiek fiziškai, tiek taktiškai. Tikiu, kad jis taps svarbia klubo dalimi ir suteiks treneriui papildomų galimybių renkantis komandos sudėtį“, – sakė žalgiriečių sporto direktorius.

Prieš tris dienas 24-ąjį gimtadienį atšventęs futbolininkas, kurio tikrasis vardas yra Lucassas de Souza Goncalves, savo karjerą pradėjo aukščiausioje Brazilijos futbolo lygoje žaidžiančiame „Sao Paulo“ klube, vėliau buvo nuomojamas „Sao Bernardo“ ekipai. 2011-aisiais L. Gaucho prisijungė prie „Portugesos“, su kuria tais pačiais metais tapo Seria B turnyro čempionu.

Lucas Gaucho yra pirmasis žaidėjas, papildęs komandą šią vasarą. 

2012 metais brazilas pasirašė ilgalaikį kontraktą su Ispanijos „Espanyol“ klubu, tačiau jame taip ir nedebiutavęs sugįžo į gimtinę bei papildė antrame pagal pajėgumą Brazilijos čempionate rungtyniaujančią „Luverdense“ komandą.

2013-aisiais L. Gaucho vėl paragavo legionieriaus duonos, o iki šiol atstovavo tokių egzotiškų šalių, kaip Tailandas, Vietnamas bei Omanas, klubams. Pastarosios šalies „Al-Shabab“ ekipoje, kurioje rungtyniavo prieš prisijungdamas prie „Žalgirio“, brazilas pelnė 16 įvarčių per 25 rungtynes bei buvo ketvirtas pagal rezultatyvumą futbolininkas aukščiausioje Omano lygoje.

Lucas Gaucho yra pirmasis žaidėjas, papildęs komandą šią vasarą. „Žalgirio“ treniruotėse šiuo metu prakaitą lieja bei peržiūroje dalyvauja dar du legionieriai iš Brazilijos – Jadson‘as de Brito Lima ir Eliandro.

Klubo sporto direktorius atsikleidė, jog su brazilu pasirašytas ilgalaikis kontraktas, o artimiausiu metu komandą gali papildyti ir daugiau naujokų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius