Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus „Žalgiris“ kurs futbolo stebuklą: „Tai – svarbiausias mūšis mūsų karjerose“

Per žingsnį nuo istorinio pasiekimo – patekimo į grupės etapą Europoje – esantis Lietuvos futbolo čempionas Vilniaus „Žalgiris“ ketvirtadienį bandys žengti lemiamą žingsnį – namie įveikti stipriausią Slovėnijos futbolo klubą Murska Sobotos „Mura“.

Pergalė Lietuvos čempionams leistų patekti į UEFA Europos lygos atrankos finalą, kuriame net ir pralaimėjus, sezonas tęstųsi naujojoje UEFA Konferencijų lygoje, grupių etapo varžybose.

„Lūkesčiai ir rungtynių svarba – patys didžiausi. Šios rungtynės – daliai mūsų žaidėjų, tarp jų ir man, svarbiausios karjeroje. Tikrai laukiame jų su nekantrumu ir bandysime padaryti stebuklą“, – neslėpė patyręs 34-erių Vilniaus „Žalgirio“ saugas Mantas Kuklys.

VIDEO: PRIEŠ RUNGTYNES | KUKLYS | ŽALGIRIS - MURA | EUROPOS LYGA | PRE-MATCH

„Labai atsakingai ir rimtai ruošiamės. Rungtynės – labai svarbios, – auklėtiniui pritarė ir „Žalgirio“ strategas Vladimiras Čeburinas. – Žaisime namuose, savo aikštėje, laukiame didelio sirgalių palaikymo. Norime sužaisti geriausiai, kaip tik galime.“

Iki šiol per visą Lietuvos futbolo istoriją joks mūsų klubas nėra patekęs į grupių etapo varžybas jokiame Europos turnyre. Tokia sėkmė gerokai pastorintų ir Vilniaus „Žalgirio“ piniginę – garantuotų mažiausiai 3 mln. eurų.

„Tokiose rungtynėse viskas labai svarbu – ir psichologija, ir taktika, ir fizinis pasiruošimas, ir moralinis klimatas komandoje. Pasitikiu savo žaidėjais, kad jie bus viskam pasiruošę“, – pridūrė V.Čeburinas, pastaraisiais metais net tris kartus iš eilės UEFA Europos lygos atrankos finaluose nesėkmingai kovojęs su Marijampolės „Sūduvos“ klubu.

Pirmosios rungtynės tarp „Žalgirio“ ir „Muros“ praėjusią savaitę Slovėnijoje baigėsi be įvarčių – 0:0. Tad viskas spręsis ketvirtadienį 20 val. Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione Vilniuje.

VIDEO: PRIEŠ RUNGTYNES | ČEBURIN | ŽALGIRIS - MURA | EUROPOS LYGA | PRE-MATCH

„Visi žaidėjai yra sveiki ir pasiruošę kovai. Šįkart žaisime namuose, kur mus visada ištikimai palaiko mūsų sirgaliai, mūsų dvyliktas žaidėjas“, – tęsė V.Čeburinas.

„Svarbiausia bus nusiteikimas ir kaip sužaisime taktiškai. Žaidžiame namuose, prie savų žiūrovų – mums tai bus papildomas impulsas. Manau, jei sužaisime taip, kaip su „Ferencvaroš“ – turėsime didelius šansus patekti į kitą etapą“, – vylėsi M.Kuklys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius