Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vilniaus „Žalgiris“ mes iššūkį lietuviškai Balstogės „Jagiellonia“ ekipai

Rinktinių rungtynėms skirtą pertraukėlę „Žalgirio“ futbolininkai išnaudos ne tik poilsiui po įtemptų A lygos kovų bei treniruotėms, bet ir sužais dar vienerias draugiškas rungtynes.
Arvydas Novikovas
Arvydas Novikovas / jagiellonia.pl nuotr.

Kovo 24 d. „Žalgiris“ Balstogėje susitiks su vietos „Jagiellonia“ ekipa. Praėjusiame sezone antrą vietą Lenkijos pirmenybėse užėmusi komanda ir šiais metais žengia turnyro lentelės viršuje bei grumiasi dėl apdovanojimų.

Šiose rungtynėse „Žalgiriui“ teks verstis be kelių svarbių futbolininkų. Kvietimų į Lietuvos rinktines sulaukė net šeši žalgiriečiai: Linas Klimavičius, Rolandas Baravykas ir Danielis Romanovskis dalyvauja nacionalinės rinktinės treniruočių stovykloje, Dominykas Barauskas prisijungė prie jaunimo (iki 21 metų), o Karolis Uzėla ir Dominykas Kodz – prie Lietuvos U-19 rinktinės.

Kita vertus, šį sezoną sėkmingai „Jagiellonia“ gretose žaidžiantis Arvydas Novikovas taip pat nesudalyvaus draugiškoje akistatoje su „Žalgiriu“. 7 įvarčius Lenkijos pirmenybėse pelnęs saugas gins Lietuvos rinktinės garbę kontrolinėse rungtynėse su Gruzija ir Armėnija.

„Žalgirio“ vyriausio trenerio Aurelijaus Skarbaliaus teigimu, o įtemptų rungtynių su Marijampolės „Sūduva“ futbolininkai kelias dienas pailsėjo ir yra pasirengę vėl kibti į darbus.

„Žaidėjai turėjo labai gerą progą šiek tiek atsipūsti, pailsėti ir fiziškai, ir psichologiškai. Vis dėlto, jie praėjo labai sunkų ir intensyvų pasirengimo etapą, sezono pradžioje taip pat įtemptai dirbo treniruotėse, tad visiems reikėjo poilsio. O nuo pirmadienio mes vėl pradedame ruoštis artimiausioms rungtynėms“, – pastebėjo A.Skarbalius.

Nuo pirmadienio iki ketvirtadienio žalgiriečiai treniruosis Vilniuje, o penktadienį persikels į Balstogę. Ten šeštadienį „Žalgiris“ sužais draugiškas rungtynes su Lenkijos vicečempione „Jagiellonia“ ekipa.

„Tai labai stiprus varžovas, bet būtent to mums ir reikia. Norime, kad mūsų žaidėjai gautų maksimalią naudą. Tiesa, šeši mūsų komandos nariai yra iškviesti į įvairaus amžiaus Lietuvos rinktines, bet tie kurie lieka klube, turės progą pasitikrinti savo galimybes su labai pajėgiais priešininkais.

Taip pat pasitelksime ir kelis „Žalgiris B“ komandos žaidėjus, jiems tai irgi bus labai vertinga patirtis. Be to, tai puiki proga ir mums, treneriams. Turiu tam tikrų taktinių sumanymų, kuriuos geriausia išmėginti draugiškose rungtynėse. Vienas iš jų – žaidimas dviem puolėjais. Noriu patikrinti Tomašo Maleco ir Louiso Oganos duetą, nes mes ateityje planuojame žaisti su dviem puolėjais, tad reikia išmėginti ir tokį taktinį planą,“ – teigė A.Skarbalius.

Tai bus ketvirtas „Žalgirio“ susitikimas su „Jagiellonia“. Pirmasis įvyko 2013 m. sausį Marijampolėje. Tada pergalę 2:1 iškovojo Lenkijos ekipa. Tų pačių metų spalį Balstogėje „Žalgiris“ šeimininkams nusileido rezultatu 0:3. Galiausiai 2016 m. sausį Vilniaus „Sportima“ arenoje žalgiriečiai po atkaklios kovos 1:0 įveikė svečius iš Balstogės.

„Žalgirio“ ir „Jagiellonia“ rungtynės šį šeštadienį Balstogėje prasidės 13 val. Lietuvos laiku. O kovo 30 d. 19.30 val. A lygos 5 turo rungtynėse žalgiriečiai susitiks su „Jonavos“ futbolininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius