Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus „Žalgiris“ nutraukė „Šiaulių“ pergalių seriją

Vilniaus „Žalgiris" iškovojo dvyliktąją pergalę čempionate ir nutraukė trijų iš eilės „Šiaulių" pergalių seriją. „SMScredit.lt A lygos" XIX turo akistatoje sostinės klubas įveikė šiauliečius rezultatu 2:0 (0:0). Po šios pergalės vilniečiai artimiausią varžovą turnyro lentelėje lenkia devyniais taškais, o Saulės miesto ekipa liko devintoje vietoje.
Lietuvos futbolo A lyga: „Žalgiris“ – „Dainava“
Lietuvos futbolo A lyga: „Žalgiris“ – „Dainava“ / Karolinos Pansevič nuotr.


Jau pačioje rungtynių pradžioje veteranas Deividas Šemberas smūgiavo į vartus, bet kamuolį į kampinį nukreipė vartų sargas Ignas Plūkas. 
 
„Žalgirio" gretose kiek netikėtai puolėjo pozicijoje žaidė Linas Pilibaitis, todėl komandos draugai mėgino aukštais perdavimais surasti komandos draugą. Visgi, šis Mareko Zubo taktinis manevras nebuvo itin nusisekęs, nes žalgiriečiai prie varžovų vartų pavojingų progų dažnai nesukurdavo. Menki gaisrai kildavo tik po svečių gynėjų techninio broko arba aštrių perdavimų į baudos aikštelę.
 
„Šiauliai" pirmą kartą rimčiau žalgiriečių vartams pagrasino kėliniui artėjant į pabaigą. Puikiai kamuolį krūtine susistabdęs Niko Tokičius atmetė jį Titui Vitukynui, tačiau jo smūgis Armantui Vitkauskui didelių problemų nesukėlė.

VIDEO: Įvarčiai

Po pertraukos „Žalgiris" įjungė aukštesnę pavarą ir per trumpą atkarpą atliko daugiau pavojingų epizodų nei per pirmąjį kėlinį. Vilniečiai svečių vartams grasino ne tik tolimais smūgiais, į žaidimą taip pat buvo priverstas įsitraukti I.Plūkas, kuris atrėmė L.Pilibaičio ir Ramūno Radavičiaus smūgius.
 
Tačiau šeimininkų spaudimas davė savo vaisių ir jie 62-ąją minutę atidarė įvarčių sąskaitą šiame mače. Po puikaus aukšto perdavimo iš dešiniojo krašto likęs visiškai laisvas baudos aikštelėje Paulius Janušauskas smūgiu galva tiksiai nukreipė kamuolį į vartus.
 
Įmušę įvartį „Žalgirio" futbolininkai ir toliau kontroliavo situaciją demonstruodami patikimą gynybą bei greitai pereidami į atakas. Vienos jų metu L.Pilibaitis suklaidino varžovą ir itin pavojingai smūgiavo - kamuolys pralėkė visai šalia skersinio.

78-ąją minutę L.Pilibaičio galva smūgiuotas kamuolys atsimušė į virpstą ir atšoko šalia T.Vitukyno, kuris būdamas greta vartų grubiai suklydo, o klaida pasinaudojęs Jakubas Wilkas užtikrintai padvigubino rezultatą.
 
Rungtynių pabaigoje vyravo atviras futbolas, abi komandos siekė pelnyti įvartį. Arčiausiai tikslo paskutinės „Šiaulių" atakos metu buvo Dovydas Medžiaušis, tačiau jo galva smūgiuotą kamuolį į kampinį nukreipė A.Vitkauskas.

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus MFD „Žalgiris“ 19 12 6 1 48:9 42
2. Trakų „Trakai“ 18 9 6 3 33:17 33
3. Marijampolės „Sūduva“ 18 9 3 6 38:24 30
4. Pakruojo „Kruoja“ 19 8 6 5 31:18 30
5. Klaipėdos „Atlantas“ 19 7 6 6 40:21 27
6. Panevėžio „Ekranas“ 19 6 7 6 28:23 25
7. Gargždų „Banga“ 18 6 5 7 16:14 23
8. „Klaipėdos granitas“ 18 5 7 6 23:24 22
9. Šiaulių „Šiauliai“ 19 6 2 11 25:28 20
10.Alytaus „Dainava“ 19 1 0 17 4:108 3

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai – po 9 įvarčius – Tomas Radzinevičius („Sūduva“), Nikas Tokičius („Šiauliai“) bei Ričardas Beniušis („Kruoja“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius