-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniaus „Žalgiris“ pasirašė sutartį su perspektyviu saugu

Prie Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgiris“ ekipos prisijungė Lietuvos jaunimo rinktinei atstovavęs saugas Artūras Žulpa. Antruoju komandos naujoku tapęs 22-ejų metų futbolininkas pastaruosius tris sezonus praleido Pakruojo „Kruojos“ klube.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Luko Balandžio nuotr.
Temos: 1 Futbolas

Šioje ekipoje jis iš viso sužaidė 66 rungtynes, įmušė 15 įvarčių bei atliko 5 rezultatyvius perdavimus. A. Žulpai sėkmingiausias buvo praėjęs sezonas, kuriame per 32 mačus pasižymėjo 7 įvarčiais ir 3 rezultatyviais perdavimais, o komanda finišavo ketvirtoje A lygos vietoje.

Kasmet vis solidesnį žaidimą demonstruojantis futbolininkas tolimesnę karjerą nusprendė tęsti žaliai baltų gretose.

„Žalgiriečių pasiūlymą priėmiau ilgai negalvojęs. Pažįstu daugiau nei pusę komandos narių, todėl apsispręsti nebuvo sunku. Iš anksto žinojau, kas manęs laukia naujoje ekipoje. Džiaugiuosi savo pasirinkimu“, – sako sostinės komandą sustiprinęs A. Žulpa.

„Kvietimas prisijungti prie „Žalgirio“ nebuvo netikėtas, tačiau sulaukęs jo apsidžiaugiau. Malonu, kai tokia komanda rodo dėmesį“, – atskleidžia Lietuvos vicečempionų naujokas.

„Praėjęs sezonas Pakruojo „Kruojos“ klube buvo neblogas. Žaidžiau daug, o komanda pasiekė gerų rezultatų. Jaučiuosi prie jų prisidėjęs. Manau, kad su kiekvienu sezonu savo karjeroje palypėju vienu laipteliu aukštyn. Neabejoju, kad ir šie metai kartu su naująja komanda man bus didelis žingsnis į priekį“, – teigia saugas.

„Pernai stebėjau beveik visas „Žalgirio“ rungtynes. Kaip ir minėjau, čia žaidžia daug mano draugų, tad su jais dažnai aptardavau įvykusius mačus. Tiesa, per tarpusavio dvikovas draugystes pamiršdavome. Tapdavome varžovais. Tarp „Žalgirio“ ir „Kruojos“ visuomet vykdavo atkakli kova. Niekam nebuvo lengva žaisti. Tikiuosi, jog artėjančiame sezone prisidėsiu jau prie žalgiriečių pergalių. Norėčiau iškovoti titulų, juolab, kad tam „Žalgiryje“ sudarytos visos sąlygos. Sieksime tik aukščiausių tikslų“, – sako A. Žulpa.

„Man reikės pakovoti dėl vietos komandoje, bet tai yra gerai. Kuomet jauti konkurenciją, atsiranda sportinis pyktis. Tada įdedi daugiau pastangų, stengiesi treneriui įrodyti savo vertę, greičiau tobulėji. Norėčiau žaisti pagrindinėje sudėtyje, bet jausiuosi komfortabiliai jei rungtynes teks pradėti ir nuo atsarginių žaidėjų suolelio. Treneris keitimais dažnai tik ir stengiasi sustiprinti savo pajėgas“, – įsitikinęs perspektyvus futbolininkas.

„Į treniruočių stovyklą atvyksiu neblogos sportinės formos. Tarpsezoniu ilgai nepoilsiavau, laisvalaikį leidau aktyviai. Sportavau, žaidžiau futbolą, lankiausi „Savicko sporto klube“, – pasakoja žalgiriečiu tapęs saugas.

A. Žulpa karjerą pradėjo prieš šešerius metus FC „Vilnius“ klube. Vėliau persikėlė į kitos sostinės ekipos FK „Vėtros“ gretas, iš jos į Pakruojo „Kruoją“.

„Žalgirio“ naujokas Lietuvos jaunimo U-21 rinktinei atstovavo 14 kartų, įmušė 2 įvarčius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius