-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniaus „Žalgiris“ sezoną pradėjo sunkia pergale

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai iškovojo nelengvą pergalę pirmame šių metų kontroliniame susitikime. Žalgiriečiai po atkaklios kovos, vykusios „Sportimos“ manieže, 1:0 (1:0) įveikė taip pat 70-mečio jubiliejų šiais metais švenčiantį Suvalkų „Wigry“ klubą.
Vytautas Lukša
Vytautas Lukša / Sauliaus Čirbos nuotr.

Lenkijos antros pagal pajėgumą lygos atstovai neužsidarė prie savo vartų ir aikštės viduryje metė žalgiriečiams rimtą kovą. Kur kas aktyvesnis buvo kairysis „Wigry“ ekipos atakos kraštas, savo ruožtu, „Žalgiris“ rengė daugiau išpuolių dešiniąja puse, kur varžovams daug rūpesčių kėlė rungtynes startinėje sudėtyje pradėjęs Ernestas Stočkūnas.

Visgi trumpas, bet sėkmingas saugo pasirodymas baigėsi 22-ąją minutę. Po gražaus reido E.Stočkūnas susižeidė ir buvo priverstas palikti aikštę, o jį pakeitė Vytautas Lukša. Abiejų komandų futbolininkai patikrino oponentų vartininkų budrumą tolimais smūgiais, o žalgiriečių gynėjams teko ne kartą skuosti atgal po klaidų perduodant kamuolį aikštės viduryje.

Tačiau artėjant pirmam kėliniui į pabaigą, „Žalgiriui“ pavyko išsiveržti į priekį. Po Kazachstane praleisto sezono į „Žalgirį“ sugrįžęs Georgas Freidgeimas uždirbo kampinį ir netrukus stebėjo, kaip V.Lukša puikiu tolimu smūgiu nuginklavo oponentų vartininką.

Per pertrauką „Žalgirio“ vyriausias treneris Valdas Dambrauskas atliko net 8 keitimus, be to, rungtynių eigoje keli futbolininkai dar kartą sugrįžo į aikštę. Pirmą sykį Vilniaus komandos marškinėlius apsivilko iš Klaipėdos „Atlanto“ į „Žalgirį“ perėjęs gynėjas Rolandas Baravykas, progos pasireikšti taip pat sulaukė peržiūroje esantis puolėjas Cesaras Romero.

Pasikeitusiai žalgiriečių sudėčiai teko kur kas dažniau gintis nuo „Wigry“ futbolininkų atakų. Du sykius svečiai smūgiavo šalia vartų, kartą – po dviejų iš eilės klaidų savo aikštės pusėje – į žaidimą teko įsitraukti Armantui Vitkauskui, nukreipusiam spirtą kamuolį už galinės linijos.

Maža to, po kelių minučių varžovas sudrebino vartų konstrukciją, o 67-ąją minutę Lenkijos klubas turėjo geriausią progą išlyginti rezultatą. Po keitimo aikštėje pasirodęs Jonas Skinderis neleistinai sustabdė varžovą baudos aikštelėje, tačiau Rafalas Augustyniakas baudinio nerealizavo – smūgiavo virš vartų.

Svečiai metė į priekį didesnes pajėgas, savo ruožtu, žalgiriečiai rengė aštresnes kontratakas. Vienos iš jų smaigalyje atsidūrė C.Romero, iš toli smūgiavęs tiesiai į vartininką. Dar porą kartų varžovams daug problemų kėlė reidai, kuriuos surengė Elivelto ir Bahrudinas Atajičius.

„Wigry“ klubas rungtynių pabaigoje turėjo dėkingą progą pasižymėti. Mamadou Mbodjis paspyrė kamuolį, kurį baudos aikštelėje A.Vitkauskas paėmė į rankas. Teisėjas skyrė laisvą smūgį, nuo kurio Donovano Slijngardo pastangomis pavyko apsiginti. Beje, antrame kėlinyje šis „Žalgirio“ legionierius perėmė kapitono raištį iš Egidijaus Vaitkūno.

Paskutinėmis mačo minutėmis teisėjas žalgiriečiams parodė net tris geltonas korteles. Pačioje susitikimo pabaigoje neblogą progą pasižymėti turėjo į aikštę grįžęs Saulius Mikoliūnas, bet jo smūgis buvo blokuotas.

Vis dėlto, gausiai į „Sportimą“ susirinkę žiūrovai skirstėsi patenkinti – „Žalgiris“ jubiliejinį sezoną pradėjo pergale. Kitas kontrolines rungtynes žalgirečiai žais sausio 26 d. „Sportimoje“ su Rygos FS ekipa iš Latvijos.

STATISTIKA

FK „Žalgiris“ 1:0 (1:0) Suvalkų „Wigry“

Įvarčiai: 41 min. V.Lukša

Geltonos kortelės: 81 min. R.Baravykas, 86 min. M.Mbodjis, 89 min. J.Lasickas

„Žalgiris“: S.Klevinskas (46 min. A.Vitkauskas), D.Barauskas (46 min. D.Slijngardas), L.Klimavičius (46 min. M.Mbodjis), G.Freidgeimas (46 min. J.Skinderis), E.Vaitkūnas (46 min. R.Baravykas), S.Blagojevičius (76 min. S.Mikoliūnas), M.Ljujičius (69 min. J.Lasickas), E.Stočkūnas (22 min. V.Lukša (86 min. D.Barauskas)), S.Mikoliūnas (46 min. Elivelto), J.Lasickas (46 min. B.Atajičius), S.Stankevičius (46 min. C.Romero).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius