-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniaus „Žalgiris“ švenčia 70 metų: jubiliejinių rungtynių akcentai

Antradienį Lietuvos futbolo A lygos 12-ojo turo rungtynėse Vilniaus „Žalgiris“ susitiks su „Trakų“ ekipa. Tai bus jau trečioji komandų akistata šiais metais. Šį kartą principinę šalies čempionų ir vicečempionų akistatą paįvairins ir „Žalgirio“ jubiliejaus atspalviai.
Vilniaus „Žalgiris“ – Klaipėdos „Atlantas“
Vilniaus „Žalgiris“ – Klaipėdos „Atlantas“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Prieš 70 metų, 1947 m. gegužės 16 d., „Žalgirio“ pirmtakė Vilniaus „Dinamo“ ekipa debiutavo SSRS čempionato Antrosios grupės Centrinės zonos varžybose. Pirmasis vilniečių blynas prisvilo: „Dinamo“ savo aikštėje 1:2 nusileido Maskvos „Lokomotiv“ komandai. Pirmojo įvarčio autoriumi tapo 44 min. tiksliu smūgiu nuo 11m žymos pasižymėjęs Steponas Petraitis. Nors debiutinės rungtynės nenusisekė, bet gėdos Lietuvai Vilniaus futbolo meistrų komanda nepadarė ir galutinėje rikiuotėje tarp 15 ekipų užėmė 8 vietą.

Per istorinę prizmę į artėjančią dvikovą žvelgė ir „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas. „Gegužės 16 diena yra svarbi „Žalgiriui“, nes prieš 70 metų šią dieną įvyko pirmosios oficialios klubo rungtynės. Taip sutampa, kad mes ir dabar žaisime principines rungtynes su „Trakais“. Tada į rungtynes su Maskvos „Lokomotiv“ susirinko 15 tūkstančių žmonių. Nors laimėti nepavyko, bet buvo pelnytas pirmasis įvartis. Visiems žalgiriečiams ši data yra labai smagi, tad norime pakviesti vilniečius atvykti į stadioną, užpildyti tribūnas ir paminėti šią svarbią dieną drauge su „Žalgiriu“, – į futbolo mėgėjus kreipėsi V.Dambrauskas.

Simboliškai sutapo, kad pirmųjų rungtynių jubiliejinę sukaktį „Žalgiris“ paminės būtent dvikova su „Trakais“. Pastaruosius kelis sezonus „Trakai“ atkakliai mėgino nutraukti žalgiriečių hegemoniją šalies futbolo pasaulyje ir nors savo tikslo nepasiekė, bet kiekvienais metais įgeldavo savo varžovams.

Tiesa, šį sezoną A lygoje „Trakai“ gerokai užbuksavo. Per 10 turų trakiškiai buvo surinkę 14 taškų ir dalinosi 4–5 vietomis su Utenos „Uteniu“. Vis dėlto praėjusiame ture „Trakai“ parodė, kad jų nurašyti nederėtų. LFF stadione jie net 4:1 sutriuškino Klaipėdos „Atlantą“ ir iškovojo solidžiausią sezono pergalę. 17 taškų savo kraityje turinti „Trakų“ ekipa turnyro lentelėje užima 4 vietą.

Kita vertus, „Žalgirio“ pergalių serija taip pat pakankamai solidi. Per 11 turų žalgiriečiai iškovojo 10 pergalių, o praėjusią savaitę svečiuose 2:0 įveikę „Jonavos“ ekipą, laimėjo jau devintas rungtynes iš eilės.

30 taškų surinkę čempionai užtikrintai pirmauja A lygoje, artimiausius persekiotojus lenkdami 8 taškais. Vis dėlto „Žalgirio“ saugas Vytautas Lukša tikino, kad pergalių serija lengvų rungtynių negarantuoja.

„Su „Trakais“ visada yra principinga dvikova. Neabejoju, kad ir šį kartą bus daug aistrų, daug kovos. Tikiuosi, kad bus dar ir gražios rungtynės. Apie pergalių seriją mes negalvojame, kiekvienose rungtynėse į aikštę einame tik siekdami nugalėti. Neabejoju, kad to paties sieks ir „Trakai“. Čempionate dar tik įpusėjo antras ratas, beveik visos komandos dar gali kabintis į medalius, kovoti dėl titulo. Savo ruožtu mes nesiruošiame niekam užleisti pozicijų ir kovosime tik dėl pergalės“, – pažadėjo V.Lukša.

„Žalgirio“ ir „Trakų“ susitikimas antradienį LFF stadione prasidės 20 val. Prieš rungtynes stadione bus galima susipažinti su Lietuvos kariuomenės ginkluotės ir karinės technikos paroda, o ypatingu jubiliejinio mačo akcentu taps „Žalgiriui“ skirta daina, kurią legendiniam futbolo klubui dovanoja atlikėjas Pushaz – Andrius Glušakovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius