Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus „Žalgiryje“ likti nutaręs Armantas Vitkauskas: „Savo šanso anksčiau ar vėliau sulauki“

Lietuvos čempionė Vilniaus miesto futbolo draugija „Žalgiris“ pratęsė sutartį su pagrindiniu savo vartų sargu Armantu Vitkausku.
Armantas Vitkauskas
Armantas Vitkauskas / V.Knyzelio/LFF.lt nuotr.

24-erių metų futbolininkas į sostinės ekipą atvyko 2012-aisiais.

Du sezonus „Žalgiryje“ praleidęs marijampolietis su žaliai baltų komanda sužaidė 68 rungtynes.

Sostinės komandai Armantas Vitkauskas padėjo iškovoti aukso ir sidabro medalius, dukart triumfuoti LFF taurės finale, Supertaurės finalą žalgiriečiui teko praleisti dėl traumos.

Sėkmingai „Žalgirio“ vartus gynęs futbolininkas ne kartą buvo kviečiamas ir į Lietuvos nacionalinę rinktinę.

Vienas perspektyviausių šalies vartininkų didžiąją karjeros dalį praleido gimtojo miesto Marijampolės „Sūduvos“ klube.

Pastaraisiais metais visu gražumu Vilniuje atsiskleidusiam kukliam vaikinui sostinėje teko pakovoti dėl savo vietos po saule.

2012 m. sezoną A. Vitkauskas pradėjo būdamas antruoju komandos vartininku, tačiau vos tik gavęs progą pasireikšti, pavasarį tapo LFF taurės turnyro finalo rungtynių naudingiausiu žaidėju. Ir tai buvo tik pradžia.

„Tuo metu tvirtai pirmavo Marius Rapalis. Sezono pradžioje teko pasėdėti ant suolo. Lengva nebuvo. Tokiomis akimirkomis reikalinga kantrybė, sunkus darbas treniruotėse, o savo progos anksčiau ar vėliau sulauki.

Tuomet jau tik nuo paties tavęs priklauso, kaip ja pasinaudoji. Vartininko pozicija yra kitokia. Negali pastatyti dviejų žaidėjų į vartus“, – prisimindamas pirmuosius žingsnius „Žalgiryje“ pasakoja A.Vitkauskas, neprarandantis vilties ateityje save išbandyti ir užsienio klubuose.

„Čia praleidau dvejus puikius metus. Komanda tobulėja, pavyko tapti Lietuvos čempionais. Esu patenkintas sudarytomis sąlygomis, gyvenimu Vilniuje. Džiaugiuosi tuo.

Ekipoje yra keturi vartininkai. Mano kolegos – jauni, ambicingi, talentingi, norintys įrodyti savo vertę. Apie juos galiu atsiliepti tik teigiamai, tad užmigti ant laurų tikrai negaliu. Privalau stengtis iš visų jėgų, kad pateisinčiau trenerio pasitikėjimą“, – teigia karjerą sostinėje tęsiantis futbolininkas.

A.Vitkauskui šiemet teko gelbėti „Žalgirio“ vartus ne tik nuo Lietuvos komandų smūgių, bet ir užsienio klubuose rungtyniaujančių aukštesnio meistriškumo varžovų atakų.

Sužaidęs 43 rungtynes, aikštėje praleidęs 3900 minučių, žalgirietis tik labai retais atvejais buvo priverstas traukti kamuolį iš savo vartų.

A.Vitkauskas net 24-eriose rungtynėse nepraleido nė vieno įvarčio, o sezono pradžioje varžovų įvarčių sausra tęsiasi šešis mačus iš eilės.

Vilniuje vykusiuose Europos lygos rungtynėse nuginkluoti „Žalgirio“ vartų sargo nepajėgė ir Poznanės „Lech“ bei Jerevano „Pyunik“ klubo žaidėjai.

„Tai lėmė geras komandinis darbas. Rungtynių metu stengiuosi išlaikyti „šaltą protą“. Man nėra didelio skirtumo prieš kokio stiliaus varžovus žaisti. Kiekvienas turi savo privalumų ir trūkumų. Tiesiog reikia eiti į aikštę ir parodyti, kad esi geresnis.

Reguliari žaidybinė praktika kiekvienam futbolininkui yra labai svarbi. Ji lemia didesnį pasitikėjimą savo jėgomis, psichologinį tvirtumą, o tai ypač aktualu vartininkui“, – pažymi A. Vitkauskas.


Čempionišką sudėtį ir kitam sezonui siekianti išlaikyti Vilniaus miesto futbolo draugija „Žalgiris“ taip pat pratęsė sutartis su vyriausiuoju komandos treneriu Mareku Zubu, ekipos kapitonu Algiu Jankausku, Mantu Kukliu, Pauliu Janušausku, Aivaru Bražinsku, legionieriumi iš Kroatijos Andro Švrljuga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius