-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Serbų trenerio nuomonė – V.Urbono Lietuvos rinktinė žaidžia geriau nei prie E.Jankausko

Serbijos rinktinė atvyko į Vilnių, kur pirmadienį sužais gyvybiškai svarbias „Euro 2020“ atrankos rungtynes su Lietuva. Valdo Urbono auklėtiniams liko tik mūšiai dėl garbės, serbams – dėl antrosios vietos B grupėje ir garantuoto kelialapio į kitąmet vyksiančias žemyno pirmenybes.
Serbijos rinktinės spaudos konferencija ir treniruotė
Ljubiša Tumbakovičius / Arno Strumilos / 15min nuotr.

67-erių metų specialistas žino kaip laimėti prieš Lietuvą ir tai jau įrodė, kai pernai su Juodkalnijos rinktine lietuvius nugalėjo inauguraciniame UEFA Tautų lygos turnyre.

Dabar trenerio rankose – dar didesnio potencialo ir ryškesnių žvaigždžių rinkinys, o svarbiausia – savos šalies komanda.

Belgrade gimusio trenerio išsiskyrimas su Juodkalnijos komanda garsiai nuskambėjo visame žemyne. Strategas atsisakė vykti į Kosovą ir vadovauti komandai „Euro 2020“ atrankos rungtynėse.

Balkanuose kalbama, jog L.Tumbakovičius jautė didelį spaudimą iš autoritetingų asmenų Belgrade, kadangi Serbija ir toliau nesiruošia pripažinti Kosovo kaip nepriklausomos valstybės.

Galiausiai, neturėdama kito pasirinkimo, Juodkalnijos futbolo federacija jį atleido, o nepraėjus ir mėnesiui strategas gavo naują darbą – Serbijos rinktinės trenerio postą, kai buvo atleistas Mladenas Krstajičius.

„Taip, laimėjau čia su Juodkalnijos komanda. Tą kartą jau per pirmą kėlinį įmušėme tris įvarčius ir nesunkiai jas laimėjome (4:1 – aut. past). Visgi dabar vaizdas bus tikrai kitoks. Žiūrėjau jų rungtynes su Ukraina ir manau, kad Lietuva dabar žaidžia geriau. Manau, jog mūsų laukia sunkesnės rungtynės, komandos veidas pasikeitęs. Ši Lietuvos rinktinė yra gerokai drausmingesnė ir disciplinuotesnė nei prieš dvejus metus“, – savo nuomonę dėstė L.Tumbakovičius.

Specialistas neslėpė, jog per tuos kelis mėnesius, kuriuos vadovauja komanda, gerai apšilti kojų dar nespėjo. „Vis dar pratinuosi prie žaidėjų, jie pratinasi prie manęs. Kiekvienas mačas mums yra labai svarbus ir dėl tos priežasties, kad turime progą vis geriau pažinti bei suprasti vieni kitus“, – kalbėjo serbas.

Jo teigimu, iš pat pradžių jis buvo susidaręs 60 kandidatų sąrašą. Dabar jis išgrynintas iki 30 pavardžių.

„Šios rungtynės mums bus labai svarbios. Čia tikrai eksperimentuoti negalėsime. Rungtyniaus visi geriausi mūsų žaidėjai“, – tikino Serbijos rinktinės treneris.

Šį kartą rinktinės sąraše nėra Madrido „Real“ puolėjo Luka Jovičiaus pavardės. Nors iš pradžių pranešta, jog snaiperis yra traumuotas, bet Serbijos žiniasklaida pastaruoju metu iškėlė versiją, kad jis savo traumą išsigalvojo, o apie tai federacijai pranešė SMS žinute.

Veltis į diskusijas dėl šios situacijos ir kariauti su žaidėju per žiniasklaidą L.Tumbakovičius nebuvo linkęs. „Dirbdamas čia turiu būti ir tam tiktu pedagogu“, – šypsojosi strategas, taip ir neatskleidęs, ar ateityje kvies žaidėją į rinktinę.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Luka Jovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Luka Jovičius

Į Vilnių serbai atvyksta gerokai priremti prie sienos. „Ereliai“ vis dar nepraranda šansų B grupėje užimti antrąją vietą, tačiau šis uždavinys su kiekvienomis rungtynėmis vis sudėtingėja.

Nuo laipteliu aukščiau esančių Europos čempionų portugalų serbai atsilieka keturiais taškais ir po išvykos į Vilnių dar turės mačus lapkritį namuose su Liuksemburgu ir Ukraina. Jei stebuklas neįvyks ir planas A nesuveiks, serbai dar turės galimybę pakovoti dėl „Euro 2020“ kelialapio per Tautų lygos atkrintamąsias.

„Mums pirmiausia reikia galvoti apie pergalę. Jei laimėsime čia, savo uždavinius pasieksime. O visa kita priklauso ne nuo mūsų“, – teigė treneris.

B grupė
Vieta Komanda R + = - Įvarčiai Taškai
1 Ukraina 6 5 1 0 13:1 16
2 Portugalija 5 3 2 0 13:4 11
3 Serbija 5 2 1 2 10:12 7
4 Liuksemburgas 6 1 1 4 5:11 4
5 Lietuva 6 0 1 5 4:17 1

Pirmadienį Vilniuje bus septintas Lietuvos ir Serbijos rinktinių susitikimas. Įdomu tai, kad dar nė karto šių komandų akistatos nepasibaigė lygiosiomis. Vieną pergalę yra iškovoję mūsiškiai, penkis sykius laimėjo serbai.

Tikru siaubu mūsiškių gynybai pastaruoju metu buvo serbų puolėjas Aleksandras Mitrovičius. Jis per pastarąsias dvejas tarpusavio rungtynes į lietuvių vartus įmušė tris įvarčius bei sugebėjo pasižymėti jau keturiose serbų rungtynėse iš eilės (5 įvarčiai).

Arno Strumilos / 15min nuotr./Aleksandras Mitrovičius
Arno Strumilos / 15min nuotr./Aleksandras Mitrovičius

Mačo išvakarėse jis neslėpė, jog pasižymėti norėtų ir šį kartą, tačiau svarbiausia – ne asmeninė statistika.

„Svarbiausia pirmadienį bus laimėti. Jei pavyks įmušti kartą ar pora, bus smagu, tačiau pirmiausia reikia iškovoti pergalę“, – atsargiai kalbėjo Londono „Fulham“ atakų lyderis.

Nors pastaruoju metu nacionalinėje komandoje jam teko pratintis prie gana dažnai keičiamų komandos draugų, tačiau dėl to jis problemos nemato. Svarbiausia – taškai ir kuo aukštesnė pozicija turnyro lentelėje.

„Su lietuviais jau buvome susitikę ne kartą. Manau, kad didelių siurprizų čia nebus – nei iš mūsų, nei iš lietuvių pusės“, – samprotavo A.Mitrovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius