-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viltis: širdies smūgį rungtynių metu patyręs Fabrice'as Muamba ligoninėje pradėjo kalbėti

Širdies smūgį rungtynių metu patyrusio „Bolton“ futbolininko Fabrice'o Muambos sveikatos būklė gerėja, tačiau išlieka labai sunki.
Fabrice'as Muamba
Fabrice'as Muamba / BP/Scanpix nuotr.

Londono ligoninė, kurioje kovojama dėl 23 metų Zaire gimusio futbolininko gyvybės, pirmadienį pranešė, jog F.Muamba pradėjo judinti rankas ir kojas, o sportininko širdis jau plaka pati – be jokių stimuliatorių pagalbos.

F.Muambos šeimos draugas naujienų agentūrai AP pridūrė, kad futbolininkas jau ištarė ir kelis žodžius: „Šiek tiek angliškai, šiek tiek prancūziškai, bet tai vis tiek geriau negu nieko“.

„Fabrice'ai, tu gali!! Tu tai įveiksi, nes Dievas yra geras. Myliu tave taip karštai, būk stiprus, mes meldžiamės už tave mielasis... Kur yra gyvenimas, yra ir viltis“, – socialinio tinklo „Twitter“ profilyje parašė futbolininko sužadėtinė Shauna Muamba, kuriai jis pasipiršo prieš mėnesį – per Valentino dieną. Pora augina 3-ejų sūnų Joshua.

Gydytojai džiaugiasi futbolininko sveikimo ženklais, tačiau, jų teigimu, F.Muamba būklė dar yra labai sunki. Sportininkas išlieka intensyvios priežiūros skyriuje, o gydytojai vengia ilgalaikių prognozių.

F.Muamos širdis sustojo šeštadienį vykusiame FA taurės ketvirtfinalio mače tarp „Bolton“ ir Londono „Tottenham“ ekipų. Futbolininkui be gyvybės ženklų susmukus ant žaliosios vejos, mačas (1:1) buvo nutrauktas, o „Bolton“ saugas skubiai nugabentas į ligoninę. Nuo šeštadienio F.Muambos būklė buvo kritinė.

Futbolininkui paramą išreiškė bei melstis už jo sveikatą kvietė ir ryškiausios Anglijos futbolo čempionato žvaigždės, varžovų sirgaliai. Prie „Bolton“ stadiono ir Londono ligoninės, kurioje gydomas F.Muamba, kasdien paliekama daugybė gėlių, marškinėlių ir kitos atributikos su linkėjimais pasveikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius