Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas FIFA balsavimui įtakos nedarys

Rusijos premjeras Vladimiras Putinas nevyks į Ciurichą, kur ketvirtadienį paaiškės, kokia valstybė rengs 2018-ųjų ir 2022-ųjų pasaulio futbolo čempionatus. Rusija yra pateikusi paraišką rengti varžybas 2018-ųjų vasarą.
Gruodžio 2 dieną FIFA nuspręs, kur vyks artimiausi pasaulio čempionatai
Gruodžio 2 dieną FIFA spręs, kur vyks artimiausi pasaulio čempionatai. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Aš labai noriu pats atvykti į FIFA Vykdomojo komiteto posėdį ir asmeniškai pristatyti mūsų šalies kandidatūrą. Tačiau dabar, kai aplink tiek triukšmo dėl spaudimo balsuosiantiems FIFA atstovams, nusprendžiau susilaikyti – norėčiau elgtis garbingai FIFA vadovų atžvilgiu. Noriu, kad spredimo teisę turintys žmonės najustų šalutinio spaudimo ir viską sąžiningai apsvarstę priimtų geriausią sprendimą“, – cituojamas V.Putino pareiškimas.

Beje, vienas ir Rusijos vadovų pasiūlė jo pavyzdžiu pasekti ir kitų valstybių, pretenduojančių rengti futbolo čempionatą, premjerus. Putinas pabrėžė, kad Rusija turi pakankamai noro ir galimybių, pirmiausiai – finansinių, kad surengtų svarbiausias metų sporto varžybas. „Ir jeigu tokia garbė mums bus suteikta, mes padarysime viską, kad čempionatas būtų įvertintas tik aukščiausiais balais“, – teigė V.Putinas.

Be Rusijos, rengti pajėgiausių pasaulio futbolo rinktinių fiestą 2018 metais pretenduoja Anglija, taip pat bendras paraiškas pateikė Ispanija ir Portugalija bei Belgija ir Olandija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius