-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vladimiras Romanovas: „Futbolo monopolininkai ignoruoja tragišką realybę ir stabdo reformas“

Edinburgo „Hearts“ savininkas Vladimiras Romanovas užsipuolė agentus ir ragino keisti futbolo sistemą.
 V.Romanovas sieks tapti dublerių komandos savininku
Vladimiras Romanovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Verslininkas iš Lietuvos pasitelkė į „Hearts“ sugrįžusių Andy Websterio ir Rudi Škacelio pavyzdį – prieš kelerius metus palikę Edinburgo komandą jie klajojo po klubus, tačiau nei viename įsitvirtinti nesugebėjo.

„Abu futbolininkai prieš keletą metų su skandalais paliko „Hearts“, o dabar sugrįžo. Jie – talentingi žaidėjai, kurie blaškėsi po klubus, nes buvo suvilioti agentų ir vadybininkų bei taip prarado penkerius karjeros metus“,– kalbėjo verslininkas.

Duodamas interviu vienam Škotijos dienraščių jis taip pat sakė: „Tačiau nemanau, kad dėl to kalti futbolininkai. Problema – futbole veikianti sistema. Įsivaizduokite: agentai pasirodo mokykloje ir pradeda dėstyti savo tiesas, kurios prieštarauja tam, kas mokoma mokykloje.“

„Akivaizdu, kad futbolas pasiekė aklavietę, todėl būtina vykdyti reformas. Tačiau to padaryti su futbolo vadovais neįmanoma. Nei kritika, nei tragiška realybė neturi įtakos tiems monopolininkams. Manau, kad daugiau galios turėtų gauti Škotijos futbolo lygos vadovai, o ne Futbolo Asociacija. Tuomet būtų galima atimti licenzijas iš neprofesionalių asmenų, besisukančių šiame versle“, – teigė V.Romanovas.

Ir pridūrė: „R.Škacelis jau įmušė aštuonis įvarčius šį sezoną, o A.Websteris netrukus bus geriausias gynėjas Škotijoje, – neabejojo V.Romanovas. – Tie, kurie palaikė juos laikraščiuose, per televiziją ir radiją bent jau galėtų atsiprašyti. Ne klubo, bet pačių žaidėjų, kurie prarado penkerius metus, nors dabar galėjo žaisti Anglijoje ar kitur, kaip kad Craigas Gordonas ar Christophe'as Berra. Šių žaidėjų interesus gynė klubas, neleidęs tiems žmonėms sugriauti karjerų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius